Treci la conținut
Licențiere în volum: cheia voastră pentru optimizarea afacerii

Licențiere în volum: cheia voastră pentru optimizarea afacerii

Există mai multe tipuri de licențe software, fiecare cu propriile reguli, costuri și opțiuni de asistență concepute pentru a răspunde nevoilor diferiților utilizatori și clienți.

Acest articol trece în revistă elementele de bază ale celui mai frecvent tip de licențiere pentru întreprinderi: licențierea în volum. Probabil că ați întâlnit acest termen în timp ce navigați pe internet. Așadar, ce se ascunde în spatele acestuia?

Ce este licențe în volum?

Este o metodă de vânzare de software care permite utilizarea unei singure chei de licență pentru un program de calculator pe mai multe dispozitive sau de către mai mulți utilizatori din cadrul unei organizații. Clienții acestui tip de licențiere sunt întreprinderi, instituții de învățământ, organizații non-profit și agenții guvernamentale.

Deși acordarea de licențe în volum a fost destinată în mod tradițional marilor corporații din cauza costurilor inițiale ridicate și a unui proces de achiziție mai complicat, întreprinderile mai mici din anumite regiuni(1) pot beneficia de funcționalitatea și ușurința de implementare pe care le oferă licențierea în volum la un cost de achiziție mai mic prin  licențe pre-deținute cu certificat.

Există diferite modalități de implementare și gestionare  licențe de volum . Cea mai obișnuită abordare este prin intermediul platformei backend a producătorului, folosind conturi individuale pentru fiecare membru. Alte metode utilizate în principal de Microsoft sunt MAK (Multiple Activation Key) și KMS (Key Management Service).

Cumpărarea de licențe în vrac simplifică gestionarea și reduce costul unitar pentru clienți. Cu toate acestea, valoarea ofertelor de volum merge dincolo de o reducere de cantitate. Adesea, acestea includ caracteristici speciale pentru a satisface cerințe specifice de infrastructură sau condiții speciale pentru anumite cazuri de utilizare.

Licențierea în volum este însoțită frecvent de opțiuni suplimentare pentru asistență tehnică și actualizări. De asemenea, asigură o implementare mai simplă și mai rapidă. O modalitate de a face acest lucru este de a configura o configurație care va descărca, instala și activa automat software-ul pe fiecare computer, economisind astfel o mulțime de bătăi de cap pentru departamentul IT. O altă modalitate este de a importa e-mailurile unui întreg departament și de a trimite automat e-mailuri de configurare către grupuri mari de angajați.

Pe scurt, cu licențierea în volum, îmbunătățiți procesele organizației dumneavoastră, cheltuind mai puțin pentru IT.

Cu toate acestea, nu toți producatorii oferă oportunități de licențiere în volum. Următoarele produse cu licențiere în volum sunt disponibile pe  LicenceDeals :

  • Microsoft 

Vizualizați lista completă de produse  AICI.

  • MobiSystems

Vizualizați lista completă pe aceasta  pagină.

  • Adobe

Aici , puteți accesa lista completă.

Care sunt specificul programului de volum al fiecărui brand și cum vă pot ajuta afacerea? Să descriem punctele principale.

Licențe de volum Microsoft

Microsoft licențe în volum

Este cea mai adaptabilă și mai rentabilă modalitate pentru companii de a obține software Microsoft. De obicei, numărul minim de licențe necesare pentru un acord de volum este cinci (dispozitive/utilizatori). Clienții pot adăuga ulterior mai multe în cantități mai mici.

Alegerea unui anumit program de licențiere în volum Microsoft depinde de tipul de organizație (comercial, educațional sau guvernamental), de dimensiunea și de industrie companiei , de numărul de dispozitive/utilizatori și de locație .

Întreprinderile mici (până la 250 de dispozitive sau utilizatori) au la dispoziție mai multe opțiuni de programe accesibile pentru a beneficia de cele mai recente tehnologii Microsoft și servicii cloud:

  • Open Value Agreement oferă două opțiuni - licențe perpetue și pe bază de abonament - și include, ca bonus, o asigurare de software (SA) pe trei ani. Plata se face o singură dată sau anual. Abonamentul Open Value este optim pentru companiile cu un număr variabil de angajați, deoarece plata depinde de numărul de utilizatori/dispozitive.
  • Open Licence Program (OLP) oferă licențe de volum perpetue, dar nu mai este disponibil pentru clienții comerciali din ianuarie 2022. În schimb, clienții ar trebui să utilizeze programul Cloud Solution Partner. Licențele OLP deja achiziționate rămân valabile. Clienții comerciali pot obține în continuare licențe OLP dacă achiziționează un software certificat pre-owned (aflați despre CPO aici). Principalele caracteristici ale programului deschis includ lipsa obligațiilor contractuale, gestionarea ușoară, o singură cheie pentru toate licențele de produs și drepturi de downgrade.
  • Programul Cloud Solution Partner Program oferă licențe perpetue de volum de la partenerii calificați. Partenerii oferă consultanță și opțiuni flexibile pentru a răspunde nevoilor specifice ale clienților. Dacă doriți să participați la program, consultați lista partenerilor din țara dvs. sau contactați echipa de la LicenceDeals direct.
Pentru întreprinderile medii și mari (mai mult de 250 de utilizatori/dispozitive), programele Microsoft disponibile sunt 
  • Select Plus pentru sectorul public oferă un acord pentru licențe perpetue cu un SA opțional.
  • Contractul tranzacțional Microsoft Products and Services Agreement (MPSA) este o soluție optimă pentru organizațiile care au nevoie de software (la sediu, în cloud sau ambele) fără prea multe bătăi de cap. SA este opțional.
  • Contractul Enterprise Agreement (EA), cu o durată de trei ani, se adresează celor care doresc să combine software-ul bazat pe cloud cu cel de pe site. Avantajele sale sunt SA cuprinzător, acces la o gamă largă de servicii și produse, reduceri mai mari, prețuri fixe pe durata termenului etc. Există, de asemenea, o versiune cu abonament. Unul dintre cele mai importante avantaje ale abonamentului EA este posibilitatea de a modifica anual numărul de licențe.
Licențe de volum MobiSystem

    Licență MobiSystems Business

    Produsul  Business licence  este Mobisystems răspuns tuturor clienților de licențiere în volum. Acesta oferă scalabilitate, permițând un număr adjustabil de locuri/utilizatori (între 1-200), ceea ce îl face ideal pentru organizațiile mici și mijlocii. Numărul de dispozitive se poate schimba în orice moment. Licența permite instalarea software-ului pe cinci desktop-uri, cinci telefoane și cinci tablete per utilizator.

    Achiziționarea și gestionarea licenței Mobisystems Business este simplă, datorită unui meniu dedicat tabloului de bord. Clienții primesc, de asemenea, servicii de asistență prioritară.

    Notă: Comenzile de peste 200 de locuri sunt posibile pe baza unor oferte personalizate.

    Licențe adobe pentru volum

    Licențierea în volum Adobe

    AVL  este încă un program de la un brand renumit  brand  pentru a simplifica gestionarea licențelor și a oferi reduceri. Are mai multe opțiuni.

    Există două programe de abonament și de termen:

    • Value Incentive Plan (VIP) este un abonament flexibil de licențiere pentru organizațiile cu nevoi în schimbare. Programul oferă o implementare centralizată și o gestionare simplă, dar, cel mai important, flexibilitate în ceea ce privește durata și numărul activ de licențe. Reducerile cresc odată cu noile achiziții. Membrii eligibili (10 articole sau mai mult) obțin economii mai substanțiale și recompense de loialitate cu VIP Select.
    • Enterprise Term Licence Agreement (ETLA) este un contract de licențiere pe termen de trei ani, recomandat pentru întreprinderile stabile sau în creștere. Acesta permite implementări personalizate mai mari și cele mai recente actualizări. Plățile sunt anuale, previzibile și se stabilesc la aceeași dată pe toată durata termenului.

    Programele perpetue sunt următoarele:

    • Cumulative Licensing Program (CLP), după cum sugerează și numele, oferă economii de costuri cumulative și predictibilitate bugetară. CLP este un acord pe doi ani. Comanda inițială determină nivelul de reducere, dar clienții îl pot îmbunătăți prin noi achiziții și actualizări.
    • Transactional Licensing Program (TLP) nu are cerințe privind calitatea de membru sau contract. Este cea mai rapidă și mai rentabilă modalitate pentru o achiziție unică. Este ideal pentru companiile care doresc să evite birocrația inutilă.

    Avantajele cheie ale licențelor în volum pentru clienți

    Licențele de volum oferă o flexibilitate mult mai mare decât tipurile Retail sau OEM. Principalele avantaje pentru utilizatorului sunt:

    • O cheie de produs. Acesta se ocupă de instalarea și activarea software-ului pe sute de dispozitive. Economisește timp și facilitează implementările.
    • Gestionarea centralizată eficientă a licențelor prin intermediul centrelor de servicii dedicate
    • Gestionarea mai simplă a activelor software
    • O mai bună întocmire a bugetului și fără cheltuieli surpriză de ultim moment
    • Rentabilitate și reduceri suplimentare (economii semnificative în unele cazuri)
    • Acorduri personalizabile care permit scalabilitatea
    • drepturi de retrogradare pentru a utiliza o versiune anterioară de software, dacă este necesar (de exemplu, din motive de compatibilitate)
    • Drepturi transferabile de utilizare a aceleiași licențe pe un alt dispozitiv fără costuri suplimentare (numai în anumite cazuri).
    • drepturi de reimaginare care permit reimaginarea unui dispozitiv cu o versiune sau ediție de software diferită de cea originală (numai în anumite circumstanțe).
    • Alte avantaje, în funcție de termenii contractului, pot include actualizări gratuite, asistență tehnică, drepturi de utilizare la domiciliu etc.

    Licențierea în volum este ceea ce fac profesioniștii

    Atunci când vă aflați la conducerea unei organizații mai mari, prioritatea dumneavoastră IT ar trebui să fie găsirea celei mai rentabile, personalizabile și scalabile soluții pentru cazul dumneavoastră de utilizare specific. Și atunci, licențele de volum salvează situația. Aceste licențe se adresează oricărui client din mediul de afaceri sau din sectorul public care dorește să maximizeze valoarea investițiilor în IT.

    Dar înainte de a alege programul de volum care se potrivește cel mai bine nevoilor organizației dumneavoastră, luați în considerare următorii factori:

    • Cum veți utiliza software-ul? Pentru cât timp?
    • Câte licențe doriți să obțineți?
    • Trebuie să licențiați toate dispozitivele companiei?
    • Preferați un contract perpetual sau de abonament?
    • Doriți să plătiți în avans sau anual?
    • Aveți nevoie de software instalat local (on-premise), online (Cloud) sau hibrid?
    • Aveți nevoie de servicii suplimentare incluse?

    Dacă v-ați decis deja, vizualizați pe LicenceDeals pagina  licențe de volum   Dacă aceasta nu este nevoia dvs., avem o altă soluție pentru a face economii mai bune. Consultați pagina noastră Licențierea în volum pentru  software pre-deținut CPO  pagină contactați-ne pentru a vă putea ajuta să faceți cea mai bună alegere pentru afacerea dvs.

    (1) EEC, EEA, EU

    Articolul anterior Comparație între edițiile Windows server
    Articolul următor Windows 11: Dacă dispozitivul meu este compatibil?