Treci la conținut
Au rămas doar câteva zile pentru a profita de ofertele de vară pentru software! Economisiți până la 10% până pe 4 iunie!
Au rămas doar câteva zile pentru a profita de ofertele de vară pentru software! Economisiți până la 10% până pe 4 iunie!
Cum vă poate ajuta afacerea Microsoft Open Licence Program

Cum Microsoft Open Licence Program vă poate ajuta afacerea?

Licențierea în volum este cea mai flexibilă și mai rentabilă metodă de achiziție de software pentru companii. Acesta este motivul pentru care cele mai mari nume din industrie oferă o varietate de programe de volum pentru a satisface nevoile diferitelor tipuri de organizații. Iar eroul principal al acestui articol, Open Licence Program (OLP), este, probabil, cel mai popular program Microsoft pentru întreprinderile mici.

Mult timp s-a crezut că licențierea în volum este o opțiune doar pentru marile corporații, din cauza costurilor inițiale mai mari și a unui proces de achiziție mai complicat. Cu toate acestea, prin intermediul licențelor Certified Pre-Owned, întreprinderile mai mici din CEE, SEE și UE pot beneficia de funcționalitatea și ușurința implementării pe care le oferă licențele de volum la un cost de achiziție mai mic.

Ce trebuie să știți despre programul Microsoft Open Licence 

Tipul de organizație (comercial, educațional sau guvernamental), dimensiunea companiei și industria, numărul de dispozitive/utilizatori și locația, toate influențează alegerea unui anumit program de licențiere în volum Microsoft. Pentru acest tip de licență este necesar ca standard minimum cinci licențe.

Pentru a afla mai multe despre elementele de bază ale licențelor în volum și cele mai populare programe de licențe în volum, citiți  Licențiere în volum: cheia voastră pentru optimizarea afacerii.

După cum am menționat, Open Licence Program se adresează nevoilor întreprinderilor mici (până la 250 de dispozitive sau utilizatori). Este o modalitate accesibilă de a obține licențe de volum perpetue Microsoft. Principalele caracteristici și beneficii ale OLP în comparație cu alte opțiuni de licențiere pentru companii includ

  • Licență pe viață: Cumpărați o singură dată, utilizați pentru totdeauna
  • Nu există contracte sau alte angajamente
  • Ușor de gestionat
  • O singură cheie pentru toate licențele de produs, adică o implementare mai ușoară prin intermediul cheilor de activare multiple sau al serviciilor de gestionare a cheilor.
  • Drepturi de downgrade care asigură compatibilitatea încrucișată a versiunilor

Deși programul OLP nu este disponibil pentru noii clienți comerciali din ianuarie 2022, licențele deja achiziționate rămân valabile, iar companiile pot obține în continuare licențe OLP prin CPO (Certified Pre-Owned). Beneficiile software-ului CPO sunt multe. Pentru a afla mai multe despre ele, consultați  Secțiunea CPO de pe site-ul .

Acum, să trecem în revistă principalele beneficii ale OLP.

Beneficiul managementului îmbunătățit al licențelor

Achiziționarea de licențe de volum simplifică gestionarea și reduce costul per unitate. Unul dintre avantajele apreciate ale programelor de volum este gestionarea centrală eficientă a licențelor prin intermediul centrelor de servicii dedicate și gestionarea mai simplă a activelor software.

Programul de licențe deschise nu face excepție: este simplu de administrat și de utilizat. Primiți o singură cheie de produs pentru a vă ocupa de instalarea și activarea software-ului pe mai multe PC-uri din cadrul companiei dumneavoastră. Aceasta înseamnă că departamentul dumneavoastră IT va gestiona o singură cheie pentru toate mașinile sau utilizatorii.

Faceți Mass Deployment mai ușor

Un alt avantaj al licențelor de volum, în general, este implementarea ușoară și rapidă. Există mai multe modalități de implementare a licențelor de volum.

Una dintre abordări este configurarea unei instalări care descarcă, instalează și activează automat software-ul pe fiecare computer, economisind astfel timp semnificativ pentru departamentul IT. O altă opțiune este de a importa toate e-mailurile diviziei și de a trimite automat e-mailuri de configurare către listele de angajați.

Cum Microsoft Open Licence Program vă poate ajuta afacerea?

MAK vs KMS. Care este diferența?

Metodele de activare a volumului utilizate de Microsoft sunt MAK (Multiple Activation Key) și KMS (Key Management Services).

De obicei, clienții cu mai puține dispozitive (companii mici și mijlocii) preferă modelul MAK. În acest caz, veți primi o singură cheie valabilă pentru toate dispozitivele din organizație. Metoda MAK este o activare unică, care nu expiră, prin intermediul serviciilor gazdă Microsoft. Odată ce procesul s-a încheiat, nu mai este nevoie de nicio altă comunicare cu furnizorul. Fiecare MAK are un număr prestabilit de activări permise în funcție de achiziția dumneavoastră.

Principalul dezavantaj al metodei MAK este atunci când unele dintre computerele dvs. au nevoie de reinstalare, când curățați hard disk-ul etc. În astfel de cazuri, activarea inițială nu mai este valabilă, iar numărul de activări prestabilit nu se restabilește.

Acest lucru înseamnă că metoda MAK este mai potrivită în companiile în care hardware-ul rămâne neschimbat pentru perioade lungi de timp și reinstalarea este rară.

Dar ce se întâmplă cu companiile și organizațiile mai mari cu dispozitive care nu se pot sau nu ar trebui să se conecteze la Internet în afara localului? Aici intervin Key Management Services.

KMS utilizează un model client-server. Pentru activare, clienții KMS se conectează prin intermediul rețelei locale la un server KMS numit gazdă KMS. În acest fel, dispozitivele se activează intern față de un server al companiei. Gazda KMS este activată prin intermediul unei chei de gazdă și trebuie să raporteze la serverul de licențe al furnizorului la fiecare 180 de zile. Toți clienții KMS activați de către gazda KMS depind de cheia gazdă activată.

Principala diferență față de MAK este că puteți utiliza cheile KMS pentru a reactiva același computer sau un alt computer. Organizațiile pot crea și gestiona mai multe conturi prin intermediul unui KMS.

Dar cum să faci alegerea corectă? MAK este opțiunea mai flexibilă pentru organizațiile cu o structură IT descentralizată și cu mai puține dispozitive (atât desktop-uri, cât și laptop-uri) care sunt rareori reinstalate și care rămân mai mult timp deconectate de la rețeaua corporativă. Dacă acest lucru se aplică în cazul dumneavoastră, alegeți MAK.

Deși este mai costisitor, KMS este cea mai bună opțiune pentru companiile cu o configurație IT foarte centralizată și cu mai multe dispozitive (în special desktop-uri) care nu părăsesc sediul companiei și care au o conexiune la rețeaua internă a companiei. Așadar, dacă acesta este cazul organizației dumneavoastră, KMS este pentru dumneavoastră.

Implementarea pe Server cu RDS users

O altă abordare pentru distribuirea licențelor de volum este prin intermediul Remote Desktop Services (RDS).

Utilizatorii pot accesa aplicațiile desktop utilizând RDS și pot lucra de oriunde, conectându-se la un serverRemote Desktop Session Host (cunoscut anterior sub numele de terminal server). Serverul execută apoi aplicațiile de pe mașina de la distanță și afișează conținutul sesiunii.

Implementarea pe servere terminale are mai multe avantaje:

  • Acesta permite întreprinderilor să găzduiască în mod centralizat aplicații.
  • Acesta oferă utilizatorilor finali acces din orice locație sau dispozitiv.
  • Acesta asigură întreținerea și gestionarea dintr-un singur punct, ceea ce le face mai puțin complicate.
  • Nu este nevoie să instalați sau să actualizați aplicațiile pe fiecare mașină din rețea. Trebuie să faceți acest lucru doar pe server.

Dar cum rămâne cu licențierea RDS?

Veți avea nevoie de Windows Server CAL pentru gazda RDS și o licență de acces pentru client RDS (CAL) pentru fiecare utilizator sau dispozitiv din afara rețelei locale a companiei care are acces la server. În lipsa unei licențe valabile RDS CAL valabile, utilizatorii finali nu se pot conecta. Utilizatorii de la fața locului pot utiliza CAL-uri obișnuite prin intermediul Active Directory (care este mai ieftin și mai ușor de configurat). Până la doi utilizatori se pot conecta la server în același timp pentru a efectua sarcini administrative fără a avea nevoie de CAL-uri.

CAL-urile RDS sunt de două tipuri:

  • RDS Device CAL (atribuit pe o anumită mașină)
  • RDS User CAL (funcționează numai într-un domeniu Active Directory)

Rețineți că, în cazul în care o licență pentru o aplicație desktop este per dispozitiv, trebuie să obțineți licențe pentru fiecare desktop pe care este utilizat sau accesat produsul. Utilizarea aplicațiilor într-un mediu RDS necesită ca ediția și versiunea să corespundă între mașini. Vestea bună este că, în ceea ce privește suitele Office în RDS, nu aveți nevoie de o licență pentru copia instalată pe server.

După primele 120 de zile, veți avea nevoie și de un Remote Desktop Server de licențe pentru servicii pentru a emite și urmări CAL. Serverul de licențe este activat prin intermediul Remote Desktop Licensing Manager.

De ce să alegeți licențe de volum OLP CPO

Atunci când conduceți o afacere, prioritatea dvs. în domeniul IT ar trebui să fie găsirea celei mai rentabile, personalizabile și scalabile soluții de licențiere software. În acest caz, licențierea în volum vine în ajutor. Iar licențele software second-hand certificate vă extind și mai mult opțiunile.

Cu  Software CPO, aveți oportunitatea legală pentru țările din CEE, SEE și UE de a cumpăra produse software pe care producătorii nu le mai vând. În plus, îl obțineți, de obicei, în condiții mai bune și cu o documentație de proprietate mai completă decât alte produse de licențiere în volum.

Licențele de volum oferă o flexibilitate mult mai mare decât tipurile de licențe Retail sau OEM. Printre cele mai importante beneficii pentru utilizatori se numără o mai bună bugetare și planificare, opțiuni de retrogradare din motive de compatibilitate, rentabilitate și gestionare simplificată.

Cu alte cuvinte, licențierea în volum vă permite să îmbunătățiți operațiunile de afaceri, cheltuind în același timp în mod rezonabil pentru software. Dacă doriți să maximizați rentabilitatea investițiilor dvs. în IT, nu ezitați. Obțineți valoarea pe care o merită afacerea dvs.

Dacă ați găsit acest articol util, contactați-ne  și începeți să creșteți!

Articolul anterior Microsoft 365 vs. MS Office 2021: Care este alegerea potrivită pentru dumneavoastră?
Articolul următor Comparație între Microsoft 365 Family și MobiSystems OfficeSuite Family