Pāriet uz saturu
Windows 11: Vai jūsu ierīce ir saderīga?

Windows 11: Vai jūsu ierīce ir saderīga?

Atšķirībā no iepriekšējām Windows, Windows 11 nav veidots, domājot par atpakaļsaderību. Operētājsistēmā ir holistiska lietotāja pieredzes pārveidošana ar lieliskiem uzlabojumiem tādās jomās kā drošība, uzticamība, videokonferences, sadarbība, vairākuzdevumu veidošana, spēle, radīšana, veidošana, mācīšanās un daudz kas cits. Lai varētu apmierināt lietotāju vēlmes, Microsoft ir noteikusi minimālās prasības, lai nodrošinātu, ka datori atbalsta visus pašreizējos un turpmākos uzlabojumus.

Drošības standarta paaugstināšana

Viens no galvenajiem uzmanības centrā ir drošība, reaģējot uz pieaugošajiem kiberuzbrukumiem. Windows 11 paaugstina drošības bāzes līniju, uzlabojot drošības noklusējuma konfigurāciju. Tam nepieciešama aparatūra, kas var iespējot aizsardzību, piemēram, Windows Hello, ierīču šifrēšana, virtualizācijas drošība (VBS), ar hipervizoru aizsargāta koda integritāte (HVCI) un droša sāknēšana. Testi liecina, ka šo tehnoloģiju kombinācija samazina ļaunprātīgu programmatūru par iespaidīgiem 60%. Lai to varētu izdarīt, visi Windows 11 atbalstītajiem centrālajiem procesoriem ir iegults TPM, atbalsta droša sāknēšana un atbalsta VBS un specifisku VBS iespējas.

Microsoft mērķis bija arī uzlabot uzticamību, un tas ir sasniedzis 99,8% bezavārijas pieredzi, nosakot prasību par Windows 11 , lai strādātu ar procesoriem ar jauno Windows Draivera modeli, un tos atbalsta OEM un silīcija partneri. Ierīces, kas man nebija prasības ziņoja par 52% vairāk kodola režīmā avarē.

Kādas ir galvenās prasības priekš Windows 11?

Windows 11 jābūt saderīgam ar Microsoft lietotnēm un to turpmākajām versijām, jo tās tiek pastāvīgi atjauninātas, īpaši saistībā ar Microsoft 365 abonēšanas modeli. Windows 11 pamatā ir >1GHz, 2-kodolu procesori, 4 GB atmiņas un 64 GB atmiņas, kas atbilst minimālajām sistēmas prasībām Office un Microsoft Teams.

Ievērojot šos mērķus, ierīces, kas darbojas ar Intel 8. paaudzes procesoriem un AMD Zen 2, kā arī Qualcomm 7 un 8 Series, noteikti atbildīs minimālajām sistēmas prasībām. Papildu testi parādīja, ka pc modeļu komplekts atbilst prasībām, kamēr darbojas ar Intel 7. paaudzes procesoriem. Varat atrast pilnu saderības 64 bitu procesoru sarakstu   šeit.

Microsoft izlaida Datora veselības pārbaudes lietotne , kā rīks lietotājiem, lai pārbaudītu, vai viņu pašreizējais Windows 10 datori ir tiesīgi saņemt Windows 11 jaunināšana. Tomēr atsauksmes liecināja, ka lietotne nav spējusi sniegt gaidīto informāciju un precizitāti par to, kāpēc Windows 10 dators neatbilst jaunināšanas prasībām. Kopš tā laika lietotne ir uzlabota, paturot prātā atsauksmes, un atkārtoti izlaista Windows Insider programma. Minimālo sistēmas prasību lapa ir vieta, kur jūs pašlaik varat uzzināt vairāk.

Tas viss nozīmē, ka, ja jūs gribētu atjaunināt aparatūru, tagad ir īstais laiks to darīt, it īpaši, ja vēlaties jaunākās drošības funkcijas. Tomēr, ja jūsu dators neatbilst sistēmas prasībām attiecībā uz Windows 11, tas nenozīmē, ka jūs nevarēsiet to atjaunināt, bet jūs nesaņemsiet visus jaunos līdzekļus, un korporācija Microsoft neatbalstīs jūsu instalāciju. Bet neuztraucieties – joprojām lieliskais Windows 10 turpinās saņemt atjauninājumus un atbalstu līdz 2025. gadam, lai jums būtu pietiekami daudz laika, lai maksimāli izmantotu aparatūru, un nav nepieciešams steigties ar jauniem datoriem.

Iepriekšējais raksts Lielapjoma licencēšana: jūsu atslēga biznesa optimizācijai
Nākamais raksts Windows Server 2012 tuvojas atbalsta beigas: esiet gatavs