Преминаване към съдържанието
Сравнение между Microsoft 365 Family и MobiSystems OfficeSuite Family 

Сравнение между Microsoft 365 Family и MobiSystems OfficeSuite Family 

Office приложенията за продуктивност не са само за работа. Особено в наши дни, когато имате толкова много странични проекти за довършване. Офис пакетите са полезни във всяко модерно домакинство, независимо дали трябва да напишете рецензии, да управлявате семеен бюджет или да помогнете на детето си с презентация в училище.

Но как да изберете подходящия за вашия дом комплект office ? Трябва да вземете предвид колко души ще използват софтуера, необходимите приложения и дали разполагате с PC или Mac.

Ако планирате да споделите Office пакета  със семейството си, ви препоръчваме да си купите лиценз за няколко потребители и устройства. Първо, по този начин можете лесно да получите достъп до файловете си в движение. Второ, това е по-достъпно и бюджетно решение. С  абонамент за няколко души , ще получите пълен достъп до приложенията на ниска цена.

Годишните семейни абонаментни планове  са най-добрата възможност, в такъв случай. Тук ще представим два продукта от този тип:  MobiSystems’ OfficeSuite Family план за 6 души и Microsoft 365 Family абонамент за 6 потребителя .

Общ преглед на Microsoft 365 Family

Базираният  в облака пакет за продуктивност на  Microsoft може да бъде чудесно предложение. Семейният абонамент 365 Family е за до 6 души (може да са членове на семейството, съквартиранти или приятели). Цената му в сравнение с техния личен план го прави финансово разумна инвестиция дори само за двама души.

Семейният план е предназначен за нетърговска употреба и вероятно е най-пълноценната опция за домакинства. Той включва първокласни приложения Office и усъвършенствани слоеве за сигурност. Всеки потребител получава собствен акаунт, лично хранилище в OneDrive и Outlook и може да инсталира приложения на до 5 устройства.

Сравнение между Microsoft 365 Family и MobiSystems OfficeSuite Family 

Основни точки на годишния абонамент на Microsoft 365 Family:

  • Той включва първокласни версии на основните приложения на Microsoft  – Outlook, Word, Excel и PowerPoint – плюс OneNote, OneDrive, Skype for Business и MS Teams Personal. За настолни компютри това все още е най-богатият на функции и пълен офис пакет на пазара. Можете да изпълнявате задачи в движение с мобилното приложение. 
  • Планът позволява на до 6 души да използват приложенията на няколко устройства(по 5 вписани устройства на потребител в даден момент). Така покривате всички домашни и лични устройства (дори и при свободно място за вписване на ново).
  • Microsoft 365 Family работи с версии на Windows , които са по-стари от Windows 8 .1, и с трите най-нови версии на macOS, iOS и Android.
  • Всеки потребител получава 1 TB безплатно пространство за съхранение в облака в OneDrive (което означава 6 TB за целия план). Това е повече от достатъчно - можете да съхранявате всичките си файлове в облака и все още да разполагате с място. Имайте предвид, че всеки акаунт за съхранение е личен, така че не можете да виждате файловете на други членове на семейството (освен ако не са споделени). 
  • Проверката в две стъпки в OneDrive Personal Vault, откриването на заплахи, възстановяването и криптирането на съобщения са част от защитата на киберсигурността в MS 365.
  • Като получите премиум версията на Outlook, ще разполагате с 50 GB пространство за съхранение на поща. За лична кореспонденция това е повече, отколкото ще ви е необходимо.
  • Абонаментът включва някои полезни приложения и добавки за домашна употреба. С приложението " Семейна безопасност" родителите могат да управляват времето за гледане на екран и игра, да следят децата, да наблюдават поведението на неопитните шофьори и т.н. Помощникът за граматика и правопис в Word и Outlook , наречен Editor, осигурява филтър за плагиатство и предложения за стил. Money, добавка в Excel , проследява и организира семейните финанси и банкови данни. Други удобни инструменти са PowerPoint's Designer (Дизайнер) и Word's Resume Assistant (Асистент за автобиография), задвижван от LinkedIn insights (Прозрения от LinkedIn).
  • Безплатни шаблони, снимки, икони и шрифтове
  • 60 безплатни минути за разговори в Skype към мобилни и стационарни телефони на месец. Услугата е достъпна в около 60 държави (в някои от тях само за мобилни разговори), така че по-добре проверете дали живеете в някоя от тях.
  • Корекциите на грешки, актуализациите и новите функции са налични веднага след публикуването им. Това означава, че абонатите винаги ще разполагат с най-новата версия.  
  • 24/7 поддръжка на телефони и чат
  • Годишният абонамент ви спестява неприятностите, свързани с плащането всеки месец.
  • За да използвате повечето функции и предимства на плана, е необходима интернет връзка.
  • Има възможност за 30-дневен безплатен пробен период, ако искате да тествате, преди да извършите плащане.

Общ преглед на OfficeSuite Family

Пакетът за продуктивност на MobiSystems е удобна алтернатива на Microsoft Office за тези, които разполагат с по-ограничен бюджет. Семейният абонамент за OfficeSuite също е за 6 души и за некомерсиална употреба. Цената, която намалява разходите, и всички необходими функционалности го правят един от най-добрите варианти на пазара.

Продуктът  OfficeSuite  предлага познат интерфейс с мощни функции, което ви позволява да работите без стръмна крива на обучение и задълбочено обучение. Всеки потребител получава акаунт, място за съхранение в MobiDrive, до 10 акаунта за поща и календар и може да инсталира приложения на 1 компютър и 2 мобилни телефона.

Сравнение между Microsoft 365 Family и MobiSystems OfficeSuite Family 

Подробности за семейния годишен план на OfficeSuite:

  • Той включва пълната версия на основните приложения на MobiSystems - Documents, Sheets, Slides, PDF - плюс Mail & Calendar (последното само за PC). Потребителите получават нещо, което липсва в обширния списък с приложения на MS 365: приложение за PDF. Мобилните приложения на OfficeSuite за iOS и Android са много функционални и лесни за използване.
  • Абонаментът е за до 6 потребители. Всеки член може да използва приложенията едновременно на 1 компютър и 2 мобилни устройства. Броят на устройствата на един потребител трябва да е достатъчен за повечето домакинства.
  • OfficeSuite Family е съвместим с операционни системи, датиращи от Windows 7, Android 4.4 и iOS 13.0 или по-нова версия.
  • Всеки потребител получава 50 GB безплатно място за съхранение в MobiDrive (общо300 GB място за съхранение в облака). Дискът на MobiSystems предоставя полезни функции, като например конвертиране на файлове и специален раздел Bin (кошче), в който се съхраняват премахнати елементи за срок до 180 дни.
  • Силна и актуална защита на паролите за документи и съхранението в облака
  • Напълно съвместим с Microsoft Office и LibreOffice. OfficeSuite поддържа всички популярни файлови формати: DOC, DOCX, ODT, ODS, ODP, RTF, CSV, ZIP, DOT, DOTX, OTT и др.
  • Можете да добавите до 10 акаунта на потребител в приложението "Поща и календар". За по-добро управление на времето обединете всички свои графици в имейл акаунти в един календар. Имайте предвид, че пощенската услуга не е част от плана Family.
  • Приложението PDF покрива повечето лични нужди на потребителите. Това означава, че можете да попълвате формуляри, да подписвате документи, да вмъквате коментари и да експортирате PDF файлове във формати Word, Excel и ePub. На ваше разположение е и голямо разнообразие от режими за четене.
  • Абонатите получават поправки на грешки, актуализации и нови функции, така че приложенията ви ще бъдат актуални, без да се налага да се грижите за това.
  • MobiSystems предлага полезна, приятелска и ефективна клиентска и техническа поддръжка. Според отзивите на потребителите услугата за поддръжка е една от най-добрите в тази област.
  • Няма опция за месечен абонамент, но годишният план е по-евтин в дългосрочен план. Достъпната цена на OfficeSuite го отличава като убедителна алтернатива.
  • Абонаментният план изисква интернет връзка.
  • Има възможност за 7-дневен безплатен пробен период.

Заключение

Microsoft 365 Family:

Предимства  Недостатъци
✔️По-голямо разнообразие от приложения и функции 
✔️5 устройства на потребител
✔️По-добра свързаност и сътрудничество
✔️Съвместим с Mac
✔️Повече безплатно пространство за съхранение в облак
✔️По-дълъг безплатен пробен период

❌По-скъп

❌Много функции, голяма част от които, не са нужни на потребителите

❌Не се поддържа на по-стара операционна система от Windows 8.1 


OfficeSuite Family:

Предимства  Недостатъци

✔️Достъпна цена
✔️Функционалност, от която се нуждаете наистина - плащате за това, от което имате нужда
✔️Включено PDF приложение 
✔️Удобен за потребителя и лесен за навигация
✔️Полезна поддръжка

❌По-малко сътрудничество

❌По-малко приложения и функции

❌Не е съвместим с Mac

 

Най-значимото предимство на абонаментите е, че никога повече няма да се притеснявате за актуализации. Потребителите винаги ще разполагат с най-новия софтуер без допълнително заплащане.

Но изборът на абонамент за вашия дом зависи от много фактори. Ако имате Mac или трябва да покриете повече устройства на потребител, вашият избор е Microsoft 365. А ако операционната система на вашето устройство е по-стара от Windows 8 .1, единствената ви възможност е OfficeSuite.

Препоръчваме ви внимателно да обмислите видовете приложения, които често използвате. Бюджетът ви също е фактор, за който трябва да помислите, когато избирате кой продукт да закупите.

Ако използвате само основните приложения office и електронна поща, може би е по-добре да изберете OfficeSuite. Няма смисъл да плащате за функции, които така или иначе няма да използвате (повечето хора използват около 20% от функционалността на MS 365). Същото важи, ако ви е важно да имате на разположение приложение за PDF или 10 пощенски акаунта: това е част от плана OfficeSuite Family.

Напротив, ако се нуждаете от всички видове модерни инструменти и подобрения на приложенията, изберете Microsoft 365. Обхватът на неговите функции и услуги е впечатляващ. А ако предпочитате повече място за съхранение в облака, безплатни минути в Skype и по-добро сътрудничество, ще ги намерите в Microsoft 365 Family.

Какъвто и абонаментен план да изберете,  LicenceDeals  може да покрие нуждите ви! Дори нито един от тези два варианта да не са подходящи за вас, разгледайте нашата категория  Office приложения . Несъмнено ще намерите продукта, който да отведе производителността ви на следващото ниво!

Предишна статия Как програмата Open Licence Program на Microsoft може да помогне на вашия бизнес?
Следваща статия Трябва ли да надстроите до Office 2021?