Pereiti prie turinio
Windows "Server 2012" artėja prie palaikymo pabaigos: būkite pasirengę

Windows "Server 2012" artėja prie palaikymo pabaigos: būkite pasirengę

Galbūt jau girdėjote, kad 2023 m. spalio 10 d. "Microsoft" baigs palaikyti " Windows Server 2012" ir " Windows Server 2012 R2". Nors po šios datos šie produktai ir toliau veiks, jie negaus jokių saugumo atnaujinimų ar palaikymo, todėl kyla rimtas susirūpinimas dėl jų saugumo ir atitikties reikalavimams.

Galbūt atrodo, kad galutinė data dar toli, tačiau dabar pats laikas pradėti ruoštis programinės įrangos atnaujinimui. Kartais dėl operacinės sistemos gali prireikti atnaujinti visą IT infrastruktūrą. O tai gali užtrukti ilgiau nei tikėtasi, todėl nelaukite iki paskutinės minutės!

Visada galite pasikliauti „LicenceDeals“ , savo patikimo programinės įrangos tiekėjo, ekspertų patarimų.

Kodėl baigiasi " Windows Server 2012" palaikymas?

Pagal "Microsoft" fiksuoto gyvavimo ciklo politiką gamintojas teikia penkerių metų pagrindinį palaikymą ir penkerių metų išplėstinį palaikymą. Ši taisyklė taikoma Windows Server 2012 ir Windows Server 2012 R2. 2023 m. spalio 10 d. ateis šių dešimties metų pabaiga (pagrindinės programinės įrangos palaikymo pabaigos data buvo 2018 m. spalis).

Per pagrindinį palaikymo laikotarpį produktai gauna visų tipų naujinimus ir tarnybinę pagalbą, o per išplėstinį palaikymo laikotarpį nebegauna su saugumu nesusijusių naujinimų.

Žinoma, programinė įranga nenustoja veikti po tam tikros datos. Tačiau, kai ji pasiekia gyvavimo pabaigos etapą, dėl atnaujinimų ir palaikymo trūkumo kyla pavojus saugumui. Kokios tuomet yra jūsų galimybės?

Atnaujinti Windows Server 2012 arba 2012 R2 į naujesnę versiją

Dauguma įmonių atnaujins savo verslą. Įmonės pageidauja, kad jų programinė įranga ir IT infrastruktūra atitiktų reikalavimus ir būtų atnaujinta. Todėl jos pereis prie naujesnių Windows Serveris versijos.

Dabar pats laikas planuoti šį atnaujinimą ir jo pristatymą. Atsižvelgdami į savo biudžetą ir numatomą IT aplinkos gyvavimo ciklą, galite rinktis iš šių vietinių galimybių

  • Windows Serveris 2016 (palaikymo pabaiga - 2027 m. sausio 12 d.) yra pigiausias vis dar palaikomas Windows serverio variantas. Jį rekomenduojame įmonėms, kurios nenori išleisti per daug pinigų, bet joms reikia pratęsti serverio aplinkos gyvavimo laiką keleriems metams.
  • Windows Serveris 2019 (palaikymas baigiasi 2029 m. sausio 9 d.) - šiuo metu populiariausia versija, pasižyminti geriausiu saugumu, funkcijomis ir ekonomiškumu. Windows "Microsoft" taip pat rekomenduoja "Server 2019" versiją
  • Windows Serveris 2022 (palaikymo pabaiga - 2031 m. spalio 14 d.) yra naujausia versija, skirta organizacijoms, kurios savo IT infrastruktūroje nori integruoti hibridinių serverių aplinkas su "Microsoft Azure".

Atminkite, kad pasirinkus 2022 versiją, tiesiogiai iš "Serverio 2012" atnaujinti negalima. "Microsoft" leidžia tiesioginį atnaujinimą ne daugiau kaip per dvi versijas, naudojant vadinamąjį atnaujinimą vietoje.

Naujausia atnaujinama " Windows Server 2012" ir "2012 R2" versija yra " Windows Server 2019". Todėl, jei norite "Server 2022", pirmiausia turite įdiegti "Server 2016" arba "Server 2019", tada atnaujinti iki 2022 versijos.

Dar viena galimybė. Įsigykite naujausią "Server 2022", o tada pereikite prie senesnės versijos!

" Windows Server" licencijos savininkai įgyja teisę atnaujinti kai kurias ankstesnes versijas.

Įsigydami Windows Server 2022, gaunate teisę įdiegti ir aktyvuoti Windows Server 2019 ir 2016. Taip galėsite naudoti geriausiai dabartinius poreikius atitinkančią versiją ir kartu investuoti į savo IT infrastruktūros ateitį.

Vis dar neapsisprendėte, kurią "Microsoft Server" versiją pasirinkti? Kreipkitės į mus dėl profesionalaus patarimo!

Serverių operacinių sistemų ir licencijų tvarkymas neprofesionalams gali būti pernelyg sudėtingas. Mes galime padėti jums kruopščiai organizuoti jūsų Windows Server 2012 arba 2012 R2 perkėlimą, atsižvelgdami į visus aspektus.

Susisiekite su mumis su LicenceDeals' ekspertus ir sužinokite apie galimas galimybes. Mūsų komanda mielai padės!

Kas nutiks jūsų Windows Server 2012, jei nesiimsite veiksmų dabar?

Jūsų serveris ir toliau veiks su nepalaikoma " Windows Server 2012" operacine sistema. Tačiau jūs turėsite laiko skolintis, kol susidursite su pirmąja technine problema arba kibernetine ataka. Deja, šis laikas tikrai ateis. Nes negavus svarbiausių saugumo atnaujinimų, jūsų serveriams kils didesnis pavojus.

Neleiskite, kad taip nutiktų ir jums! Atnaujinkite "Server 2012" arba "2012 R2" naujesnėmis versijomis, pavyzdžiui, " Server 2016", "2019" arba "2022", ir mėgaukitės pažangesnėmis funkcijomis bei geresniu veikimu!

Ankstesnis straipsnis Windows 11: Ar jūsų įrenginys suderinamas?