Pāriet uz saturu
Lielapjoma licencēšana: jūsu atslēga biznesa optimizācijai

Lielapjoma licencēšana: jūsu atslēga biznesa optimizācijai

Programmatūras licences ir dažāda veida, katrai no tām ir savi noteikumi, izmaksas un atbalsta iespējas, kas paredzētas, lai apmierinātu dažādu lietotāju un klientu vajadzības.

Šajā rakstā aplūkoti uzņēmējdarbībā visbiežāk sastopamā licencēšanas veida pamati: apjoma licencēšana. Iespējams, jūs esat saskāries ar šo terminu, sērfojot tīmeklī. Tātad, kas aiz tā slēpjas?

Kas ir lielapjoma licencēšana?

Tā ir programmatūras pārdošanas metode, kas ļauj vienu datorprogrammas licences atslēgu izmantot vairākās ierīcēs vai daudziem lietotājiem organizācijā. Šā licencēšanas veida klienti ir uzņēmumi, izglītības iestādes, bezpeļņas organizācijas un valsts iestādes.

Lai gan lielapjoma licencēšana tradicionāli ir paredzēta lielām korporācijām augsto sākotnējo izmaksu un sarežģītāka iegādes procesa dēļ, mazāki uzņēmumi noteiktos reģionos(1) var gūt labumu no funkcionalitātes un izvietošanas vienkāršības, ko lielapjoma licencēšana piedāvā par zemākām iegādes izmaksām, izmantojot Sertificētas lietotas licences.

Ir dažādi izvietošanas un pārvaldības veidi Apjoma licences. Visizplatītākā pieeja ir ražotāja aizmugursistēmas platforma, izmantojot individuālus kontus katram dalībniekam. Citas metodes, ko galvenokārt izmanto Microsoft, ir MAK (vairāku aktivizēšanu atslēga) un KMS (atslēgu pārvaldības pakalpojumi).

Licenču pirkšana vairumā vienkāršo pārvaldību un samazina klientu izmaksas par vienu vienību. Tomēr apjoma piedāvājumu vērtība ir daudz lielāka nekā daudzuma atlaide. Tie bieži ietver īpašas funkcijas, lai atbilstu īpašām infrastruktūras prasībām vai īpašiem nosacījumiem konkrētiem izmantošanas gadījumiem.

Apjoma licencēšanai bieži vien tiek pievienotas papildu iespējas tehniskajam atbalstam un atjauninājumiem. Tā nodrošina arī vienkāršāku un ātrāku izvietošanu. Viens no veidiem, kā to panākt, ir konfigurēt iestatīšanu, kas automātiski lejupielādē, instalē un aktivizē programmatūru katrā datorā, tādējādi ietaupot IT nodaļas rūpes. Cits veids ir importēt visas nodaļas e-pasta vēstules un automātiski nosūtīt iestatīšanas e-pasta vēstules lielām darbinieku grupām.

Īsāk sakot, ar apjomīgu licencēšanu jūs uzlabojat savas organizācijas procesus, vienlaikus mazāk tērējot IT.

Tomēr ne visi piegādātāji nodrošina lielapjoma licencēšanas iespējas. Šādi apjoma piedāvājumi ir pieejami vietnē LicenceDeals:

  • Microsoft

Skatīt pilnu produktu sarakstu  šeit.

  • MobiSystems

Apskatiet pilnu sarakstu šajā lapā.

  • Adobe 

Šeit, jūs varat piekļūt pilnam sarakstam.

Kāda ir katra zīmola apjoma programmas specifika, un kā tās var palīdzēt jūsu biznesam? Ieskicēsim galvenos punktus.

Microsoft lielapjoma licences

Microsoft lielapjoma licencēšana

Tā ir vispielāgojamākā un rentablākā metode uzņēmumiem, lai iegūtu Microsoft programmatūru. Parasti apjoma līgumam nepieciešamais minimālais licenču skaits ir piecas. Klienti vēlāk var pievienot vairāk mazākos daudzumos.

Konkrētas Microsoft lielapjoma licencēšanas programmas izvēle ir atkarīga no organizācijas veida (komerciāla, izglītojoša vai valsts), uzņēmuma lieluma un nozares, ierīču/lietotāju skaita un atrašanās vietas.

Mazajiem uzņēmumiem (līdz 250 ierīcēm vai lietotājiem) ir pieejamas vairākas pieejamu programmu iespējas, lai iegūtu jaunākās Microsoft tehnoloģijas un mākoņpakalpojumus:

  • Atvērtās vērtības līgums piedāvā divas iespējas - beztermiņa un abonēšanas licences - un kā bonusu ietver trīs gadu programmatūras nodrošinājumu (SA). Maksājums ir vienreizējs vai ikgadējs. Open Value abonēšanas līgums ir optimāls uzņēmumiem ar mainīgu darbinieku skaitu, jo maksājums ir atkarīgs no lietotāju/ierīču skaita.
  • Atvērtās licences programma (OLP) piedāvā beztermiņa apjoma licences, taču kopš 2022. gada janvāra tā nav pieejama komerciāliem klientiem. Tā vietā klientiem jāizmanto mākoņrisinājumu partneru programma. Jau iegādātās OLP licences paliek spēkā. Komerciālie klienti joprojām var saņemt OLP licences, ja iegādājas sertificētu iepriekš nomas programmatūru (par CPO uzziniet šeit). Atvērtās programmas galvenās iezīmes ir šādas: nav līgumsaistību, pārvaldība ir vienkārša, visām produktu licencēm ir viena atslēga un pazemināšanas tiesības.
  • Mākoņrisinājumu partneru programma piedāvā beztermiņa apjoma licences no kvalificētiem partneriem. Partneri sniedz konsultācijas un elastīgas iespējas, lai apmierinātu īpašas klientu vajadzības. Ja vēlaties piedalīties programmā, iepazīstieties ar partneru sarakstu savā valstī vai sazinieties ar LicenceDeals tieši.
Vidējiem un lieliem uzņēmumiem (vairāk nekā 250 lietotājiem/ierīcēm) pieejamās Microsoft programmas ir
  • Publiskajam sektoram paredzētais Select Plus nodrošina līgumu par beztermiņa licencēm ar izvēles SA.
  • Darījumu Microsoft produktu un pakalpojumu līgums (MPSA) ir optimāls risinājums organizācijām, kurām nepieciešama programmatūra (lokālā, mākoņa vai abas) bez lielām grūtībām. SA nav obligāts.
  • Uzņēmuma līgums (EA) ar trīs gadu termiņu ir paredzēts tiem, kas vēlas apvienot mākoņdatošanas un lokālo programmatūru. Tā priekšrocības ir visaptveroša SA, piekļuve plašam pakalpojumu un produktu klāstam, lielākas atlaides, fiksēta cena termiņa laikā u. c. Ir arī abonēšanas versija. Viena no būtiskākajām EA abonēšanas versijas priekšrocībām ir iespēja katru gadu mainīt licenču skaitu.
MobiSystem apjoma licences

    MobiSystems uzņēmējdarbības licence

    MobiSystems Uzņēmējdarbības licence ir Mobisystems" atbildi visiem lielapjoma licencēšanas klientiem. Tas nodrošina mērogojamību, nodrošinot regulējamu sēdvietu/lietotāju skaitu (no 1 līdz 200), padarot to ideāli piemērotu mazām un vidējām organizācijām. Vietu skaits var mainīties jebkurā laikā. Licence ļauj instalēt programmatūru piecos galddatoros, piecos tālruņos un piecos planšetdatoros katram lietotājam.

    Mobisystems uzņēmējdarbības licences iegāde un pārvaldība ir vienkārša, pateicoties īpašai informācijas paneļa izvēlnei. Klienti saņem arī prioritārus atbalsta pakalpojumus.

    Piezīme: Pasūtījumi ar vairāk nekā 200 sēdvietām ir iespējami, pamatojoties uz pielāgotiem piedāvājumiem.

    Adobe lielapjoma licences

    Adobe lielapjoma licencēšana

    AVL ir vēl viena plaši pazīstama programmu  marka , lai vienkāršotu licenču pārvaldību un nodrošinātu atlaides. Tam ir vairākas iespējas.

    Abonēšanas un terminu programmas ir divas:

    • Value Incentive Plan (VIP ) ir elastīga abonēšanas licencēšana organizācijām ar mainīgām vajadzībām. Programma nodrošina centralizētu izvietošanu un vienkāršu pārvaldību, bet vissvarīgākais - elastību attiecībā uz termiņu un aktīvo licenču skaitu. Atlaides palielinās, veicot jaunus pirkumus. Atbilstīgie dalībnieki (10 vai vairāk vienību) ar VIP Select saņem ievērojamākus ietaupījumus un lojalitātes balvas.
    • Enterprise Term Licence Agreement (ETLA) ir trīs gadu licencēšanas termiņš, kas ieteicams stabiliem vai augošiem uzņēmumiem. Tā ļauj veikt plašākas pielāgotas izvietošanas un izmantot jaunākos atjauninājumus. Maksājumi ir ikgadēji, paredzami un tiek noteikti vienā un tajā pašā datumā visa termiņa laikā.

    Pastāvīgās programmas ir šādas:

    • Kumulatīvā licencēšanas programma (CLP), kā norāda tās nosaukums, piedāvā kumulatīvus izmaksu ietaupījumus un budžeta prognozējamību. CLP ir divu gadu līgums. Sākotnējais pasūtījums nosaka atlaides līmeni, bet klienti to var uzlabot, veicot jaunus pirkumus un atjauninājumus.
    • Darījumu licencēšanas programmai (TLP) nav prasību par dalību vai līgumu. Tas ir ātrākais un izmaksu ziņā visrentablākais veids, kā veikt vienreizēju pirkumu. Tas ir ideāli piemērots uzņēmumiem, kas vēlas izvairīties no nevajadzīgas birokrātijas.

    Klientu galvenās lielapjoma licencēšanas priekšrocības

    Apjoma licences piedāvā daudz lielāku elastību nekā Retail vai OEM tipi. Galvenās lietotāja priekšrocības ir:

    • Viena produkta atslēga. Tā nodrošina programmatūras instalēšanu un aktivizēšanu simtiem ierīču. Tas ietaupa laiku un atvieglo ieviešanu.
    • Efektīva centralizēta licenču pārvaldība, izmantojot īpašus pakalpojumu centrus
    • Vienkāršāka programmatūras aktīvu pārvaldība
    • Labāka budžeta plānošana un iespēja izvairīties no pēdējā brīža pārsteiguma izdevumiem.
    • Rentabilitāte un papildu atlaides (dažos gadījumos ievērojami ietaupījumi).
    • Pielāgojami līgumi, kas nodrošina mērogojamību
    • pazemināšanas tiesības, lai nepieciešamības gadījumā izmantotu iepriekšējo programmatūras versiju (piemēram, savietojamības dēļ).
    • nododamas tiesības bez papildu maksas izmantot to pašu licenci citā ierīcē (tikai dažos gadījumos).
    • atkārtotas atjaunināšanas tiesības, kas ļauj atkārtoti atjaunot ierīci ar citu programmatūras versiju vai versiju, kas atšķiras no sākotnējās (tikai dažos gadījumos).
    • Citas priekšrocības atkarībā no līguma noteikumiem var ietvert bezmaksas atjauninājumus, tehnisko atbalstu, lietošanas tiesības mājās u. c.

    Lielapjoma licencēšana ir tas, ko dara profesionāļi

    Ja esat atbildīgs par lielāku organizāciju, jūsu galvenajai IT prioritātei ir atrast izmaksu ziņā visefektīvāko, pielāgojamo un mērogojamo risinājumu jūsu konkrētajam lietošanas gadījumam. Un tieši šajā brīdī ir risinājums, kas glābj situāciju ar apjoma licencēm. Šī licencēšana ir paredzēta visiem uzņēmumiem vai publiskā sektora klientiem, kas vēlas maksimāli palielināt savu IT ieguldījumu vērtību.

    Taču, pirms izvēlaties, kura apjoma programma vislabāk atbilst jūsu organizācijas vajadzībām, ņemiet vērā šādus faktorus:

    • Kā jūs izmantosiet programmatūru? Cik ilgi?
    • Cik licences vēlaties iegūt?
    • Vai jums ir jālicencē visas uzņēmuma ierīces?
    • Vai dodat priekšroku beztermiņa vai abonēšanas līgumam?
    • Vai vēlaties maksāt avansā vai katru gadu?
    • Vai jums ir nepieciešama programmatūra, kas instalēta lokāli (lokāli), tiešsaistē (mākonī) vai hibrīdā?
    • Vai jums ir nepieciešami papildu pakalpojumi?

    Ja esat jau izlēmis, apskatiet LicenceDeals' Apjoma licences Sadaļā. Ja tā nav jūsu tējas tase, mums ir vēl viens risinājums labākiem ietaupījumiem. Apskatiet mūsu NPE programmatūras lielapjoma licencēšanu lapā un sazinieties ar mums, lai mēs varētu palīdzēt jums izdarīt labāko izvēli jūsu uzņēmumam.

    (1) EEK, EEZ, ES

    Iepriekšējais raksts Windows Servera versiju salīdzinājums
    Nākamais raksts Windows 11: Vai jūsu ierīce ir saderīga?