Pereiti prie turinio
Windows 11: Ar jūsų įrenginys suderinamas?

Windows 11: Ar jūsų įrenginys suderinamas?

Skirtingai nuo ankstesnių Windows versijų , Windows 11 sukurta nesirūpinant atgaliniu suderinamumu. Operacinėje sistemoje iš esmės pertvarkyta naudotojo patirtis ir labai patobulintos tokios sritys kaip saugumas, patikimumas, vaizdo konferencijos, bendradarbiavimas, daugiaprogramis veikimas, žaidimai, kūrimas, statymas, mokymasis ir kt. Kad galėtų patenkinti naudotojų lūkesčius, "Microsoft" nustatė minimalius reikalavimus, užtikrinančius, kad kompiuteriai palaikytų visus esamus ir būsimus patobulinimus.

Saugumo standartų kėlimas

Vienas iš svarbiausių klausimų - saugumas reaguojant į didėjantį kibernetinių atakų skaičių. Windows 11 didina saugumo pagrindus, nes tobulina numatytąją saugumo konfigūraciją. Tam reikia techninės įrangos, kuri gali įgalinti tokias apsaugos priemones, pvz. Windows Hello, įrenginio šifravimą, virtualizacija pagrįstą saugumą (VBS), hipervizoriaus apsaugoto kodo vientisumą (HVCI) ir saugų įkrovimą. Bandymai rodo, kad šių technologijų derinys sumažina kenkėjiškų programų skaičių įspūdingu 60 %. Kad tai būtų galima padaryti, visi Windows 11 palaikomų procesorių turi integruotą TPM, palaiko saugiąją įkrovą, VBS ir specialius VBS galimybės.

"Microsoft" taip pat siekė padidinti patikimumą ir nustatydama reikalavimą, kad Windows 11 veiktų su procesoriais su naujuoju Windows tvarkyklių modeliu ir būtų palaikomas jų OEM ir silicio partnerių, pasiekė, kad 99,8 proc. diegimo patirtis būtų be trikdžių. Prietaisai, kurie neatitiko reikalavimų, pranešė apie 52 % daugiau branduolio režimo gedimų.

Kokie yra pagrindiniai Windows 11 reikalavimai?

Windows 11 turi būti suderinama su "Microsoft" programomis ir būsimomis jų versijomis, nes jos nuolat atnaujinamos, ypač taikant "Microsoft 365" prenumeratos modelį. Windows 11 turi pagrindinius >1GHz, 2 branduolių procesorius, 4 GB atminties ir 64 GB saugyklą, atitinkančius minimalius Office ir "Microsoft Teams" sistemos reikalavimus.

Atsižvelgiant į šiuos tikslus, prietaisai, kuriuose veikia "Intel" 8 kartos procesoriai ir "AMD Zen 2", taip pat "Qualcomm" 7 ir 8 serijos įrenginiai, tikrai atitiks minimalius sistemos reikalavimus. Papildomi bandymai parodė, kad kompiuterių modelių rinkinys atitinka reikalavimus veikiant 7-osios kartos "Intel" procesoriams. Galite peržiūrėti visą suderinamų 64 bitų procesorių sąrašas čia.

"Microsoft" išleido Programėlė "PC Health Check kaip priemonė, kuria naudotojai gali patikrinti, ar jų dabartiniai Windows 10 kompiuteriai atitinka Windows 11 atnaujinimo reikalavimus. Tačiau iš atsiliepimų paaiškėjo, kad programa nesugebėjo pateikti lauktos išsamios ir tikslios informacijos apie tai, kodėl Windows 10 kompiuteris neatitinka atnaujinimo reikalavimų. Atsižvelgiant į atsiliepimus, programa buvo patobulinta ir iš naujo išleista Windows Insider programos nariams. . minimalių sistemos reikalavimų puslapis šiuo metu galite sužinoti daugiau.

Visa tai reiškia, kad jei dvejojate, ar atnaujinti aparatinę įrangą, dabar yra puikus metas tai padaryti, ypač jei norite naudotis naujausiomis saugumo funkcijomis. Tačiau jei jūsų kompiuteris neatitinka Windows 11 sistemos reikalavimų, tai nereiškia, kad negalėsite jo atnaujinti, tačiau negausite visų naujų funkcijų ir jūsų diegimo nepalaikys "Microsoft". Tačiau nesijaudinkite - vis dar puiki Windows 10 ir toliau bus atnaujinama ir palaikoma iki 2025 m., todėl turite daug laiko maksimaliai išnaudoti savo aparatinę įrangą ir nereikia skubėti įsigyti naujų kompiuterių.

Ankstesnis straipsnis Bendrasis licencijavimas: raktas į verslo optimizavimą
Kitas straipsnis Windows "Server 2012" artėja prie palaikymo pabaigos: būkite pasirengę