Salt la conținut

Garanția software-ului legal - Stabilirea licențierii legitime de software a dispozitivelor în timpul unei inspecții de către autorități

În ce constă un audit pentru licența de software legală?

În cazul unui audit software din partea autorităților respective din țara voastră, partea care inspectează va utiliza un dispozitiv cu o interfață USB care va afișa software-ul licențiat pe dispozitivele și cheile de licență respective.

Odată ce se constată ce licențe pentru software sunt utilizate pe calculătoarele, este necesar un document cu care să dovediți că ați dobândit licențele software legal (factura fiscală). Atunci când este prezentată toată documentația privind achiziționarea software-ului instalat, dispozitivul este considerat licențiat legal.

 

De ce este important să se utilizeze software licențiat?

Cel mai evident, companiile riscă să evalueze amenzi pentru utilizarea software-ului neautorizat, dar se deschid și la amenințări la adresa securității sub formă de malware și atacuri cibernetice în general.
Majoritatea produselor piratate sunt versiuni vechi și incomplete, dintre care unele poartă viruși distructivi care pot șterge sau deteriora fișierele. De asemenea, pot conține „spyware”, prin care infractorii cibernetici pot accesa și utiliza informații confidențiale, cum ar fi conturi bancare și informații personale. În plus, cu software ilegal, companiile nu pot profita din plin de produs și nu au dreptul la asistență și actualizări. Odată achiziționată o licență de software, furnizorii legali de software oferă actualizări care protejează gratuit computerele și sistemul de amenințări în continuă evoluție.

 

 

Ce sunt licențele refurbished ? Este legal să se utilizeze licențe utilizate? Ce spune legea în legătură cu revânzarea licențelor utilizate?

Licențele refurbished au fost lansate pe piață, dar nu au fost activate anterior și sunt returnate pe piața secundară pentru revânzare. Acestea sunt pe deplin funcționale și vin cu garanții juridice și tehnice 100%.

Procesul nostru de inspecție urmează modele stricte și lucrăm numai cu companii verificate. Licențele obținute în acest mod sunt eligibile pentru a fi achiziționate din cauza originii lor certificate. Revânzarea software-ului este protejată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) 2012:

"Niciun producător de software nu se poate opune revânzării licențelor sale "folosite", permițând utilizarea programelor sale descărcate de pe internet. Dreptul exclusiv de a distribui o copie a unui program de calculator care face obiectul unei astfel de licențe este epuizat la prima vânzare."  

Citiți hotărârea completă AICI.

Legile adoptate de CJUE operează în UE și fac revânzarea software-ului 100% legală. Acest lucru permite persoanelor fizice și juridice (companii) să profite de prețurile mai mici ale acestor licențe și să licențieze software-ul lor.

 

 

Ce oferim noi de la LicenceDeals?

Digital Content Distribution Ltd. se concentrează pe oferirea partenerilor și clienților săi de software complet legal pentru afaceri și uz casnic la prețuri competitive. În plus, oferim asistență completă cu procesul de instalare și ne asumăm responsabilitatea pentru orice probleme care ar putea apărea. Suntem foarte orientați spre client și ne asigurăm că veți obține ceea ce ați plătit. Oferim asistență completă la primul și al doilea nivel ( de la consultanța până la produsul este activat) cu operatori nativi pentru 9 piețe din UE.

O licență electronică oferă clientului dreptul de a utiliza programe software prin livrarea digitală (prin email) a unei cheie de activare a produsului. Cheia de produs vine într-un format cum ar fi:

  • Licența Microsoft: 5 grupuri de 5 numere și litere. Dacă se introduce o literă minusculă, aceasta ar trebui să fie majusculată automat.
  • Licența Adobe: 6 grupuri de 4 numere.
  • Licența Norton: 1 grup de 25 de numere și litere. Dacă se introduce o literă minusculă, aceasta ar trebui să fie majusculată automat.
  • Licența Kaspersky: 4 grupuri de 5 numere și litere. ÎDacă se introduce o literă minusculă, aceasta ar trebui să fie majusculată automat.
  • Licența Nod32: 5 Grupuri de 4 numere și litere. Dacă se introduce o literă minusculă, aceasta ar trebui să fie majusculată automat.

Produsele noastre sunt licențe noi sau pre-deținute licențe Retail și OEM. Declarăm autenticitatea licenței la fiecare achiziție în câteva moduri:

  • Emitem o factură fiscală;
  • Putem oferi informație de la verificarea PID (PRODUCT ID) unde puteți vedea dacă licența este validă și ce tip este;
  • Activarea produsului se face întotdeauna prin intermediul serviciului furnizat de dezvoltatorul original al software-ului.

 

Clienții noștri se pot baza pe noi pentru o consultare adecvată a cumpărăturilor bazată pe nevoi specifice, oferte speciale pentru cantități mai mari și o abordare personalizată atât în asistența pre-vânzare, cât și după vânzare în caz de nevoie.