Pāriet uz saturu
Windows Server 2012 tuvojas atbalsta beigas: esiet gatavs

Windows Server 2012 tuvojas atbalsta beigas: esiet gatavs

Iespējams, jau esat dzirdējuši, ka 2023. gada 10. oktobrī Microsoft beigs atbalstīt Windows Server 2012 un Windows Server 2012 R2. Lai gan šie produkti turpinās darboties arī pēc šī datuma, tie nesaņems nekādus drošības atjauninājumus vai atbalstu, kas rada nopietnas bažas par to drošību un atbilstību.

Beigu datums var šķist vēl tālu, taču tagad ir īstais brīdis sākt gatavoties programmatūras atjaunināšanai. Dažkārt operētājsistēmas dēļ var būt nepieciešams atjaunināt visu IT infrastruktūru. Un tas var aizņemt vairāk laika, nekā paredzēts, tāpēc negaidiet līdz pēdējam brīdim!

Jūs vienmēr varat paļauties uz LicenceDeals, jūsu uzticamais programmatūras nodrošinātājs, lai saņemtu ekspertu padomus.

Kāpēc Windows Server 2012 atbalsts beigsies?

Saskaņā ar Microsoft fiksētā dzīves cikla politiku ražotājs nodrošina piecu gadu galveno atbalstu un piecu gadu paplašināto atbalstu. Šis noteikums ir piemērojams Windows Serveris 2012 un Windows Serveris 2012 R2. 2023. gada 10. oktobrī pienāks šo desmit gadu beigas (galvenais beigu datums bija 2018. gada oktobris).

Galvenā atbalsta perioda laikā produkti saņem visu veidu atjauninājumus un servisa palīdzību, savukārt pagarinātā atbalsta perioda laikā tie vairs nesaņem ar drošību nesaistītus atjauninājumus.

Protams, programmatūra nepārstāj darboties pēc noteikta datuma. Taču, kad tā sasniedz savu darbības beigu fāzi, atjauninājumu un atbalsta trūkums rada drošības risku. Kādas tad ir jūsu iespējas?

Atjauninājiet Windows Server 2012 vai 2012 R2 uz jaunāku versiju

Atjaunināšana ir tas, ko darīs lielākā daļa uzņēmumu. Uzņēmumi dos priekšroku programmatūras un IT infrastruktūras atbilstības nodrošināšanai un atjaunināšanai. Tāpēc viņi pārslēgsies uz jaunākām Windows Serveru versijām.

Tagad ir pēdējais laiks plānot šo atjauninājumu un tā piegādi. Atkarībā no jūsu budžeta un paredzamā IT vides dzīves cikla, jums ir pieejamas šādas vietējās iespējas.

  • Windows Serveris 2016 (atbalsta beigu datums ir 2027. gada 12. janvāris) ir lētākais variants Windows Serveris, kas joprojām tiek atbalstīts. Mēs iesakām to uzņēmumiem, kuri nevēlas tērēt pārāk daudz naudas, bet kuriem ir nepieciešams pagarināt servera vides kalpošanas laiku uz pāris gadiem
  • Windows Serveris 2019 (atbalsts beidzas 2029. gada 9. janvārī) pašlaik ir vispopulārākā versija un piedāvā vislabāko drošību, funkcijas un izmaksu vērtību. Windows Server 2019 ir arī Microsoft ieteiktā versija
  • Windows Serveris 2022 (atbalsta beigas ir 2031. gada 14. oktobrī) ir jaunākā versija, kas paredzēta organizācijām, kuras vēlas integrēt hibrīda servera vides ar Microsoft Azure savā IT infrastruktūrā

Paturiet prātā, ka, izvēloties 2022. gada versiju, nav atjauninājuma tieši no Server 2012. Microsoft atļauj tiešus atjauninājumus, izmantojot ne vairāk kā divas versijas, izmantojot tā saukto lokālo jaunināšanu.

Jaunākā Windows Server 2012 un 2012 R2 atjaunināmā versija ir Windows Server 2019. Tāpēc, ja vēlaties Server 2022, vispirms ir jāuzinstalē Server 2016 vai 2019, pēc tam jāatjaunina uz 2022. gada versiju.

Vēl viena iespēja. Iegādājieties jaunāko Server 2022 un pēc tam samaziniet uz vecāku versiju!

Windows Servera licences īpašnieki iegūst versijas pazemināšanas tiesības uz dažām iepriekšējām versijām.

Pērkot Windows Serveris 2022, jūs saņemat tiesības instalēt un aktivizēt Windows Serveris 2019 un 2016. Tādā veidā jūs varat izmantot versiju, kas vislabāk atbilst jūsu pašreizējām vajadzībām, vienlaikus ieguldot savas IT infrastruktūras nākotnē.

Vai joprojām neesat izlēmis, kuru Microsoft Server versiju izvēlēties? Sazinieties ar mums, lai saņemtu profesionālu padomu!

Serveru operētājsistēmu un licenču pārvaldība neprofesionāļiem varētu būt pārāk sarežģīta. Mēs varam jums palīdzēt rūpīgi organizēt jūsu Windows Server 2012 vai 2012 R2 migrāciju, ņemot vērā visus aspektus.

Sazināties ar mums  LicenceDeals ekspertiem un uzziniet par pieejamajām iespējām. Mūsu komanda ar prieku palīdzēs!

Kas notiks ar jūsu Windows Serveris 2012, ja jūs nerīkojaties tagad?

Jūsu serveris turpinās darboties ar neatbalstīto operētājsistēmu Windows Server 2012. Bet jūs strādāsiet uz aizņemta laika, līdz radīsies pirmās tehniskās problēmas vai kiberuzbrukums. Diemžēl šis laiks noteikti pienāks. Jo bez kritiski svarīgiem drošības atjauninājumiem jūsu serveri būs pakļauti paaugstinātam riskam.

Neļaujiet, lai tas notiek ar jums! Atjauniniet savu Server 2012 vai 2012 R2 ar jaunākām versijām, piemēram, Server 2016, 2019 vai 2022, un izbaudiet to modernākās funkcijas un labāku veiktspēju!

Iepriekšējais raksts Windows 11: Vai jūsu ierīce ir saderīga?