Pereiti prie turinio
Bendrasis licencijavimas: raktas į verslo optimizavimą

Bendrasis licencijavimas: raktas į verslo optimizavimą

Programinės įrangos licencijos būna įvairių tipų, kurių kiekvienas turi savo taisykles, kainas ir palaikymo galimybes, skirtas skirtingų naudotojų ir klientų poreikiams patenkinti.

Šiame straipsnyje apžvelgiami labiausiai paplitusio verslo licencijavimo tipo- licencijavimo apimties licencijavimo - pagrindai. Su šiuo terminu tikriausiai susidūrėte naršydami internete. Taigi, kas už jo slypi?

Kas yra apimties licencijavimas?

Tai programinės įrangos pardavimo metodas, leidžiantis vieną kompiuterio programos licencijos raktą naudoti keliuose įrenginiuose arba daugeliui organizacijos naudotojų. Šio licencijavimo tipo klientai yra įmonės, švietimo įstaigos, ne pelno siekiančios organizacijos ir vyriausybinės agentūros.

Nors dėl didelių pradinių išlaidų ir sudėtingesnio pirkimo proceso licencijavimas tradiciškai skirtas didelėms korporacijoms, tam tikruose regionuose(1) mažesnės įmonės gali pasinaudoti licencijavimo funkcionalumu ir diegimo paprastumu už mažesnę įsigijimo kainą. sertifikuotos naudotos licencijos.

Yra įvairių diegimo ir valdymo būdų apimties licencijos. Dažniausiai tai daroma per gamintojo galinę platformą, naudojant atskiras kiekvieno nario paskyras. Kiti metodai, kuriuos daugiausia naudoja "Microsoft", yra MAK (Multi-Activation Key) ir KMS (Key Management Services).

Perkant licencijas urmu, supaprastėja valdymas, o klientams sumažėja vieno vieneto kaina. Tačiau apimties pasiūlymų vertė yra didesnė nei kiekio nuolaida. Dažnai jie apima specialias funkcijas, kad atitiktų konkrečius infrastruktūros reikalavimus arba specialias sąlygas tam tikriems naudojimo atvejams.

Tūrio licencijavimas dažnai apima papildomas techninio palaikymo ir atnaujinimų parinktis. Taip pat paprasčiau ir greičiau diegiama. Vienas iš būdų - sukonfigūruoti sąranką, kuri automatiškai atsisiųs, įdiegs ir aktyvuos programinę įrangą kiekviename kompiuteryje, taip sutaupydama IT skyriui daug rūpesčių. Kitas būdas - importuoti viso skyriaus el. laiškus ir automatiškai siųsti sąrankos el. laiškus didelėms darbuotojų grupėms.

Trumpai tariant, naudodamiesi licencijavimo apimtimi patobulinsite savo organizacijos procesus, o IT išlaidoms išleisite mažiau.

Tačiau ne visi pardavėjai teikia masinio licencijavimo galimybes. Toliau pateikiami šie apimties pasiūlymai „LicenceDeals“ :

  • „Microsoft”

Peržiūrėkite visą produktų sąrašą čia.

  • MobiSystems

Peržiūrėkite visą sąrašą šioje svetainėje puslapis.

  • „Adobe“

Čia, galite susipažinti su visu sąrašu.

Kokie yra kiekvieno prekės ženklo apimties programos ypatumai ir kaip jie gali padėti jūsų verslui? Apibūdinkime pagrindinius dalykus.

"Microsoft" apimties licencijos

"Microsoft" apimties licencijavimas

Tai labiausiai pritaikomas ir ekonomiškiausias būdas įmonėms įsigyti "Microsoft" programinę įrangą. Paprastai mažiausias licencijų skaičius, kurio reikia norint sudaryti didelės apimties sutartį, yra penkios. Vėliau klientai gali pridėti daugiau mažesniais kiekiais.

Konkrečios "Microsoft" apimties licencijavimo programos pasirinkimas priklauso nuo organizacijos tipo (komercinės, švietimo ar valstybinės), įmonės dydžio ir pramonės šakos, įrenginių ir (arba) naudotojų skaičiaus ir vietos.

Mažoms įmonėms (iki 250 įrenginių arba naudotojų) yra keletas prieinamų programų galimybių naudotis naujausiomis "Microsoft" technologijomis ir debesijos paslaugomis:

  • "Open Value Agreement" siūlo du variantus - neterminuotas ir prenumeratos licencijas - ir kaip premiją apima trejų metų programinės įrangos užtikrinimą (SA). Mokėjimas gali būti vienkartinis arba metinis. Abonementas "Open Value" yra optimalus kintamo darbuotojų skaičiaus įmonėms, nes mokėjimas priklauso nuo naudotojų / įrenginių skaičiaus.
  • "Open Licence Program " (OLP) siūlo neterminuotas apimties licencijas, tačiau nuo 2022 m. sausio mėn. jos nėra prieinamos komerciniams klientams. Vietoj to klientai turėtų naudotis "Cloud Solution Partner" programa. Jau įsigytos OLP licencijos lieka galioti. Komerciniai klientai vis dar gali gauti OLP licencijas, jei įsigyja sertifikuotą iš anksto naudotą programinę įrangą (apie CPO sužinokite čia). Pagrindinės atvirosios programos ypatybės: jokių sutartinių įsipareigojimų, paprastas valdymas, vienas raktas visoms produktų licencijoms ir teisė sumažinti licencijas.
  • "Cloud Solution Partner Program" kvalifikuotiems partneriams siūlo neterminuotas licencijas. Partneriai teikia konsultacijas ir lanksčias galimybes, kad atitiktų konkrečius klientų poreikius. Jei norite dalyvauti programoje, peržiūrėkite savo šalies partnerių sąrašą arba kreipkitės į LicenceDeals tiesiogiai.
Vidutinėms ir didelėms įmonėms (daugiau kaip 250 naudotojų ir (arba) įrenginių) prieinamos šios "Microsoft" programos
  • Viešajam sektoriui skirta "Select Plus" - tai neterminuotų licencijų sutartis su neprivaloma SA.
  • Sandorinė "Microsoft" produktų ir paslaugų sutartis (MPSA) yra optimalus sprendimas organizacijoms, kurioms reikia programinės įrangos (vietinės, debesijos ar abiejų) be didelių rūpesčių. SA yra neprivaloma.
  • Trejų metų trukmės įmonės sutartis (EA) skirta tiems, kurie nori derinti debesyje ir vietoje veikiančią programinę įrangą. Jos privalumai - išsami SA, galimybė naudotis įvairiomis paslaugomis ir produktais, didesnės nuolaidos, fiksuota kaina termino metu ir kt. Taip pat yra prenumeratos versija. Vienas svarbiausių EA prenumeratos privalumų - galimybė kasmet keisti licencijų skaičių.
"MobiSystem" apimties licencijos

    "MobiSystems" verslo licencija

    Verslo licencija yra . Mobisystems' atsakymas visiems licencijavimo apimties klientams. Ji užtikrina mastelio keitimą, nes galima reguliuoti vietų ir naudotojų skaičių (nuo 1 iki 200), todėl idealiai tinka mažoms ir vidutinėms organizacijoms. Vietų skaičių galima bet kada keisti. Licencija leidžia įdiegti programinę įrangą penkiuose staliniuose kompiuteriuose, penkiuose telefonuose ir penkiuose planšetiniuose kompiuteriuose vienam naudotojui.

    Įsigyti ir tvarkyti "Mobisystems" verslo licenciją paprasta dėl specialaus prietaisų skydelio meniu. Klientams taip pat teikiamos prioritetinės techninės pagalbos paslaugos.

    Pastaba: pagal individualius pasiūlymus galima užsakyti daugiau nei 200 vietų.

    "Adobe" apimties licencijos

    "Adobe" apimties licencijavimas

    AVL tai dar viena gerai žinomo prekės ženklas supaprastinti licencijų valdymą ir suteikti nuolaidų. Ji turi keletą parinkčių.

    Prenumeratos ir terminų programos yra dvi:

    • "Value Incentive Plan" (VIP ) - tai lankstus prenumeratos licencijavimas, skirtas besikeičiantiems organizacijų poreikiams. Programa užtikrina centralizuotą diegimą ir paprastą valdymą, o svarbiausia - lankstumą nustatant licencijų galiojimo terminą ir aktyvų licencijų skaičių. Įsigijus naujų licencijų, nuolaidos didėja. Reikalavimus atitinkantys nariai (10 ar daugiau vienetų) gauna didesnes santaupas ir lojalumo apdovanojimus su "VIP Select".
    • Įmonių terminuotoji licencijavimo sutartis (angl. Enterprise Term Licence Agreement, ETLA) - tai trejų metų trukmės licencijavimas, rekomenduojamas stabilioms arba augančioms įmonėms. Ji leidžia atlikti didesnius pritaikytus diegimus ir naudotis naujausiais atnaujinimais. Mokėjimai yra metiniai, nuspėjami ir nustatomi tą pačią dieną per visą laikotarpį.

    Amžinosios programos yra šios:

    • Kumuliacinė licencijavimo programa (angl. Cumulative Licensing Program, CLP), kaip rodo pavadinimas, leidžia sutaupyti lėšų ir užtikrinti biudžeto nuspėjamumą. CLP sutartis sudaroma dvejiems metams. Pradinis užsakymas lemia nuolaidos lygį, tačiau klientai gali jį pagerinti atlikdami naujus pirkimus ir atnaujinimus.
    • Sandorių licencijavimo programai (TLP) netaikomi jokie narystės ar sutarties reikalavimai. Tai greičiausias ir ekonomiškiausias vienkartinio pirkimo būdas. Jis idealiai tinka įmonėms, norinčioms išvengti nereikalingos biurokratijos.

    Pagrindiniai klientams teikiami licencijavimo apimties licencijomis privalumai

    Tūrinės licencijos suteikia daug daugiau lankstumo nei Retail ar OEM licencijų tipai. Pagrindiniai naudotojų privalumai yra šie:

    • Vienas gaminio raktas. Jis padeda įdiegti ir aktyvuoti programinę įrangą šimtuose įrenginių. Tai taupo laiką ir palengvina diegimą.
    • Efektyvus centrinis licencijų valdymas per specializuotus paslaugų centrus
    • Paprastesnis programinės įrangos turto valdymas
    • Geresnis biudžeto planavimas ir jokių netikėtų išlaidų paskutinę minutę
    • Ekonomiškumas ir papildomos nuolaidos (kai kuriais atvejais sutaupoma daug lėšų)
    • Pritaikomi susitarimai, leidžiantys keisti mastelį
    • Jei reikia, galite sumažinti teises naudoti ankstesnę programinės įrangos versiją (pvz., dėl suderinamumo).
    • Perleidžiamos teisės naudoti tą pačią licenciją kitame įrenginyje be papildomų išlaidų (tik kai kuriais atvejais).
    • pakartotinio atkūrimo teisės, leidžiančios iš naujo atkurti įrenginį su kita programinės įrangos versija ar leidimu nei pirminis (tik tam tikromis aplinkybėmis).
    • Kiti privalumai, priklausomai nuo sutarties sąlygų, gali būti nemokami atnaujinimai, techninė pagalba, naudojimo namuose teisės ir kt.

    Profesionalai užsiima licencijavimu

    Kai vadovaujate didesnei organizacijai, svarbiausias jūsų IT prioritetas turėtų būti rasti ekonomiškiausią, pritaikomą ir keičiamo dydžio sprendimą konkrečiam naudojimo atvejui. Būtent tada gelbsti didelės apimties licencijos. Šios licencijos skirtos bet kuriam verslo ar viešojo sektoriaus klientui, siekiančiam maksimaliai padidinti savo IT investicijų vertę.

    Tačiau prieš pasirinkdami, kuri apimties programa geriausiai atitinka jūsų organizacijos poreikius, atsižvelkite į šiuos veiksnius:

    • Kaip naudosite programinę įrangą? Kiek laiko?
    • Kiek licencijų norite įsigyti?
    • Ar turite licencijuoti visus įmonės prietaisus?
    • Ar pageidaujate neterminuotos, ar prenumeratos sutarties?
    • Ar norite mokėti iš anksto, ar kasmet?
    • Ar programinė įranga turi būti įdiegta vietoje (vietoje), internete (debesyje), ar mišri?
    • Ar jums reikia papildomų paslaugų?

    Jei jau apsisprendėte, peržiūrėkite LicenceDeals' apimties licencijos skyrius. Jei tai nėra jūsų arbatos puodelis, turime kitą sprendimą, kaip sutaupyti. Peržiūrėkite mūsų CPO programinės įrangos licencijavimo apimtis puslapis ir susisiekite su mumis, kad galėtume padėti jums priimti geriausią jūsų verslui sprendimą.

    (1) EEB, EEE, ES

    Ankstesnis straipsnis Windows Serverio versijų palyginimas
    Kitas straipsnis Windows 11: Ar jūsų įrenginys suderinamas?