Pāriet uz saturu
Vai jums vajadzētu atjaunināt uz Office 2021

Vai jums vajadzētu atjaunināt uz Office 2021?

2021. gada oktobrī Microsoft izlaida abus Office 2021. un Windows 11. Jaunākajai produktivitātes pakotnei ir saskarnes pārveidošana un uzlabota vispārējā veiktspēja, lai iegūtu labāku pieredzi, kas atbilst jaunajam Windows.

Lai iegūtu papildinformāciju par pieejamajiem produktiem, apmeklējiet vietni Licencedeals" Microsoft Office 2021. gada lapu.

Vai ir kas jauns priekš klientiem? Lietotāji ar labu atmiņu, iespējams, atceras, kā Office lietotnes gadu gaitā mainījās. Veiksim nelielu pārskatu par viņu nozīmīgākajiem uzlabojumiem mums pārējiem!

Kāda ir atšķirība starp Office 2013, 2016., 2019. un Office 2021

Ievērojamākais jauninājums Office 2013 komplekts ir mākoņpakalpojuma iekļaušana. Citi uzlabojumi, kurus vērts pieminēt, ir atvieglota attēlu apstrāde un jauna lietotāja saskarne.

Taču tehnoloģiju attīstība pēdējā desmitgadē ir bijusi strauja. Kopš 2013. gada daudzas lietas ir mainījušās. Ar Office 2021. gada laidienā Microsoft plāno pārtraukt 2013. gada versijas atbalstu 2023. gadā. Turklāt Office 2013 nav saderīgs ar Windows 11. Tātad, ja plānojat atjaunināt operētājsistēmu, jums būs nepieciešams jaunāks Office Suite.

Nākamais nāk Office 2016. Darbs ar mobilajām ierīcēm ir kļuvis daudz raitāks. Citi uzlabojumi ietver sadarbības funkcijas, rīku "Pastāsti, kas man jādara" un "Viedo meklēšanu" lietotnēs.

Lielākā daļa sadarbības līdzekļu ir izrādījušies neveikli tiem, kas nav Microsoft mākoņpakalpojumu abonenti. Datora lietotāji, kas nav abonementa lietotāji Word 2016. gads un PowerPoint 2016. gadā bija jāsaglabā dokumenti, lai kopīgotu savas izmaiņas ar citiem un skatītu citu personu labojumus. Lai sadarbotos reāllaikā, lietotājiem bija jāizmanto mazāk jaudīgās tiešsaistes versijas Word un PowerPoint. Programmas Excel 2016 darbvirsmas klients nepiedāvāja tiešo sadarbību lietotājiem, kas nav abonenti.

Nākamajā versijā Office 2019 ir ieviesta funkcija "Teksta pārveidošana uz runu" un tumšais motīvs nakts pūcēm, kas vēlu nakšņo pie datoriem. Citi uzlabojumi ietver "Translator", "Latex Syntax", darbu ar 3D attēliem u. c. Uzlabotās līdzautorības funkcijas vietnē Word ļauj lietotājiem redzēt, kas strādā pie viena dokumenta un kādas izmaiņas tiek veiktas failā. Taču reālā laika līdzautorība neattiecas uz Excel un PowerPoint. Lietotājiem, kas nav abonenti, joprojām ir jāizmanto Excel Online un PowerPoint Online, lai sadarbotos reālajā laikā.

Un šeit mēs esam nonākuši vietnē Office 2021! Neraugoties uz pārveidoto izskatu, tas pārāk neatšķiras no 2019. un 2016. gada office komplektiem, tāpēc mazāk tehniski zinošiem lietotājiem nevajadzētu uztraukties par mācīšanās līkni. Tagad izklāstīsim tās jaunās funkcijas un uzlabojumus!

Vai jums vajadzētu atjaunināt uz Office 2021

Kas jauns ir pie Office 2021

  • Salīdzinot ar 2013., 2016. un 2019. gada versijām, Office 2021 ir visvairāk uzlabotas sadarbības funkcijas. Reāllaika līdzautorība beidzot ir pieejama visās trijās galvenajās Office lietotnēs - Word, Excel un PowerPoint -, ja vien dokumenti atrodas OneDrive, Microsoft mākoņdatoros. Ikviens var redzēt, kas strādā ar viņa atvērto failu, un citu veiktās izmaiņas, kad tās tiek veiktas. Krāsaini kursori norāda katras personas identitāti un to, kurā dokumenta daļā tā pašlaik atrodas.
  • Jaunums Word: Papildus uzlabotajām līdzautorības funkcijām citi uzlabojumi ietver "Teksta prognozes" (sniedz word ieteikumus, kad sākat rakstīt) un "Fokuss uz rindiņu" (ļauj jums netraucēti pāriet tekstu pa rindiņām). Vēl viens pieminēšanas vērts ieguvums ir OpenDocument format (ODF) 1.3 atbalsts. Tas nodrošina labāku savietojamību un piekļuvi daudzām ODF funkcijām.
  • Jaunums Excel: Liels lēciens no Excel 2016 un 2019! 2021. gada versijas paplašinātais funkciju kopums ietver dinamiskos masīvus (ļauj uzrakstīt vienu formulu un saņemt atpakaļ vērtību masīvu) un vismaz deviņas jaunas funkcijas (XLOOKUP, LET, XMATCH utt.). Tā ir nedaudz ātrāka nekā 2019. gada versija, strādājot ar lielām un sarežģītām izklājlapām. Funkcija LET ļauj aprēķinu rezultātiem piešķirt nosaukumus, lai šos nosaukumus varētu izmantot formulā. Jaunā atjautīgā funkcija XLOOKUP ļauj viegli parādīt vērtības no milzīga datu masīva, meklējot tabulās un diapazonos rindu pēc rindas. Jaunā funkcija XMATCH meklē elementu šūnu diapazonā un atgriež tā relatīvo pozīciju. Lietotāji var arī izveidot pielāgotu lapas skatu, kas katram lietotājam, strādājot ar vienu un to pašu failu, parāda atšķirīgus datus.
  • Jaunums PowerPoint: Uzlabotā funkcija "Ierakstīt slaidšovu" ļauj veikt prezentētāja videoierakstu, tintes ierakstu, rādītāja kustību ierakstu utt. Pēc tam to visu var saglabāt kā video failu. Ir arī funkcija, kas ļauj izveidot saiti uz slaidu un nosūtīt to kolēģim ar iespēju to rediģēt.
  • Jaunums Outlook: Jaunais "Translator" rīks ir visievērojamākais uzlabojums. Tas automātiski tulko e-pasta vēstules vairāk nekā 70 valodās tieši pastkastītē. Lietotājiem ir pieejama arī "Tūlītēja meklēšana", un, strādājot ar skārienjūtīgo ekrānu, e-pasta vēstules var atzīmēt ar digitālo tinti.
  • Lai piesaistītu klientus, Microsoft ir pievienojis daudzas lietotnes un funkcijas, kas parasti ir pieejamas Microsoft 365. Pirmo reizi Office 2021 komplektā ir iekļauta piekļuve Microsoft Teams (bet, lai izmantotu Teams biznesa versiju, joprojām ir jāmaksā abonements). Citas tipiskas MS 365 funkcijas, kas pievienotas 2021. gada komplektā, ir vairāk krājumā esošo multivides attēlu un ikonu, atjaunināta zīmēšanas cilne un lielākā daļa jau minēto pamatprogrammu uzlabojumu.
  • Office 2021 piedāvā labākas meklēšanas funkcijas, OpenDocument 1.3. formāta atbalstu un funkciju "AutoSave", kas automātiski saglabā izmaiņas OneDrive.
  • Vizuālā atsvaidzināšana: Mēs jau pieminējām jauno, mūsdienīgo Office 2021 izskatu. Lietotāji var baudīt mūsdienīgu izvēlni "Start", jaunas cilnes lentē, noapaļotus stūrus un neitrālu paleti, kas nodrošina patīkamāku vizuālo pieredzi. Office 2021 atbalsta sešburtu krāsas, tāpēc vairs nav nepieciešams konvertēt sešburtu vērtības RGB.
  • Uzlabota visu komplekta lietotņu veiktspēja.

Šajā brīdī lietotājiem ir vissarežģītākā daļa. Vai viņiem vajadzētu atjaunināt uz 2021. gada versiju?

Vai jums vajadzētu atjaunināt uz Office 2021

Kurš MS Office ir pareizais variants

2021. gada versija piedāvā labāku veiktspēju, stabilitāti un ātrumu. Bet, atklāti sakot, neviens no tā uzlabojumiem nav revolucionārs. Lielākā daļa jauno funkciju Office 2021. gads ir pazīstams Microsoft 365 abonentiem, jo Microsoft tos pakāpeniski pievienoja pēdējo pāris gadu laikā. Tātad tie būs jauni tikai agrāku beztermiņa licenču versiju lietotājiem.

Ja jau izmantojat 2016. vai 2019. gada versiju un jums nav nepieciešamas šīs jaunās funkcijas un MS Teams darbam, labāk tērējiet naudu citur. Ņemiet vērā arī atbalsta periodu! Office 2021. gadā tiks nodrošināts tikai piecu gadu atbalsts līdz 2026. gadam, salīdzinot ar desmit gadu atbalstu 2021. gadā. Office 2016 un septiņiem Office 2019 (abi beidzas 2025. gadā). Varam nojaust, ka tas ir vēl viens veids, kā Microsoft mudina klientus pievērsties savam abonēšanas pakalpojumam.

2021 komplekts ir laba izvēle Ja esat iegādājies jaunu datoru un jums nav esošas pārnesamas Office licences. Tādā gadījumā nenožēlosiet, ja sāksiet ar Office 2021 un iegūsiet visas priekšrocības.

Bet visos citos gadījumos iesakām izvēlēties Office 2019. Tas ir izmaksu ziņā izdevīgāks risinājums ar ļoti līdzīgām iespējām. Un, ja vien jums nav nepieciešams kāds īpašs jauninājums, Office 2019 nodrošinās jums (un jūsu budžetam) pietiekamu veiktspēju.

Licenču veids, no kura izvēlēties

Atšķirībā no abonētās programmatūras produktiem (par kuriem jāmaksā ikmēneša vai gada maksa) Office komplekta licences ir beztermiņa (maksājat vienu reizi un pēc vēlēšanās varat to lietot mūžīgi). Tās ir pazīstamas arī kā "on-premises" vai "standalone". Šīs licences ļauj instalēt un atjaunināt programmas jūsu ierīcē līdz atbalsta beigu datumam. Pēc tam varat izmantot Office komplektu bez atjauninājumiem vai maksāt vēlreiz un atjaunināt uz nākamo versiju.

Taču šeit ir vēl viena atšķirība. Licences var būt vienreizējas vai nododamas. Vienreizējā aktivizēšanas licence ļauj instalēt tikai vienā datorā. Pārnesamajai licencei ir nepieciešams Microsoft konts, un, izmantojot šo kontu, jūs varat atkārtoti instalēt Office komplektu citā ierīcē, kad tas ir nepieciešams. Tas nozīmē, ka pārnesamās beztermiņa licences, iespējams, ir vislabākais un ieteicamākais variants, ko varat saņemt.

Pārbaudiet visus izdevumus un veidus  no licencēm, kas pieejamas mūsu Vietnē.

 

Microsoft Office ir, iespējams, populārākais produktivitātes lietojumprogrammu komplekts darbam office . Office 2021. gads ir to vispilnveidotākais komplekts, tomēr tas tik ļoti neatšķiras no saviem priekšgājējiem. Ir pieejams plašs Office versiju un izdevumu klāsts, lai ikviens varētu atrast savam mājoklim vai uzņēmumam piemērotu komplektu. Lai saņemtu papildu palīdzību, vienmēr varat sazināties ar mums!

Ja šī raksta produktu iespējas joprojām nav jūsu tēja, mums ir vēl viens risinājums jūsu biznesam! Korporatīvā apjoma licencēšanas izmantošana ir uztverta kā lielu korporāciju izvēle. Bet tā nav taisnība! Sertificēta iepriekš piederoša programmatūra ļauj ietaupīt naudu un saņemt uzņēmuma lielapjoma licencēšanu savam uzņēmumam. Iepazīstieties ar mūsu piedāvājumiem Windows, Office un Serveris pie šī lapā un sazinieties ar mums, lai mēs varētu palīdzēt jums izdarīt labāko izvēli jūsu uzņēmumam.

Iepriekšējais raksts Microsoft 365 Family un MobiSystems OfficeSuite Family salīdzinājums
Nākamais raksts Mākoņkrātuve: kā saglabāt atmiņu droši