Pāriet uz saturu
Kā Microsoft Atvērto licenču programma var palīdzēt jūsu uzņēmumam?

Kā Microsoft Open Licence programma var palīdzēt jūsu uzņēmumam?

Apjoma licencēšana ir elastīgākā un rentablākā programmatūras iegādes metode uzņēmumiem. Tāpēc nozares lielākie uzņēmumi piedāvā dažādas apjoma programmas, kas atbilst dažādu veidu organizāciju vajadzībām. Un šī raksta galvenais varonis - Open Licence Program (OLP) - ir, iespējams, populārākā Microsoft programma mazajiem uzņēmumiem.

Ilgu laiku tika uzskatīts, ka apjoma licencēšana ir pieejama tikai lielām korporācijām, jo sākotnējās izmaksas ir lielākas un iegādes process ir sarežģītāks. Tomēr, izmantojot sertificētas iepriekš iegādātas licences, mazāki uzņēmumi EEK, EEZ un ES var gūt labumu no funkcionalitātes un izvietošanas vienkāršības, ko nodrošina licencēšanas apjoms, bet iegādes izmaksas ir zemākas.

Kas jums jāzina par Microsoft Open Licence programmu.

Konkrētas Microsoft apjoma licencēšanas programmas izvēli ietekmē organizācijas veids (komerciāla, izglītības vai valsts iestāde), uzņēmuma lielums un nozare, ierīču/lietotāju skaits un atrašanās vieta. Parasti apjoma līgumam ir nepieciešamas vismaz piecas licences.

Lai uzzinātu vairāk par apjoma licencēšanas pamatprincipiem un populārākajām apjoma licenču programmām, lasiet. Lielapjoma licencēšana: jūsu atslēga biznesa optimizācijai.

Kā jau minējām, Atvērtās licences programma ir paredzēta mazo uzņēmumu (līdz 250 ierīcēm vai lietotājiem) vajadzībām. Tas ir izdevīgs veids, kā iegūt Microsoft beztermiņa apjoma licences. OLP galvenās funkcijas un priekšrocības salīdzinājumā ar citām korporatīvajām licencēšanas iespējām ir šādas.

  • Mūža licence: Iegādājieties vienreiz, izmantojiet uz visiem laikiem
  • Nav līgumu vai citu saistību
  • Viegli pārvaldāms
  • VIENA atslēga visām produktu licencēm, t. i., vieglāka izvietošana, izmantojot vairāku aktivizācijas atslēgu vai atslēgu pārvaldības pakalpojumus.
  • Tiesības veikt lejuplādēšanu, nodrošinot versiju savstarpēju savietojamību

Lai gan kopš 2022. gada janvāra OLP nav pieejama jauniem komerciāliem klientiem, jau iegādātās licences joprojām ir spēkā, turklāt uzņēmumi joprojām var saņemt OLP licences kā sertificētu iepriekš lietotu programmatūru (CPO). CPO programmatūras priekšrocību ir daudz. Lai uzzinātu vairāk par tām, skatiet mūsu CPO tīmekļa vietnes sadaļa.

Apskatīsim galvenās OLP priekšrocības.

Uzlabotas licenču pārvaldības priekšrocības

Licenču apjoma pirkšana vienkāršo pārvaldību un samazina vienas vienības izmaksas. Viena no iecienītākajām apjoma programmu priekšrocībām ir efektīva centralizēta licenču pārvaldība, izmantojot specializētus pakalpojumu centrus, un vienkāršāka programmatūras aktīvu pārvaldība.

Atvērto licenču programma nav izņēmums - to ir vienkārši pārvaldīt un izmantot. Jūs saņemat tikai vienu produkta atslēgu, lai veiktu programmatūras instalēšanu un aktivizēšanu vairākos uzņēmuma datoros. Tas nozīmē, ka jūsu IT nodaļa pārvaldīs tikai vienu atslēgu visiem datoriem vai lietotājiem.

Vienkārša masveida izvietošana

Vēl viena apjoma licenču priekšrocība kopumā ir vienkārša un laikietilpīga izvietošana. Ir vairāki veidi, kā izvietot apjoma licences.

Viena no pieejām ir konfigurēt iestat īšanu, kas automātiski lejupielādē, instalē un aktivizē programmatūru katrā datorā, tādējādi ietaupot IT nodaļas laiku. Cita iespēja ir importēt visus nodaļas e-pastus un automātiski nosūtīt iestatīšanas e-pastus darbinieku sarakstiem.

Kā Microsoft Open Licence programma var palīdzēt jūsu uzņēmumam?

MAK vs KMS. Kāda ir atšķirība?

Microsoft izmantotās apjoma aktivizēšanas metodes ir MAK (Multiple Activation Key) un KMS (Key Management Services).

Parasti klienti ar mazāku ierīču skaitu (mazie un vidējie uzņēmumi) dod priekšroku MAK modelim. Šādā gadījumā jūs saņemsiet vienu atslēgu, kas derīga visām organizācijas ierīcēm. MAK metode ir vienreizēja, beztermiņa aktivizēšana, izmantojot Microsoft resurspakalpojumus. Kad process ir pabeigts, turpmāka saziņa ar pārdevēju vairs nav nepieciešama. Katrai MAK ir iepriekš noteikts atļauto aktivizāciju skaits, pamatojoties uz pirkumu.

Galvenais MAK metodes trūkums ir tas, ka tad, kad dažiem datoriem nepieciešama atkārtota instalēšana, jātīra cietais disks utt. Šādos gadījumos sākotnējā aktivizācija vairs nav derīga, un iepriekš noteiktais aktivizāciju skaits neatjaunojas.

Tas nozīmē, ka MAK metode ir piemērotāka uzņēmumos, kuros aparatūra ilgstoši paliek nemainīga un pārinstalēšana notiek reti.

Bet ko darīt lielākiem uzņēmumiem un organizācijām ar ierīcēm, kurām nav iespējams vai nevajadzētu izveidot savienojumu ar internetu ārpus telpām? Tieši šajā gadījumā noder atslēgu pārvaldības pakalpojumi.

KMS izmanto klienta-servera modeli. Aktivizēšanai KMS klienti, izmantojot vietējo tīklu, pieslēdzas KMS serverim, ko sauc par KMS hostu. Šādā veidā ierīces tiek aktivizētas iekšēji, izmantojot uzņēmuma serveri. KMS resursdators tiek aktivizēts, izmantojot resursdatora atslēgu, un tam ik pēc 180 dienām ir jāziņo pārdevēja licences serverim. Visi KMS klienti, kurus aktivizē KMS resursdators, ir atkarīgi no aktivizētās resursdatora atslēgas.

Galvenā atšķirība no MAK ir tā, ka jūs varat izmantot KMS atslēgas, lai atkārtoti aktivizētu to pašu vai citu datoru. Organizācijas var izveidot un pārvaldīt vairākus kontus, izmantojot KMS.

Bet kā izdarīt pareizo izvēli? MAK ir elastīgāks risinājums organizācijām ar decentralizētu IT struktūru un mazāku ierīču skaitu (gan galddatoru, gan klēpjdatoru), kas reti tiek pārinstalētas un ilgāk paliek atvienotas no uzņēmuma tīkla. Ja tas attiecas uz jums, izvēlieties MAK.

Lai gan KMS ir dārgāka, tā ir labāks risinājums uzņēmumiem ar ļoti centralizētām IT sistēmām un vairāk ierīcēm (galvenokārt galddatoriem), kas neatstāj uzņēmuma telpas un ir savienotas ar uzņēmuma iekšējo tīklu. Tātad, ja jūsu organizācijā ir šāds gadījums, KMS ir domāta tieši jums.

Izvietošana serveros ar RDS lietotājiem

Cita apjoma licenču izvietošanas metode ir Remote Desktop Services (RDS).

Lietotāji var piekļūt darbvirsmas lietojumprogrammām, izmantojot RDS, un strādāt no jebkuras vietas, pieslēdzoties serverimRemote Desktop Session Host (agrāk pazīstams kā termināla serveris). Pēc tam serveris attālajā datorā palaiž lietojumprogrammas un parāda sesijas saturu.

Izvietošanai terminālu serveros ir vairākas priekšrocības:

  • Tas ļauj uzņēmumiem centralizēti mitināt lietojumprogrammas.
  • Tas nodrošina galalietotājiem piekļuvi no jebkuras vietas vai ierīces.
  • Tā nodrošina apkopi un pārvaldību no viena punkta, padarot to vienkāršāku.
  • Tas ļauj izvairīties no nepieciešamības instalēt vai atjaunināt programmas katrā datorā tīklā. Tas jādara tikai serverī.

Bet kā ir ar RDS licencēšanu?

Jums būs nepieciešams Windows Servera CAL RDS resursdatoram un RDS klienta piekļuves licence (CAL) katram lietotājam vai ierīcei ārpus vietējā uzņēmuma tīkla, kam ir piekļuve serverim. Bez derīgas RDS CALgalalietotāji nevarēs pieteikties. Vietējie lietotāji var izmantot parastās CAL, izmantojot Active Directory (kas ir lētāk un vieglāk konfigurējams). Vienlaikus serverim var pieslēgties līdz diviem lietotājiem, lai veiktu administrēšanas uzdevumus bez CAL.

RDS CAL ir divu veidu:

  • Katrai ierīcei (fiziski piešķirta mašīnai)
  • Vienam lietotājam (piešķirts lietotājiem Active Directory)

Ņemiet vērā, ka, ja darbvirsmas lietojumprogrammas licence attiecas uz katru ierīci, licences ir jāsaņem katram darbvirsmas datoram, kurā tiek izmantots vai kuram tiek nodrošināta piekļuve produktam. Lietojot lietojumprogrammas RDS vidē, ir nepieciešams, lai izdevumam un versijai būtu jāatbilst dažādiem datoriem. Labā ziņa ir tā, ka attiecībā uz Office komplektiem RDS vidē licence serverī instalētajai kopijai nav nepieciešama.

Pēc pirmajām 120 dienām jums būs nepieciešams arī Remote Desktop Pakalpojumu licences serveris lai izsniegtu un izsekotu CAL. Licences serveri aktivizē, izmantojot Remote Desktop Licencēšanas pārvaldnieks.

Kāpēc izvēlēties sertificētu, iepriekš lietotu OLP apjoma licencēšanu?

Ja vadāt uzņēmumu, jūsu galvenajai IT prioritātei ir atrast visrentablāko,pielāgojamo un mērogojamo programmatūras licencēšanas risinājumu. Tieši tad talkā nāk licencēšana pēc apjoma. Un sertificētas iepriekš nomas programmatūras licences vēl vairāk paplašina jūsu iespējas.

Ar CPO programmatūra, jūs iegūstat likumīgu iespēju EEK, EEZ un ES valstīm iegādāties programmatūras produktus, kurus ražotāji vairs nepārdod. Turklāt parasti jūs to saņemat ar labākiem nosacījumiem un rūpīgāku īpašumtiesību dokumentāciju nekā citus apjoma licencēšanas produktus.

Apjoma licences nodrošina daudz lielāku elastību nekā Retail vai OEM licenču veidi. Nozīmīgākie lietotāju ieguvumi ir labāka budžeta plānošana un plānošana, iespējas pazemināt līmeni savietojamības dēļ, izmaksu efektivitāte un vienkāršota pārvaldība.

Citiem vārdiem sakot, apjoma licencēšana ļauj uzlabot uzņēmuma darbību, vienlaikus saprātīgāk tērējot programmatūrai. Ja vēlaties maksimāli palielināt savu IT ieguldījumu atdevi, nevilcinieties. Iegūstiet vērtību, ko jūsu uzņēmums ir pelnījis.

Ja šis raksts jums ir noderīgs, sazinieties ar mums un sāciet augt!

Iepriekšējais raksts Microsoft 365 vs MS Office 2021: Kurš ir pareizais risinājums?
Nākamais raksts Microsoft 365 Family un MobiSystems OfficeSuite Family salīdzinājums