Pereiti prie turinio
„Microsoft 365“ vs. „MS Office 2021“: Kuris pasirinkimas jums tinkamiausias?

„Microsoft 365“ vs. „MS Office 2021“: Kuris pasirinkimas jums tinkamiausias?

Kalbant apie office produktyvumo programinę įrangą, "Microsoft" Office jau dešimtmečius yra geriausias pasirinkimas. Tačiau, turėdami įvairių versijų, naudotojai gali susidurti su iššūkiu išsirinkti tinkamiausią, geriausiai atitinkančią jų poreikius.

Čia palyginsime dvi pažangiausias parinktis: " Microsoft 365" ir MS Office 2021. Išnagrinėsime jų funkcijas, privalumus ir trūkumus, kad padėtume jums priimti pagrįstą sprendimą.

Pradėkime nuo akivaizdžių dalykų! Ryškiausias "Microsoft 365" ir Office 2021 skirtumas - skirtingas produktų licencijavimas. Microsoft 365 - tai prenumerata pagrįsta paslauga, suteikianti prieigą prie naujausių "Microsoft" programų versijų, įskaitant Word, Excel, PowerPoint, Outlook ir daugelį kitų. Vartotojai moka metinį mokestį, kad galėtų naudotis office programėlėmis ir reguliariai gauti atnaujinimus bei naujas funkcijas.

MS Office 2021 - tai klasikinė programinė įranga, įdiegta kompiuterio įrenginyje. Į ją įtrauktos pagrindinės programos, tokios kaip Word, Excel, PowerPoint ir Outlook visuose leidimuose, taip pat kai kurios papildomos programos plačiausiuose "2021" rinkiniuose. Vartotojai office paketą įsigyja tik vieną kartą, tačiau negauna dažnų atnaujinimų kaip "Microsoft 365".

Įsigijant iš  „LicenceDeals“ , galite rasti visą „Office 2021“ leidimai (siūlomi kaip neterminuotos, perleidžiamosios arba apimties licencijos) ir populiariausi MS 365 metiniai prenumeratos planai.

Dabar atidžiau pažvelkime į tai, kas pateikta ant stalo!

"Microsoft 365" funkcijos ir privalumai

  • Suteikiama prieiga prienaujausios "Microsoft" programų "Premium" versijos
  • Leidžiama naudoti prenumeratos licenciją kompiuteryje, planšetiniame kompiuteryje ir mobiliajame įrenginyje(vienam naudotojui leidžiamų įrenginių skaičius priklauso nuo plano).
  • Naudojasi patobulintos debesijos integracijos privalumais, kad būtų galima lengvai redaguoti ir sinchronizuoti failus internete.
  • Įtraukiama 1 TB nemokamos saugyklos vienam naudotojui "OneDrive
  • Automatiškai gauna klaidų taisymus, patobulinimus, atnaujinimus ir naujas funkcijas, kai tik jos išleidžiamos.
  • Įtraukiamas 24/7 palaikymas be palaikymo pabaigos datos (jei naudojate palaikomą OS versiją ir toliau mokate prenumeratą).
  • Reikalingi metiniai mokėjimai
  • Galima naudoti tol, kol įjungta prenumerata
  • Reikalingas interneto ryšys

Funkcijos ir privalumai MS Office 2021

  • Daugiausia apima svarbiausias MS programas
  • Vieną licenciją galima įdiegti viename kompiuteryje. Jei licencijos tipas yra perkeliamas, prireikus ją galima iš naujo įdiegti kitame įrenginyje.
  • Be nemokamos 5 GB "OneDrive" saugyklos, naudotojai neturi papildomos vietos ir prieigos prie internetinių programų versijų. Tačiau jie vis tiek gali redaguoti failus keliaudami naudodami "iOS" ir "Android" mobiliąsias programėles (jei papildomai nemoka už "OneDrive" saugyklą, jiems reikia perkelti failus iš vieno įrenginio į kitą).
  • Gaunama nedaug atnaujinimų, nėra naujų funkcijų ir atnaujinimų
  • Parama baigsis 2026 m. spalio mėn. Pratęsto paramos laikotarpio nėra. Pasibaigus palaikymo terminui, pataisymų nebebus
  • Tai vienkartinis pirkinys, todėl pradinės išlaidos yra didelės (tačiau ilgainiui jos bus pigesnės). Jei klientai nori gauti kitą versiją, jie turi pirkti atskirai.
  • Turėkite ir naudokite amžinai arba bent jau labai ilgai
  • Nereikia interneto ryšio (interneto reikia tik aktyvavimui), todėl galima naudoti neprisijungus prie interneto.
„Microsoft 365“ vs. „MS Office 2021“: Kuris pasirinkimas jums tinkamiausias?

Kaip pasirinkti jums tinkamą "Microsoft" Office variantą

Sprendimas tarp "Microsoft 365" ir MS Office 2021 priklauso nuo kelių veiksnių. Apsvarstykite, kokių programų jums reikia, kokio dydžio yra jūsų verslas / namų ūkis ir koks jūsų biudžetas.

Programėlių skaičius:

Kuo daugiau programų jums reikia, tuo akivaizdesnis pasirinkimas yra "Microsoft 365". Jos funkcijų, programų ir paslaugų apimtis yra įspūdinga, palyginti su bet kuria vietine versija. Kita vertus, nereikia mokėti už įmantrias funkcijas, jei naudojatės tik būtiniausiomis Word, PowerPoint ir Excel.

Nuotolinis arba vietinis:

Jei jūsų įmonėje skatinamas lankstumas, nuotolinis darbas ir bendradarbiavimas, "Microsoft 365" gali būti geriausias pasirinkimas, suteikiantis prieigą prie visų programų ir debesijos įrankių. Tačiau, jei jums reikia pagrindinių vietinių programų, vienkartinis įsigijimas MS Office 2021 gali būti praktiškas pasirinkimas.

Atnaujinimai arba saugumas:

Kitas svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti, yra atnaujinimai ir saugumas. Jei norite turėti naujausias funkcijas ir atnaujinimus, "Microsoft 365" yra geriausias pasirinkimas. Arba, jei pageidaujate patikimos ir stabilios sąsajos su ribotais atnaujinimais ir patobulinimais, MS Office 2021 m. - kaip tik jums. Ji idealiai tinka įmonėms, turinčioms saugumo ar teisės aktų reikalavimus naudoti programas tik neprisijungus ir patalpose.

Kaina:

Galiausiai, bet ne mažiau svarbus veiksnys yra kaina. Vienkartinis Office 2021 įsigijimas ilgainiui tampa pigesnis. Vienintelis trūkumas yra tas, kad iš anksto mokate daugiau. Taigi šis variantas yra pagrįstas tiems, kurie pirmenybę teikia nuspėjamumui. Prenumeratos kaina laikui bėgant didėja, tačiau prenumerata užtikrina atnaujinimus už nedidelę nuosavybės kainą. Taigi "Microsoft 365" verta mokėti pinigus ilguoju laikotarpiu. Tai geriausias variantas tiems, kurie ieško kiekvieną akimirką naujausių produktyvumo įrankių.

Išvada

„Microsoft 365“

Privalumai  Trūkumai
✔️ Galite naudoti keliuose įrenginiuose
✔️ Prieiga prie visų programėlių ir paslaugų
✔️ Nuolatiniai atnaujinimai
✔️ Klientų aptarnavimas
    ❌ Brangiai kainuojanti galimybė ilguoju laikotarpiu
    ❌ Reguliarūs pokyčiai gali sukelti stresą kai kuriems vartotojams
    ❌ Reikalingas interneto ryšys
    ❌ Gali mokėti už nereikalingas funkcijas

      „Office 2021“

      Privalumai  Trūkumai
      ✔️ Klasikinė vartotojo patirtis
      ✔️ Mokėkite vieną kartą, naudokite amžinai
      ✔️ Nereikia interneto ryšio
      ✔️ Nereikia nuolatinio mokymosi/prisitaikymo

        ❌ Sumažinta funkcijų sritis
        ❌ Riboti atnaujinimai
        ❌ Vienas įrenginys vienai licencijai
        ❌ Ribotas paramos laikotarpis
        ❌ Nėra lengvų bendradarbiavimo galimybių

         

        „Microsoft 365“ bei „Microsoft Office 2021“ yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško patikimas office našumo sprendimas. Renkantis vieną iš jų reikia atidžiai apsvarstyti savybes, privalumus ir trūkumus. Galiausiai sprendimas priklauso nuo jūsų unikalių poreikių ir biudžeto.

        Nesvarbu, ar pasirinksite "Microsoft 365", ar MS Office 2021, „LicenceDeals“ siūlo prieinamas kainas, kad galėtumėte naudotis puikiu programinės įrangos sprendimu. Jei jums reikia papildomos pagalbos, nedvejodami kreipkitės į susisiekite su mumis!

        Ankstesnis straipsnis „Microsoft Office” leidimų palyginimas
        Kitas straipsnis Kaip Microsoft Open Licence programa gali padėti jūsų verslui?