Pereiti prie turinio
„Microsoft 365 Business Standard“ ir „Office 2019 Home & Business“ palyginimas

„Microsoft 365 Business Standard“ ir „Office 2019 Home & Business“ palyginimas

"Microsoft" Office veikia jau taip seniai, kad tapo įprastu pavadinimu. Sunku rasti žmogų, kuris bent kartą gyvenime nebūtų naudojęsis Office programa.

Nepaisant office produktyvumo programinės įrangos alternatyvų gausos, daugelis įmonių vis dar renkasi "Microsoft" Office , kad darbas vyktų sklandžiai. Tačiau tada ateina sunkesnė dalis: Kurią "Microsoft" Office versiją ir produktą pasirinkti?

Šiame straipsnyje palyginsime dvi populiariausias verslui skirtas parinktis. Office 2019 m. yra savarankiškas paketas, kurio pirmtakų versijos siekia 1990-uosius. Kita - " Microsoft 365" - yra prenumeratos paslauga, debiutavusi 2011 m. pavadinimu Office 365 (kaip dienų skaičius per metus).

Įsigijant iš  „LicenceDeals“ galite rinktis tarp Office 2019 m. Home & Business perkeliama skaitmeninės licencijos "PC" ir "Mac" kompiuteriams. Taip pat galima įsigyti pigesnę „Office 2019 Home & Business“ licencija vienam aktyvavimui viename prietaise. „Microsoft 365 Business Standard“ metinį prenumeratos planą galima rasti ir mūsų svetainėje.

Kuris iš šių variantų yra geresnis jūsų įmonei? Be akivaizdaus fakto, kad Office 2019 perkate tik vieną kartą, o "Microsoft 365" prenumeruojate kas mėnesį arba metams, yra ir daugiau skirtumų. Pažvelkime į juos!

„Microsoft 365 Business Standard“

  • Į ją įtraukta beveik visų "Microsoft" programų naujausia versija: Outlook, "OneDrive", Word, Excel, PowerPoint, "SharePoint", "Microsoft Teams", "Exchange", "Publisher" (tik kompiuteriui) ir "Access" (tik kompiuteriui).
  • Leidžia naudoti vieną licenciją 5 kompiuteriuose, 5 planšetiniuose kompiuteriuose ir 5 mobiliuosiuose įrenginiuose
  • Suderinama su Windows OS nuo Windows 8 .1 ir trimis naujausiomis "macOS" versijomis.
  • Naudojasi patobulintos debesijos integracijos privalumais, todėl naudotojai gali lengvai redaguoti ir sinchronizuoti visus failus internete.
  • Įtraukiama 1 TB nemokamos saugyklos vienam naudotojui "OneDrive
  • Automatiškai gauna automatinius klaidų taisymus, patobulinimus, atnaujinimus ir naujas funkcijas, kai tik jos pasirodo.
  • Įtraukiamas 24/7 palaikymas be palaikymo pabaigos datos (jei naudojate palaikomą OS versiją ir toliau mokate prenumeratą).
  • Reikalingi metiniai mokėjimai
  • Galima naudoti tol, kol įjungta prenumerata
  • Reikalingas interneto ryšys

„Office 2019 Home and Business“

  • Įtraukiamos tik pagrindinės programos, pvz., Word, Excel, PowerPoint, OneNote ir Outlook
  • Vieną licenciją galima įdiegti viename kompiuteryje. Jei licencijos tipas yra perkeliamas, prireikus ją galima iš naujo įdiegti kitame įrenginyje.
  • Galima naudoti svetainėseWindows 10 ir 11 bei trijose naujausiose "macOS" versijose
  • Be nemokamos 5 GB "OneDrive" saugyklos, naudotojai neturi jokios papildomos vietos ir prieigos prie internetinių programų versijų. Tačiau jie vis tiek gali redaguoti failus keliaudami naudodami "iOS" ir "Android" mobiliąsias programėles (jei papildomai nemoka už "OneDrive" saugyklą, jiems reikia perkelti failus iš vieno įrenginio į kitą).
  • Gaunama nedaug atnaujinimų, nėra naujų funkcijų ir atnaujinimų
  • Pratęsta parama baigsis 2025 m. Vėliau pataisymų nebebus.
  • Reikalingas vienkartinis mokėjimas, todėl pradinės išlaidos yra didelės. Jei klientai nori gauti kitą versiją, jie turi pirkti atskirai.
  • Turėkite ir naudokite amžinai arba bent jau labai ilgai
  • Nereikia interneto ryšio (interneto reikia tik aktyvavimui)

Kaip nuspręsti, kuri „Microsoft Office“ versija labiausiai tinka jūsų verslui?

1. Kokią operacinę sistemą naudoja jūsų įmonė?

Jei ji senesnė nei Windows 10, tačiau jums reikia naujausios Office versijos, vienintelė galimybė yra "Microsoft 365".

2. Ar turite patikimą IT komandą?

Office 2019 m. teikiama ribota (daugiausia diegimo) parama. Tai gali būti problema, jei kiltų kokių nors su produktyvumo programomis susijusių problemų.

3. Kokių programų jums reikia?

Jei naudojate tik esminius Word, PowerPoint ir Excel, gali būti geriau pasirinkti Office 2019. Nėra prasmės mokėti metinį mokestį už programas ir įmantrias funkcijas, kurių vis tiek nenaudosite. Priešingai, jei jums reikia visų programėlių ir privalumų, kuriuos siūlo paslauga, rinkitės "Microsoft 365". Funkcijų, programų ir paslaugų apimtis yra įspūdinga, palyginti su vietine versija.

4. Kaip ir kiek norite mokėti? 

Office 2019 m. yra vienkartinis pirkinys, todėl ilgainiui jis yra pigesnis. Tačiau iš anksto tenka sumokėti daugiau. Tai geras pasirinkimas tiems, kurie lieka patalpose ir ieško nuspėjamų išlaidų.

Laikui bėgant prenumeratos kaina didėja, tačiau "Microsoft" ragina verslo klientus aktyviai rinktis "365" produktus. Prenumerata yra vienintelė galimybė, užtikrinanti atnaujinimų tęstinumą už nedidelę nuosavybės kainą. Atsižvelgiant į spartų programinės įrangos produktų vystymąsi, prenumerata paremtas "Microsoft 365" ilgainiui yra vertas pinigų. Ypač tiems, kurie kiekvieną akimirką ieško naujausių produktyvumo įrankių.

5. Ar jūsų organizacijoje skatinamas lankstumas, nuotolinis darbas ir bendradarbiavimas per pokalbius ir vaizdo įrašus?

Jei atsakymas yra "taip", galite rinktis "Microsoft 365". Daugybė įrankių ir nemokama debesų saugykla padeda padidinti įmonės produktyvumą. Jei nesinaudojate "Microsoft" ryšių paslaugomis ir debesų saugykla ir pirmenybę teikiate "tradicinėms" Office programoms, rinkitės Office 2019. Turėkite omenyje, kad ji ne taip glaudžiai integruojasi su kitomis "Microsoft" bendradarbiavimo priemonėmis.

6. Ar jums labiau rūpi atnaujinimai, ar saugumas?

Jei nenorite daugiau galvoti apie atnaujinimus ir visada turėti naujausią versiją, rinkitės "Microsoft 365". Jei pirmenybę teikiate stabilumui, o ne funkcijų atnaujinimams, Office 2019 yra tinkamas pasirinkimas. Jis puikiai tinka įmonėms, kurioms keliami saugumo ar teisės aktų reikalavimai naudoti programas vietoje. Taip pat tokiu būdu nereikia mokyti darbuotojų naujų funkcijų ir ypatybių.

Atsižvelgiant į "Microsoft" Office programėlių darbalaukio versijas, neturėtų būti jokio reikšmingo našumo skirtumo. Tačiau laikui bėgant tai keisis. Programa "Microsoft 365" nuolat atnaujinama, o Office 2019 išlieka tokia pati.

Apibendrinimas

„Microsoft 365“

Privalumai  Trūkumai
✔️ Galite naudoti keliuose įrenginiuose
✔️ Prieiga prie visų taikomųjų programų ir paslaugų
✔️ Nuolatiniai atnaujinimai
✔️ Klientų aptarnavimas
    ❌ Brangus pasirinkimas ilgam laikotarpiui
    ❌ Reguliarūs pokyčiai gali sukelti stresą kai kuriems vartotojams
    ❌ Reikalingas interneto ryšys
    ❌ Gali mokėti už nereikalingas funkcijas


      „Office 2019“

      Privalumai  Trūkumai
      ✔️ Klasikinė vartotojo patirtis
      ✔️ Mokėkite vieną kartą, naudokite amžinai
      ✔️ Nereikia interneto ryšio
      ✔️ Nereikia nuolatinio mokymosi/prisitaikymo

        ❌ Sumažinta funkcijų sritis
        ❌ Riboti atnaujinimai
        ❌ Vienas įrenginys vienai licencijai
        ❌ Tik penkerių metų parama
        ❌ Nėra lengvų bendradarbiavimo galimybių

           

          „Office 2019“ skirtas naudotojams, kuriems patinka pažįstamos klasikinės programos ir stabilumas. Tai tinkamas pasirinkimas, jei naudojate pagrindines vietines programas ir įsigyjate didelį kiekį licencijų.

          Pasirinkite „Microsoft 365“ jei pageidaujate paskirstyti išlaidas ir neturite nustatyto darbuotojų skaičiaus. Tai suteikia jums reguliarių atnaujinimų nauda tol, kol esate abonentas, nesijaudinkite dėl failų suderinamumo ir naudokite daugybę debesyje veikiančių įrankių, kurie pagerina darbo būdą.

          Jei abu produktai vis dar nėra jūsų arbatos puodelis, turime jums kitą sprendimą! Įmonių licencijavimas visada buvo suvokiamas kaip didelių korporacijų pasirinkimas. Tačiau tai netiesa! Sertifikuotos naudotos programinės įrangos licencijos (CPO) galite sutaupyti pinigų ir gauti įmonės licenciją savo įmonei. Peržiūrėkite mūsų pasiūlymus Windows, Office ir serveriui šioje svetainėje. puslapis ir susisiekite su mumis, kad galėtume padėti jums priimti geriausią jūsų verslui sprendimą.

          Ankstesnis straipsnis Saugykla debesyje: kaip apsaugoti savo prisiminimus
          Kitas straipsnis „Adobe Acrobat Pro“ ir „PDF Extra“ palyginimas