Преминаване към съдържанието
Kaspersky се надгражда: Вижте какво е новото

Kaspersky се надгражда: Вижте какво е новото

Преди да отидете на плажа това лято, вероятно бихте искали да се погрижите за цифровата си сигурност и защита. За щастие, Kaspersky, водещ доставчик на решения за киберсигурност, има вълнуващи новини, които да сподели в това отношение.

Компанията обяви промени в имената и подобрения на своите добре познати антивирусни програми Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security и Kaspersky Total Security. Предстоящото преминаване към ребрандирания софтуер ще се осъществи на 11 юли 2023 г. Така че, пригответе се да се насладите на подобрена сигурност и по-удобен за потребителя интуитивен интерфейс!

Какво трябва да знаете за новите продукти на Kaspersky

Kaspersky обновява потребителската си продуктова гама с нови имена и търговска марка. Домашните потребители ще посрещнат Kaspersky Standard, Kaspersky Plus и Kaspersky Premium - актуализираните версии на Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security и Kaspersky Total Security. С тези промени Kaspersky се надява да направи по-ясно разграничение между различните продукти, като същевременно продължава да предоставя решения за сигурност от най-високо ниво.

Не забравяйте:

  • Kaspersky Anti-Virus се променя на Kaspersky Standard.
  • Kaspersky Internet Security става Kaspersky Plus.
  • Kaspersky Total Security еволюира до Kaspersky Premium.

Преходът е планиран така, че да протече възможно най-гладко. От 11 юли 2023 г. активните притежатели на лицензи ще получат известие, за да приемат автоматичната миграция към съответния нов продукт. Kaspersky уверява, че клиентите ще продължат да получават най-актуалната услуга за сигурност без прекъсване за срока на абонамента си.

Възможности за миграция и съображения за новите продукти на Kaspersky

Автоматичната миграция е опцията по подразбиране. След като клиентите приемат актуализацията, изпратена чрез известие, и нулират устройствата си, те ще активират новия продукт.

Въпреки това Kaspersky разбира, че някои потребители може да имат специфични изисквания или притеснения. В резултат на това те предоставят възможност да не мигрират и да продължат да използват настоящите (стари) продукти, докато Kaspersky ги поддържа.

Важно е да знаете, че след 11 юли 2023 г. ще се продават само нови продукти. След това старият продукт може да се използва до изтичане на срока на годност. След изтичане на срока на годност ще можете да купувате само плановете с нови продукти.

Усъвършенствано потребителско изживяване на Kaspersky

Един от най-завладяващите аспекти на промените в продуктите на Kaspersky е подобреното потребителско изживяване и елегантният нов интерфейс.

Компанията е направила по-удобен за потребителя редизайн, така че клиентите да могат да навигират и да имат достъп до основните функции без затруднения, за да получат безпроблемно и приятно изживяване в областта на киберсигурността.

Изчистеният и елегантен интерфейс подобрява производителността и лекотата на използване, така че да се чувствате в контрол на цифровата си сигурност на всяка стъпка.

Нови функции на Kaspersky

Въпреки че функционалностите в по-голямата си част остават същите, има редица нови допълнителни функции. Те включват усъвършенствано откриване на заплахи, защита на личните данни, сигурно онлайн банкиране и др.

Наборът от функции зависи от абонаментния ви план. Kaspersky Standard осигурява сигурност и производителност и най-основните функции за поверителност. Kaspersky Plus добавя останалата част от функциите за поверителност и неограничен VPN абонамент, а Kaspersky Premium съдържа всички функции, като освен това е единственият план, включващ функции в категорията "Идентичност".

Инфографика за плановете на Kaspersky

(Източник: https://www.kaspersky.com)

В категорията " Сигурност" основните подобрения са вътрешни и не са видими за потребителите, но подобряват защитата, особено срещу нови заплахи и ransomware.

Новите функции в категорията " Производителност " помагат за ускоряване на устройството, намиране на дублиращи се файлове и освобождаване на място на диска, подреждане на приложенията и оптимизиране на стартирането на Windows . Има и инструменти за създаване на резервни копия и предупреждение дали твърдият ви диск или SDD диск е пред повреда. Режимите "Игра" и "Не безпокойте" ви позволяват да играете или работите, без да се разсейвате.

Най-съществуващите нови функции в категорията " Поверителност" са "Проверка за изтичане на данни" (проверява дали личната ви информация е част от последните изтичания на данни), "Устройства в моята мрежа" (предупреждава ви, ако чуждо устройство се свърже с вашата мрежа), "Поверително сърфиране" и "Поверителност в социалните мрежи". Приложението VPN, част от плановете Kaspersky Plus и Kaspersky Premium, също е значително подобрено. Тези планове предоставят и премиум версия на Kaspersky Password Manager.

С Kaspersky Premium потребителите могат да се възползват от портфейла Identity Protection Wallet за съхранение на поверителни документи, приложението Safe Kids (безплатен едногодишен абонамент се предлага като бонус) и първокласната услуга за 24/7 поддръжка на клиенти.

Как да решите какъв план ви е необходим:

 

Инфографика за случаите на използване на плановете на Kaspersky

(Източник: https://www.kaspersky.com)

Какво следва?

Промените в лицензионния софтуер на Kaspersky обещават подобрено потребителско изживяване, повишена сигурност и нов външен вид. Вие решавате дали да мигрирате сега или на по-късен етап. Винаги можете да свържете се с нас  за експертни съвети или посетете LicenceDeals.com за да разгледате разнообразието от продукти на Kaspersky, които предлагаме за вас.

Предишна статия Преглед на продукта PDF Extra
Следваща статия Сравнение между версиите на Windows Server