Pereiti prie turinio
Ar turėtumėte atnaujinti Office 2021

Ar turėtumėte atnaujinti Office 2021?

2021 m. spalį "Microsoft" išleido Office 2021 ir Windows 11. Naujausiame produktyvumo pakete pakeista sąsaja ir patobulintas bendras našumas, kad geriau derėtų su naujuoju Windows.

Daugiau informacijos apie turimus produktus rasite „Licencedeals“' "Microsoft Office 2021 puslapis.

Tačiau kas naujo klientams? Gerą atmintį turintys naudotojai tikriausiai prisimena, kaip bėgant metams keitėsi Office programos. Padarykime nedidelę svarbiausių jų patobulinimų apžvalgą likusiems!

Koks skirtumas tarp Office 2013, 2016 m., 2019 m. ir Office 2021 m.

Labiausiai pastebimas atnaujinimas Office 2013 buvo įtrauktos debesijos paslaugos. Kiti patobulinimai, kuriuos verta paminėti, yra lengvesnis vaizdų tvarkymas ir nauja naudotojo sąsaja.

Tačiau pastarąjį dešimtmetį technologijos sparčiai vystėsi. Nuo 2013 m. daug kas pasikeitė. Išleidusi Office 2021 versiją, "Microsoft" planuoja nutraukti 2013 m. versijos palaikymą 2023 m. Be to, Office 2013 nėra suderinama su Windows 11. Taigi, jei planuojate atnaujinti savo operacinę sistemą, jums reikės naujesnio Office rinkinio.

Kitas ateina Office 2016. Darbas su mobiliaisiais įrenginiais tapo daug sklandesnis. Kiti patobulinimai apima bendradarbiavimo funkcijas, įrankį "Pasakyk man, ką daryti" ir "Išmaniąją paiešką" programose.

Dauguma bendradarbiavimo funkcijų "Microsoft" debesijos paslaugų neprenumeratoriams pasirodė nepatogios. Neprenumeruojantys darbalaukio Word 2016 ir PowerPoint 2016 naudotojai turėjo išsaugoti dokumentus, kad galėtų dalytis savo pakeitimais su kitais ir matyti kitų žmonių pakeitimus. Norėdami bendradarbiauti realiuoju laiku, naudotojai turėjo naudotis mažiau galingomis internetinėmis Word ir PowerPoint versijomis. Darbalaukio Excel 2016 klientas nesuteikė galimybės bendradarbiauti realiuoju laiku neprenumeratoriams.

Naujoje versijoje Office 2019 įdiegta funkcija "Tekstas į kalbą" ir tamsioji tema, skirta naktinėtojams, vėlai besėdintiems prie kompiuterių. Kiti patobulinimai: "Translator", "Latex Syntax", darbas su 3D vaizdais ir kt. Patobulintos bendraautorystės funkcijos Word leidžia naudotojams matyti, kas dirba su tuo pačiu dokumentu ir kokius pakeitimus jie taiko faile. Tačiau bendraautorystė realiuoju laiku netaikoma Excel ir PowerPoint. Neprenumeratoriai vis dar turi naudotis Excel Online ir PowerPoint Online, kad galėtų bendradarbiauti realiuoju laiku.

Ir štai mes atvykome į Office 2021! Nepaisant pakeistos išvaizdos, jis pernelyg nesiskiria nuo 2019 ir 2016 m. office rinkinių, todėl mažiau technologijų išmanantiems naudotojams neturėtų kilti rūpesčių dėl mokymosi kreivės. Dabar apibūdinkime jo naujas funkcijas ir patobulinimus!

Ar turėtumėte atnaujinti Office 2021

Kas naujo Office 2021

  • Lyginant su 2013, 2016 ir 2019 m. versijomis, Office 2021 turi daugiausiai patobulintų bendradarbiavimo funkcijų. Bendradarbiavimas realiuoju laiku pagaliau galimas visose trijose pagrindinėse Office programose - Word, Excel ir PowerPoint - jei dokumentai yra "OneDrive", "Microsoft" debesijos saugykloje. Kiekvienas gali matyti, kas dirba su jo atidarytu failu, ir kitų daromus pakeitimus, kai jie atliekami. Spalvoti žymekliai nurodo kiekvieno asmens tapatybę ir kurioje dokumento vietoje jis šiuo metu yra.
  • Naujiena Word: Be atnaujintų bendraautorystės funkcijų, patobulintos ir kitos funkcijos: "Teksto prognozės" (pradėjus rašyti pateikia word pasiūlymus) ir "Eilučių fokusavimas" (leidžia jums netrukdomai pereiti tekstą eilutė po eilutės). Dar vienas privalumas, kurį verta paminėti, yra "OpenDocument Format" (ODF) 1.3 palaikymas. Ji užtikrina geresnį suderinamumą ir prieigą prie daugelio ODF funkcijų.
  • Naujiena Excel: Didelis šuolis nuo Excel 2016 ir 2019! Išplėstas 2021 m. versijos funkcijų rinkinys apima dinaminius masyvus (leidžia parašyti vieną formulę ir priversti ją grąžinti reikšmių masyvą) ir bent devynias naujas funkcijas (XLOOKUP, LET, XMATCH ir kt.). Dirbant su didelėmis ir sudėtingomis skaičiuoklėmis ji šiek tiek greitesnė nei 2019 m. versija. Funkcija LET leidžia skaičiavimo rezultatams priskirti pavadinimus, kad tuos pavadinimus galėtumėte naudoti formulėje. Išmanioji naujoji XLOOKUP leidžia lengvai rodyti reikšmes iš didžiulio duomenų masyvo, ieškant lentelių ir intervalų eilutė po eilutės. Naujoji funkcija XMATCH ieško elemento langelių intervale ir grąžina jo santykinę padėtį. Vartotojai taip pat gali sukurti pasirinktinį lapo vaizdą, kuriame kiekvienam naudotojui, dirbančiam su tuo pačiu failu, rodomi skirtingi duomenys.
  • Naujiena PowerPoint: Patobulinta funkcija "Įrašyti skaidrių peržiūrą" leidžia įrašyti vedėjo vaizdo įrašą, rašalo įrašymą, rodyklės judesių įrašymą ir t. t. Tada visa tai galite išsaugoti kaip vaizdo failą. Taip pat yra funkcija, leidžianti sukurti nuorodą į skaidrę ir nusiųsti ją kolegai su galimybe ją redaguoti.
  • Naujiena Outlook: Naujas "Vertėjas" įrankis yra labiausiai pastebimas patobulinimas. Ji automatiškai verčia el. laiškus į daugiau nei 70 kalbų tiesiai pašto dėžutėje. Vartotojai taip pat gali naudotis "Momentine paieška", o dirbdami jutikliniame ekrane elektroninius laiškus gali žymėti skaitmeniniu rašalu.
  • Norėdama pritraukti klientų, "Microsoft" pridėjo daugybę programų ir funkcijų, paprastai prieinamų "Microsoft 365". Į Office 2021 rinkinį pirmą kartą įtraukta prieiga prie "Microsoft Teams" (tačiau norint naudotis "Teams" verslo versija, vis tiek reikia mokėti prenumeratą). Kitos tipinės "MS 365" funkcijos, įtrauktos į 2021 m. rinkinį, yra daugiau atsarginių medijos vaizdų ir piktogramų, atnaujintas piešimo skirtukas ir dauguma jau minėtų pagrindinių programų patobulinimų.
  • Office 2021" siūlomos geresnės paieškos funkcijos, palaikomas " OpenDocument" 1.3. formatas ir funkcija "AutoSave", kuri automatiškai įrašo pakeitimus į "OneDrive".
  • Vizualinis atnaujinimas: Jau minėjome naują atnaujintą Office 2021 išvaizdą. Vartotojai gali mėgautis moderniu "Start" meniu, naujais juostos skirtukais, suapvalintais kampais ir neutralia palete, kad vizualinė patirtis būtų malonesnė. Office 2021 palaiko šešiaženkles spalvas, todėl nebereikia konvertuoti šešiaženklių reikšmių į RGB.
  • Pagerėjo visų rinkinio programų našumas.

Šiuo metu naudotojams atsiranda sudėtingiausia dalis. Ar jie turėtų atnaujinti 2021 versiją?

Ar turėtumėte atnaujinti Office 2021

Kuris MS Office tinkama parinktis

2021 m. versija pasižymi geresniu veikimu, stabilumu ir greičiu. Tačiau, atvirai kalbant, nė vienas jos patobulinimas nėra revoliucinis. Dauguma Office 2021 naujųjų funkcijų yra pažįstamos "Microsoft 365" prenumeratoriams, nes "Microsoft" jas palaipsniui pridėjo per pastaruosius kelerius metus. Taigi jos bus naujos tik ankstesnių neterminuotų licencijų versijų naudotojams.

Jei jau naudojate 2016 arba 2019 m. versiją ir jums nereikia šių naujų funkcijų bei "MS Teams" darbui, geriau išleiskite pinigus kitur. Atsižvelkite ir į palaikymo laikotarpį! Office 2021 m. gausite tik penkerių metų palaikymo laikotarpį iki 2026 m., palyginti su dešimties metų palaikymo laikotarpiu Office 2016 ir septynerius - Office 2019 (abiejų šių programų palaikymas baigiasi 2025 m.). Galime spėti, kad tai dar vienas "Microsoft" būdas paraginti klientus rinktis jų prenumeratos paslaugą.

2021 rinkinys yra geras pasirinkimas Jei įsigijote naują kompiuterį ir neturite turimos perkeliamos Office licencijos. Tokiu atveju nesigailėsite pradėję nuo Office 2021 ir gavę visus privalumus.

Tačiau visais kitais atvejais patariame rinktis Office 2019. Tai ekonomiškesnis variantas, pasižymintis labai panašiomis galimybėmis. Ir jei nėra ko nors konkretaus, dėl ko jums reikia atnaujinti, Office 2019 puikiai išlaikys jus (ir jūsų biudžetą).

Licencijų tipai, iš kurių galite rinktis

Skirtingai nuo prenumeruojamų programinės įrangos produktų (už kuriuos reikia mokėti mėnesinį ar metinį mokestį), Office paketo licencijos yra neterminuotos (sumokate vieną kartą ir, jei norite, galite naudoti jį amžinai). Jos taip pat vadinamos "on-premises" arba "standalone". Šios licencijos leidžia įdiegti ir atnaujinti programas jūsų įrenginyje iki palaikymo pabaigos datos. Po to galite naudoti Office rinkinį be atnaujinimų arba mokėti dar kartą ir atnaujinti į kitą versiją.

Tačiau yra ir kitas skirtumas. Licencijos gali būti vienkartinės arba perleidžiamos. Vienkartinę aktyvavimo licenciją galima įdiegti tik viename kompiuteryje. Perleidžiamoji reikalauja turėti "Microsoft" paskyrą, o per ją prireikus galite iš naujo įdiegti Office rinkinį į kitą įrenginį. Tai reiškia, kad perleidžiamosios neterminuotosios licencijos tikriausiai yra geriausias ir labiausiai rekomenduojamas variantas, kurį galite gauti.

Patikrinkite visus leidimai ir tipai licencijų, kurias galima įsigyti mūsų svetainė.

 

"Microsoft" Office yra bene populiariausias produktyvumo programų rinkinys, skirtas darbui office . Office 2021 m. tai labiausiai patobulintas jų rinkinys, tačiau jis nelabai skiriasi nuo savo pirmtakų. Yra daug įvairių Office versijų ir leidimų, todėl kiekvienas gali rasti savo namams ar verslui tinkamą paketą. Dėl tolesnės pagalbos visada galite kreiptis į mus!

Jei šio straipsnio produktų parinktys vis dar nėra jūsų arbata, turime kitą sprendimą jūsų verslui! Įmonių licencijavimas buvo suvokiamas kaip didelių korporacijų pasirinkimas. Tačiau tai netiesa! Sertifikuotos naudotos programinės įrangos licencijos (CPO) galite sutaupyti pinigų ir gauti įmonės licenciją savo įmonei. Peržiūrėkite mūsų pasiūlymus Windows, Office ir serveriui šioje svetainėje. puslapis ir susisiekite su mumis, kad galėtume padėti jums priimti geriausią jūsų verslui sprendimą.

Ankstesnis straipsnis „Microsoft 365 Family“ ir „MobiSystems OfficeSuite Family“ palyginimas
Kitas straipsnis Saugykla debesyje: kaip apsaugoti savo prisiminimus