Treci la conținut
Windows 11: Dacă dispozitivul meu este compatibil?

Windows 11: Dacă dispozitivul meu este compatibil?

Spre deosebire de versiunile anterioare de Windows, Windows 11 nu este construit având în vedere compatibilitatea inversă. Sistemul de operare vine cu o reproiectare holistică a experienței utilizatorului, cu îmbunătățiri deosebite în domenii precum securitate, fiabilitate, conferințe video, colaborare, multitasking, gameplay, creare, construire, învățare și multe altele. Pentru a putea satisface așteptările utilizatorilor, Microsoft a stabilit cerințe minime pentru a se asigura că computerele acceptă întreaga gamă de îmbunătățiri actuale și viitoare.

Ridicarea standardului de securitate

Unul dintre principalele puncte de concentrare este securitatea ca răspuns la creșterea atacurilor cibernetice. Windows 11 crește linia de bază pentru securitate, îmbunătățind configurația implicită de securitate. Acest lucru necesită hardware care poate activa protecții precum Windows Hello, Device Encryption, securitate bazată pe virtualizare (VBS), integritatea codului protejat de hipervizor (HVCI) și Secure Boot. Testele arată că combinația acestor tehnologii reduce malware-ul cu un impresionant 60%. Pentru a putea face asta, toate procesoarele Windows 11 acceptate au un TPM încorporat, acceptă boot-ul sigur și acceptă VBS și anumite capacități VBS.

Microsoft a urmărit, de asemenea, o fiabilitate îmbunătățită și a obținut o experiență de 99,8% fără crash, stabilind cerința ca Windows 11 să funcționeze cu procesoare cu noul model Windows Driver și să fie susținute de partenerii lor OEM și silicon. Dispozitivele care nu respectă cerințele au raportat cu 52% mai multe blocări ale modului kernel.

Care sunt principalele cerințe pentru Windows 11?

Windows 11 trebuie să fie compatibil cu aplicațiile Microsoft și cu versiunile viitoare ale acestora, deoarece sunt actualizate în mod constant, în special cu modelul de abonament Microsoft 365. Windows 11 are elementele fundamentale de >1GHz, procesoare cu 2 nuclee, 4GB de memorie și 64GB de spațiu de stocare, aliniindu-se la cerințele minime de sistem pentru Office și Microsoft Teams.

Respectând aceste obiective, dispozitivele care rulează pe procesoare de generația a 8-a Intel și AMD Zen 2, precum și Seriile Qualcomm 7 și 8 vor îndeplini cu siguranță cerințele minime de sistem. Testele suplimentare au arătat că un set de modele de PC îndeplinesc cerințele în timp ce rulează pe procesoare Intel 7th gen. Puteți verifica integral lista procesoarelor compatibile pe 64 de biți  AICI.

Microsoft a lansat Aplicația PC Health Check ca instrument pentru ca utilizatorii să verifice dacă computerele lor Windows 10 actuale sunt eligibile pentru o actualizare Windows 11. Cu toate acestea, feedback-ul a arătat că aplicația nu a reușit să ofere detaliile și precizia așteptate cu privire la motivele pentru care un computer Windows 10 nu îndeplinește cerințele de actualizare. De atunci, aplicația a fost îmbunătățită, având în vedere feedbackul și relansată pentru membrii programului Windows Insider. Pagina cerințelor minime de sistem este locul unde puteți afla mai multe în prezent.

TToate acestea înseamnă că, dacă ați fost pe punctul de a vă actualiza hardware-ul, acum este momentul perfect pentru a face acest lucru, mai ales dacă doriți cele mai recente caracteristici de securitate. Cu toate acestea, dacă computerul dvs. nu îndeplinește cerințele de sistem pentru Windows 11, acest lucru nu înseamnă că nu veți putea face upgrade la acesta, dar nu veți obține toate noile caracteristici, iar instalarea dvs. nu va fi acceptată de Microsoft. Dar nu vă faceți griji - excelentul Windows 10 va continua să primească actualizări și asistență până în 2025, astfel încât să aveți suficient timp pentru a profita la maximum de hardware-ul dvs. și nu este nevoie să vă grăbiți pentru PC-uri noi.

Articolul anterior Licențiere în volum: cheia voastră pentru optimizarea afacerii
Articolul următor Windows Server 2012 va ajunge la data de sfârșit al perioadei de asistență: Planificați actualizarea!