Pereiti prie turinio
„Adobe Acrobat Pro“ ir „PDF Extra“ palyginimas

„Adobe Acrobat Pro“ ir „PDF Extra“ palyginimas

„Portable Document Format“ (PDF) pasirodė 1990-ųjų pradžioje kaip įrankis keistis dokumentais, nepriklausomai nuo vartotojų programinės ar aparatinės įrangos. Pirmosiomis dienomis kompiuterinė leidyba naudojo PDF failus, daugiausia siekdama išsaugoti aukštą spausdinių dizaino kokybę.

Tačiau tie laikai jau seniai praėjo. Šiandien šis failo formatas sukūrė daugybę naujų funkcijų, padidinančių jo potencialą. Nemažai programinės įrangos produktų, žinomų kaip PDF redaktoriai, leidžia konvertuoti, redaguoti, apsaugoti ir reorganizuoti tokius failus.

Šiame tinklaraščio straipsnyje mes supažindinsime Jus su dviem PDF redaktoriai: „Adobe Acrobat Pro“ ir „PDF Extra“. Tikimės, kad tai padės priimti labiau pagrįstą sprendimą, atitinkanį Jūsų poreikius ir reikalavimus.

Visų pirma, pradėkime nuo bendrų produktų reikalavimų.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis PDF redaktorių?

Profesionalus PDF redaktorius turėtų:

  • Redaguokite PDF failus kruopščiai, kaip teksto dokumentą. Tai reiškia: pridėti, redaguoti ir ištrinti tekstą; pridėti, keisti dydį ar koreguoti paveikslėlius; keisti puslapių eiliškumą; nustatyti nuorodas ir t. t.
  • Sukurkite PDF dokumentą iš naujo arba nuskaitytų spausdintinių kopijų
  • Konvertuokite PDF iš įvairių formatų (.docx, .xlsx, .pptx ir kt.). Pageidautina, kad tai vyktų sklandžiai ir būtų išsaugotas šaltinio dokumento formatavimas (įskaitant hipersaitus).
  • Paieška ir nuskaityto teksto atpažinimas iš vaizdų naudojant optinio ženklų atpažinimo(OCR) technologiją
  • Pasirašykite ir užpildykite elektroninius PDF dokumentus, kad nereikėtų naudoti spausdintuvo
  • peržiūrėti ir anotuoti dokumentus (pvz., paryškinti tekstą, rašyti pastabas ir komentarus, piešti laisva ranka, dėti antspaudus).
  • Apsaugokite slaptus duomenis PDF failuose naudodami slaptažodžius, šifravimą, turinio redagavimą ir leidimų nustatymus.

Būtinos funkcijos

PDF rengyklė privalo turėti galimybę kurti, konvertuoti ir eksportuoti PDF failus. Didelis privalumas ir OCR technologija, kuri perkelia PDF rinkmenų paiešką ir redagavimą į visiškai naują lygį.

Bendradarbiavimo galimybės taip pat yra būtinos šioje, darbo iš namų eroje. PDF redaktorius turėtų leisti dirbti kartu su kolegomis ir lengvai dalintis failais su komandos nariais.

Priklausomai nuo jūsų darbo proceso, turite apsvarstyti debesies paslaugų ar mobiliųjų programų prieinamumą.

Intuityvi sąsaja taip pat yra svarbi funkcija. Nepriklausomai nuo vartotojų patirties, jie turėtų atlikti pagrindines užduotis be per daug vargo.

Ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas yra tai, kad geras programinės įrangos produktas turi būti su puikia klientų aptarnavimo paslauga.

„Adobe Acrobat Pro“

„Adobe“ yra PDF formato išradėjas. Bendrovė yra gerai žinomas prekės ženklas, kuris jau užsitarnavo klientų pasitikėjimą.

Kai kurie specialistai mano, kad „Adobe Acrobat Pro DC“ yra geriausias PDF redaktorius rinkoje. Kiti mano, kad yra produktų, kurie yra patogesni naudojimui, turi pakankamai funkcijų bei yra pigesni. Nesvarbu, kurią nuomonę palaikote, visi galime sutikti, kad „Adobe Acrobat Pro“ yra vienas iš geriausių klientų pasirinkimų.

Įsigijant iš  „LicenceDeals“ , galite pasirinkti tarp „Adobe Acrobat Pro 2020“ nuolatinės licencijos  „Windows“ OS bei „Mac“ kompiuteriams bei „Adobe Acrobat DC Pro“ 1 metų prenumeratos licencijos. Su „Acrobat DC“ licencija gaunate ir „Document Cloud service“ prenumeratą.

„Acrobat Pro“ rengyklės apžvalga

„Adobe Acrobat“ dažnai laikoma PDF rinkmenų kūrimo ir redagavimo pramonės standartu. Šis PDF regaktorius suteikia turbūt plačiausią funkcijų rinkinį.

Be įprastų redagavimo įrankių, "Acrobat Pro" apima puslapių eilės tvarkos keitimą, puslapių sukimą ir apkarpymą, puslapių pridėjimą ir pašalinimą, taip pat PDF failų skaidymą ir sujungimą.

Naudodami "Adobe Acrobat Pro" galite kurti PDF failus keliais būdais. Vienas iš būdų - nuskaityti popierinį dokumentą. Kitas - padaryti dokumento ekrano nuotrauką iš nepalaikomos programos ir tada sukurti PDF iš iškarpinės. Dar vienas "Acrobat Pro" privalumas - galimybė sukurti PDF iš interneto svetainės. Tam reikia atlikti kelis paprastus veiksmus - įvesti URL adresą ir pasirinkti, ką konvertuoti. Kitas patogus būdas kurti PDF failus - spustelėti Spausdinti ir pasirinkti "Adobe" kaip spausdintuvo parinktį.

Produktas taip pat labai patikimai konvertuoja bet kokį turinį į PDF. Viskas - nuo lentelių ir šriftų iki puslapių išdėstymo - Word, Excel ir PowerPoint failuose lieka nepakitę. Be to, "Acrobat Pro" puikiai veikia net tada, kai reikia transformuoti tinklalapius (HTML), nuskaitytus ir vaizdų failus (PNG ir JPEG). Tikrai visi džiaugsis galėdami pamiršti neįskaitomą netvarkingo teksto ir pasislinkusių paveikslėlių netvarką!

Be to, palyginti su ankstesnėmis versijomis, patobulinta eksporto funkcija. Tikimasi, kad dabar naudotojams kils mažiau sunkumų eksportuojant PDF į kitų tipų dokumentus.

Naudodamiesi "Adobe Acrobat" naudotojai gali nuskaitytus dokumentus paversti redaguojamais PDF failais, kuriuose galima atlikti paiešką. "Acrobat" optinis ženklų atpažinimas yra puikus. Tekstas teisingai atpažįstamas ir atkartojamas tuo pačiu šriftu. Kai minėto šrifto nėra, programa jį sukuria automatiškai.

"Adobe Acrobat Pro" siūlo kelis būdus, kaip kurti pildomas PDF formas ir elektroniniu parašu pasirašyti dokumentus. Lengva pridėti komentarų, paryškinti tekstą ir įterpti antspaudus. Vartotojai gali automatiškai palyginti dviejų PDF dokumento versijų skirtumus. Be to, jie gali patvirtinti ir pataisyti failus pagal ISO ir prieinamumo standartus.

Yra ir daugiau privalumų. Bendradarbiavimo ir saugumo funkcijos laikomos vienomis geriausių. Acrobat Pro suteikia galimybę apsaugoti failus slaptažodžiais, šifruoti, redaguoti neskelbtiną informaciją ir pašalinti metaduomenis.

„Adobe Acrobat“ yra vienas iš aukščiausios kokybės produktų, kuris yra tinkamas tiek „Windows“, tiek „macOS“. Taip pat yra mobiliųjų programų, skirtų „iOS“ ir „Android“.

„Adobe“ pagalbos centras siūlo pagalbą ir mokymosi išteklius.

Nemokama „Adobe PDF“ alternatyva „Acrobat Reader“ leidžia peržiūrėti, pasirašyti, komentuoti, ieškoti ir bendrinti PDF failus. Vartotojai taip pat turi prieigą ir prie dokumentų debesijos.

Kita vertus, "Adobe" neabejotinai praranda taškus dėl nepakankamo patogumo naudotojui. Gerai žinoma, kad naudotis "Acrobat Pro" yra sudėtinga. Reikia laiko priprasti prie sudėtingos sąsajos ir navigacijos. Ne visus įrankius lengva rasti. Dažnai pirmą kartą naudojantys programą jaučiasi nusivylę. Tai reiškia, kad jie negali apsieiti be vadovėlių ir gidų. Jei esate darbdavys, turėtumėte atsižvelgti į mokymams reikalingą laiką.

Nors „Adobe“ redaktorius siūlo platų įrankių rinkinį, vis dar yra spragų, kurias reikia užpildyti. Dėl šios priežasties daugelis kompanijų ieško ekonomiškesnio PDF redaktoriaus, kuris taip pat turi visas rekalingas funkcijas.

Apibendrinant: "Adobe Acrobat Pro" tikriausiai yra geriausias, bet gana brangus pasirinkimas profesionalams. Tai reiškia, kad laisvai samdomiems darbuotojams ir mažoms įmonėms ji dažnai yra neįperkama.

„Adobe Acrobat Pro“ privalumai ir trūkumai:

✔️ platus funkcijų rinkinys
✔️ tikslus PDF kūrimas
✔️ patikima OCR („Optical Character Recognition“) technologija
✔️ stiprios saugumo priemonės
✔️ Prieinama tiek „Windows“, tiek „macOS“
❌ trūksta kai kurių funkcijų skaitymui
❌ Iššūkis nepatyrusiems vartotojams
❌ aukšta kaina

 „PDF Extra“

„PDF Extra“ yra vienas iš žinomiausių „MobiSystems“ produktų. Bendrovė jau daugiau nei 20 metų kuria produktyvumo programas, skirtas „Windows“, „Android“ ir „iOS“. Dėl šio profesionalaus PDF redaktoriaus priimtinos kainos jis yra puiki alternatyva kitiems rinkoje esantiems PDF redaktoriams.

Įsigijant iš  „LicenceDeals“ galite rinktis tarp „PDF Extra 2021“ nuolatinės licencijos 1 kompiuteriui ir dviejų prenumeratos licencijų:  „PDF Extra Personal“ 1 metams/1 „Windows“ kompiuteriui ir  „PDF Extra Team“  1 metams/6 „Windows“ kompiuteriams. Į nuolatinę licenciją įeina 5 GB nemokama „MobiDrive“ saugykla, o prenumeratos licencijos - 50 GB saugykla vienam vartotojui.

„PDF Extra“ apžvalga

„MobiSystems“ redaktorius leidžia greitai ir lengvai tvarkyti dokumentus. Produktas turi platų įrankių rinkinį PDF failų redagavimui ir tvarkymui.

Naudodamiesi redagavimo funkcijomis galite keisti tekstą, paveikslėlius ir maketus. Galite keisti PDF failų struktūrą ir dizainą. Tai apima viso teksto redagavimą, vietinių vaizdų dydžio keitimą ir pasukimą, paveikslėlių iš interneto įterpimą ir papildomų elementų koregavimą. Naudotojai taip pat gali pertvarkyti failų struktūrą (pvz., pridėti, ištrinti, pakeisti puslapių eiliškumą ar išimti puslapius) ir sujungti failus. Etiketės ir žymės funkcija padeda geriau naršyti po failus.

Kalbant apie konvertavimą, "PDF Extra" leidžia transformuoti PDF dokumentus į Word, Excel ir "ePub".

Yra keletas būdų, kaip pasirašyti PDF dokumentus nespausdinant popieriaus lapų. Parašą galite dėti spausdindami, rašydami ranka piešimo įrankiu arba įterpdami paveikslėlį. Programoje "PDF Extra" taip pat suteikiama galimybė naudoti pildymo formas. Kartu naudotojai gali žymėti dokumento būseną įterpdami antspaudus. Jie gali pridėti ištisus svarbos failus ir piešti figūras tiesiai PDF puslapyje.

"PDF Extra" suteikia galimybę dirbti su tuo pačiu dokumentu kartu su kitais komandos nariais. Funkcija " Annotate" pakelia komandinį bendradarbiavimą į aukštesnį lygį. Ji leidžia įterpti komentarus, paryškinti ir nuspalvinti tekstą bei pridėti kitų failų nuotraukas.

Nereikia sakyti, kad geras PDF redaktorius turėtų apsaugoti failus ir slaptą informaciją. Apsaugos parinktys apima slaptažodžius, šifravimą skaitmeniniais sertifikatais ir papildomą autentiškumo patvirtinimą naudojant laiko žymas.

„PDF Extra“ taip pat atsižvelgia į skaitymo patirtį . Skaitytojai gali pajusti popierinių knygų komfortą pasirinkdami skirtingus puslapių režimus, žymeklius ir spausdinimo galimybes. 

„PDF Extra“ galimas tik „Windows“ kompiuteriams. Yra ir mobiliųjų programų, skirtų „Android“ ir „iOS“.

Taip pat yra ir nemokama versija. Joje yra komentarų, pasirašymo ir skaitymo funkcijos bei 5 GB nemokamos saugyklos „MobiDrive“.

„MobiSystems“ turi klientų aptarnavimo ir pagalbos centrą. Tačiau pagalbos centras siūlo mažiau mokymosi išteklių nei, pavyzdžiui, jų kolega „Adobe“.

Apibendrinimas: PDF Extra neturi daugelio "Adobe Pro" funkcijų. Vis dėlto ji siūlo neblogą įrankių rinkinį, kuris tiks daugumai komandų. Ir tai - už geresnę kainą. Taigi, "PDF Extra" gali būti ekonomiška alternatyva privatiems asmenims ir mažoms įmonėms. Dar vienas privalumas yra tas, kad "PDF Extra" yra "MobiSystems OfficeSuite" paketo "Business Extra" dalis. Šiame pakete jis pateikiamas kartu su "Documents", "Sheets", "Slides" ir "Mail&Calendar", todėl už konkurencingą kainą yra daugiau funkcijų turinti "Microsoft 365" alternatyva.

„PDF Extra“ privalumai ir trūkumai:

❌ trūksta kai kurių saugumo funkcijų
❌ mažiau kūrimo ir konvertavimo (angl. „Create & Convert“) parinkčių
❌ neturi OCR („Optical Character Recognition“) technologijos
❌ programa nepalaikoma „MAC“ kompiuteriuose
✔️ prieinama kaina
✔️ daugybė pasirinkimų redagavimui ir organizavimui
✔️ skaitytojams patogios funkcijos
✔️ lengva naudoti

Išvada

Vis dar neapsisprendėte? Galbūt turėtumėte pasinaudoti nemokamu bandomuoju laikotarpiu ir tada nuspręsti!

Nepaisant to, kai nuspręsite įsigyti, apsilankykite mūsų PDF skyrelyje ir įsigykite pasirinktą PDF redaktorių. Gerai apgalvokite savo poreikius. Kaip dažnai naudojate PDF rinkmenas savo darbe? Kokių mokamų funkcijų jums iš tikrųjų reikia? Kas yra finansiškai išmintinga jūsų atveju?

Jei vis dar turite abejonių, kreipkitės ir mes Jums suteiksime ekspertų patarimą!

Ankstesnis straipsnis „Microsoft 365 Business Standard“ ir „Office 2019 Home & Business“ palyginimas
Kitas straipsnis „Adobe Acrobat Pro“ apžvalga