Pāriet uz saturu
Windows Servera versiju salīdzinājums

Windows Servera versiju salīdzinājums

Kā izvēlēties Windows Server Essentials, Standard un Datacenter versiju?

Microsoft Windows Server ir labi pazīstama uzņēmumu klases serveru operētājsistēma, kas paredzēta dažāda lieluma uzņēmumiem. Tā ir pieejama vairākās redakcijās, taču tehniskie aspekti produktu aprakstos neprofesionāļiem var šķist apgrūtinoši. Ja neesat tehniski zinošs vai jūsu uzņēmumā nav uzticama IT eksperta, pareizā Windows Server izdevuma izvēle un iegāde var būt sarežģīts uzdevums.

Neuztraucieties! Šis bloga ieraksts ir jums pieejams. Šeit mēs apskatīsim Windows Serveru un vienkāršā veidā apkopojiet atšķirības starp Windows Server Essentials, Windows Server Standard un Windows Server Datacenter. Pēc šī raksta izlasīšanas jūs būsiet pārliecinātāki, lai pieņemtu pamatotu (un gudru) lēmumu.

Kāda ir atšķirība starp Windows Servera versijām?

Galvenās Windows Servera versijas ir Essentials, Standard un Datacenter. To nosaukumi norāda uz to lietotāju nodomu un galveno klientu grupu. Tagad salīdzināsim šo versiju funkcijas sīkāk.

Ja vēlaties uzzināt vairāk par uzņēmumu licencēšanas iespējām, lasiet LicenceDeals Info stūrīša rakstus "Lielapjoma licencēšana: jūsu atslēga biznesa optimizācijai" un "Kā Microsoft Open Licence programma var palīdzēt jūsu uzņēmumam?".

Windows Servera pamatprincipi

Microsoft Essentials izdevums ir izstrādāts, domājot par mazajiem uzņēmumiem, un piedāvā elastīgumu par zemāku cenu. To var izmantot līdz 25 lietotājiem vai 50 ierīcēm. Windows Server Essentials ir vienkāršs, lietotājam draudzīgs izdevums kas ietver visas mazo uzņēmumu tīkla darbībai nepieciešamās funkcijas . Tam nav nepieciešams iegādāties CAL (klienta piekļuves licences), tādējādi tas ir pieejams risinājums maziem uzņēmumiem.

"Essentials" galvenie punkti:

  1. Pielāgots mikroorganizāciju vajadzībām. Atbalsta tikai līdz 25 lietotājiem vai 50 ierīcēm.
  2. Licencēšana tiek piemērota katram serverim, kas nozīmē, ka jums jāiegādājas licence katram fiziskajam vai virtuālajam serverim, kurā darbojas programmatūra.
  3. Tas neprasa atsevišķi iegādāties CAL, jo paketē jau ir iekļauts noteikts daudzums.
  4. Ietver pamatfunkcijas, piemēram, servera dublēšanu, attālo piekļuvi un failu un drukas kopīgošanu; atbalsta arī integrāciju ar Microsoft 365 dažiem mākoņpakalpojumiem.
  5. Var darboties tikai viens serveris. Tā neatbalsta virtualizāciju

Windows Server Standarts

Tas ir populārākais izdevumsWindows Serveris. Lai gan tas ir piemērots dažāda lieluma uzņēmumiem, tas galvenokārt paredzēts maziem un vidējiem uzņēmumiem, kuriem nepieciešama minimāla virtualizācija. Standarta izdevumā ir iekļautas visas Essentials funkcijas un dažas papildu funkcijas. Tas ļauj palaist divas virtuālās mašīnas, padarot to par rentablu risinājumu uzņēmumiem, kuriem nepieciešams zināms virtualizācijas līmenis.

"Standarta" pārskats:

  1. Vispiemērotākais maziem un vidējiem uzņēmumiem, kas darbojas fiziskās vai minimāli virtualizētās vidēs.
  2. Sākot ar 2016. gada versiju, licence ir balstīta uz kodolu, kas nozīmē, ka jums jāaptver katrs servera CPU fiziskais kodols. Licencēšana 2012 R2 versijai ir balstīta uz CPU, un tai jāattiecas uz visiem servera fiziskajiem procesoriem.
  3. Lai piekļūtu operētājsistēmai, lietotājiem un/vai ierīcēm ir nepieciešamas CAL licences.
  4. Ietver visas Essentials izdevuma funkcijas un papildu funkcijas, piemēram, Active Directory, Group Policy, Failover Clustering, Network Load Balancing (NLB) un Remote Desktop Services.
  5. Ļauj ar vienu licenci darbināt divas virtuālās mašīnas vai operētājserveru vides (OSE), kā arī vienu Hyper-V hostu.
  6. 2022. un 2019. gada versijās izdevums Standard atbalsta ierobežotu funkciju Storage Replica (viena partnerība un viena resursu grupa ar vienu 2 TB lielu sējumu).

Windows Serveru Datacenter

Microsoft datu centrs ir jaudīgākais izdevumsWindows Server un ir piemērots uzņēmumiem, kuriem nepieciešama augsta līmeņa virtualizācija un mērogojamība. Tas ietver visas Essentials un Standard izdevumos pieejamās funkcijas, kā arī papildu funkcijas, piemēram, Storage Spaces Direct un Software-defined Networking. Izmantojot Datacenter, var palaist neierobežotu skaitu virtuālo mašīnu, kas ir ideāli piemērots uzņēmumiem, kuriem nepieciešama augsti virtualizēta vide.

"Datacentr" izklāsts:

  1. Ideāli piemērots lieliem uzņēmumiem ar plašu IT infrastruktūru, kuros darbojas liela mēroga virtualizētas vides.
  2. Tāpat kā standarta versijai, sākot ar 2016. gada versiju, licence ir balstīta uz kodolu, bet agrākajām versijām - uz procesoru.
  3. Piekļuvei ir nepieciešamas arī CAL licences.
  4. Satur visplašāko funkciju kopumu starp visām versijām, tostarp ekskluzīvas Datacenter funkcijas, piemēram, Storage Spaces Direct, programmatūras definēts tīkls, tīkla kontrolieris, Host Guardian Hyper-V atbalsts un aizsargātas virtuālās mašīnas (dažas no tām pieejamas tikai jaunākajās Datacenter versijās).
  5. Ļauj palaist neierobežotu skaitu virtuālo mašīnu vai OSE, kā arī vienu Hyper-V hostu uz vienu licenci.
  6. Atbalsta pilnu glabāšanas replikas funkciju pilnīgai atjaunošanai pēc avārijas un glabāšanas pakalpojumu kvalitāti (QoS) labākai glabāšanas pārvaldībai.

Kura Windows Server izdevuma versija man būtu jāizmanto?

Šī Microsoft operētājsistēma nodrošina plašu administratīvo kontroli pār uzņēmuma tīkliem, datu glabāšanu un lietojumprogrammām, kā arī koplietošanas pakalpojumiem daudziem lietotājiem. Windows Servera izdevumi piedāvā daudzveidīgu funkciju kopumu, kas izstrādāts, lai apmierinātu dažāda lieluma uzņēmumu vajadzības.

Kāds ir mūsu ieteikums? Rūpīgi izvērtējiet savas uzņēmējdarbības vajadzības, lai iegādātos izdevumu, kas vislabāk atbilst jūsu prasībām. Apsveriet uzņēmuma lielumu, IT vides virtualizācijas līmeni, savu budžetu un to, vai jums ir citas tehniskas prasības.

Ja darbojaties mikroorganizācijā ar ierobežotu budžetu un jums ir nepieciešamas pamata servera funkcijas, izvēlieties Essentials. Izvēlieties Standarta ja jūsu uzņēmums ir mazs vai vidējs un tam ir nepieciešamas papildu funkcijas un virtualizācija. Ja strādājat lielā uzņēmumā ar plašu virtualizētu IT infrastruktūru. Datacenter izdevums ir piemērots tieši jums.

Ja meklējat visrentablāko, pielāgojamo un mērogojamo programmatūras licencēšanas risinājumu, varat iepazīties ar sertificētas iepriekš lietotas programmatūras priekšrocībām mūsu CPO tīmekļa vietnes sadaļa.

Joprojām ir jautājumi? Sazinies ar mums lai saņemtu vairāk ekspertu padomu!

Iepriekšējais raksts Kaspersky tiek atjaunināts: Pārbaudiet, kas jauns
Nākamais raksts Lielapjoma licencēšana: jūsu atslēga biznesa optimizācijai