Pāriet uz saturu
Adobe Acrobat Pro un PDF Extra salīdzinājums

Adobe Acrobat Pro un PDF Extra salīdzinājums

Portatīvais dokumentu formāts (PDF) iznāca 1990. gadu sākumā kā veids, kā precīzi apmainīties ar dokumentiem neatkarīgi no lietotāju programmatūras vai aparatūras. Šajās pirmajās dienās datorizdevējdarbībā PDF faili galvenokārt tika izmantoti, lai saglabātu drukāto dizainu augsto kvalitāti.

Bet tas laiks jau sen ir pagājis. Šodien šis faila formāts ir izstrādāts, lai iekļautu daudzas jaunas funkcijas, kas palielina tā potenciālu. Diezgan daudzi programmatūras produkti, kas pazīstami kā PDF redaktori, ļauj pārvērst, rediģēt, aizsargāt un reorganizēt šādus failus.

Šajā emuāra ierakstā mēs jūs iepazīstināsim ar diviem PDF redaktori: Adobe Acrobat Pro un PDF Papildus. Tādējādi jūs varat pieņemt informētāku lēmumu, pamatojoties uz jūsu vajadzībām un prasībām.

Bet vispirms vispirms! Sāksim ar vispārējām produktu prasībām.

Ko meklēt, izvēloties PDF redaktoru?

Profesionālam PDF redaktoram:

  • PDF failus rediģējiet rūpīgi kā teksta dokumentu. Tas nozīmē: pievienot, rediģēt un dzēst tekstu; pievienot, mainīt izmēru vai pielāgot attēlus; mainīt lapu secību; iestatīt saites utt.
  • PDF dokumenta izveide no nulles vai skenētām cietajām kopijām
  • Konvertējiet PDF failus no un uz dažādiem failu formātiem (.docx, .xlsx, .pptx un citiem). Vēlams, lai tas notiktu vienmērīgi un saglabātu avota dokumenta formatējumu (tostarp hipersaites).
  • Skenēta teksta meklēšana un identificēšana attēlos, izmantojot optiskās rakstzīmju atpazīšanas(OCR) tehnoloģiju.
  • Elektroniski parakstīt un aizpildīt PDF dokumentus, izvairoties no nepieciešamības izmantot printeri.
  • dokumentu pārskatīšana un anotēšana (piemēram, teksta izcelšana, komentāru un piezīmju rakstīšana, zīmēšana ar brīvroku, zīmogu ievietošana).
  • Nodrošiniet konfidenciālus datus PDF failos, izmantojot paroles, šifrēšanu, satura rediģēšanu un atļauju iestatījumus.

Pats nepieciešamākais

PDF redaktoram ir jāspēj izveidot, pārvērst un eksportēt PDF failus. Ir labi, ja ir OCR tehnoloģija, kas meklēšanas un rediģēšanas PDF failus paceļ pilnīgi jaunā līmenī.

Sadarbības iespējas ir obligātas arī mūsu tālvadības pultī office ēra. PDF redaktoram ir jāļauj strādāt kopā ar failiem un viegli koplietot starp grupas dalībniekiem.

Atkarībā no jūsu darba procesa jums ir jādomā par mākoņpakalpojumu vai mobilo lietotņu pieejamību.

Arī intuitīvais interfeiss ir svarīga iezīme. Neatkarīgi no lietotāju pieredzes, viņiem vajadzētu veikt visvienkāršākos uzdevumus bez pārāk lielām grūtībām.

Un visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, labam programmatūras produktam vajadzētu būt aprīkotam ar apmierinošu klientu atbalstu.

Adobe Acrobat Pro

Adobe ir PDF formāta izgudrotājs. Uzņēmums ir vispāratzīts zīmols, kas iegūst klientu uzticību.

Daži profesionāļi uzskata, ka Adobe Acrobat Pro DC ir labākais PDF redaktors tirgū. Citi domā, ka ir vieglāk izmantot produktus ar pietiekamām funkcijām, kas papildus tam ir lētākas. Neatkarīgi no tā, kurā šī argumenta pusē jūs esat, mēs visi varam piekrist, ka Adobe Acrobat Pro ir viena no galvenajām klientu izvēlēm.

Pie LicenceDeals, mēs piedāvājam Adobe Acrobat Pro 2020 beztermiņa licences gan DATORS un Mac un Adobe Acrobat DC Pro 1 gada abonēšanas licenci. Acrobat DC licencē ir iekļauts dokumentu mākoņa pakalpojuma abonements.

Acrobat Pro redaktora pārskats

Adobe Acrobat bieži tiek uzskatīts par nozares standartu PDF failu izveidei un rediģēšanai. Tas, iespējams, nodrošina visplašāko funkciju kopumu.

Papildus parastajiem rediģēšanas rīkiem Acrobat Pro ietver arī lapu kārtas maiņu, lapu rotāciju un apgriešanu, lapu pievienošanu un noņemšanu, kā arī PDF failu sadalīšanu un apvienošanu.

Izmantojot Adobe Acrobat Pro, ir vairākas iespējas, kā izveidot PDF failus. Viens no veidiem ir skenēt papīra dokumentu. Cits veids ir noņemt dokumenta ekrānšāviņu no lietotnes, kas nav atbalstīta, un pēc tam izveidot PDF no starpliktajai mapei. Vēl viena Acrobat Pro priekšrocība ir iespēja izveidot PDF no tīmekļa vietnes. Tas prasa vairākus vienkāršus soļus, ievadot URL un izvēloties, ko konvertēt. Vēl viens draudzīgs veids, kā izveidot PDF failus, ir noklikšķināt uz pogas Drukāt un izvēlēties Adobe kā printera opciju.

Produkts ir arī ļoti uzticams, lai precīzi pārvērstu jebkuru saturu PDF formātā. Viss, sākot ar tabulām un fontiem un beidzot ar lapu izkārtojumu Word, Excel un PowerPoint failos, paliek nemainīgs. Turklāt Acrobat Pro labi darbojas pat tad, ja runa ir par tīmekļa lappušu (HTML), skenēšanas un attēlu failu (PNG un JPEG) pārveidošanu. Protams, ikviens būs priecīgs aizmirst par nelasāmo jucekli, ko veido neskaidrs teksts un izstumti attēli!

Turklāt, salīdzinot ar iepriekšējām versijām, ir uzlabota eksportēšanas funkcija. Paredzams, ka tagad lietotājiem būs mazāk problēmu, eksportējot PDF failus citos dokumentu veidos.

Izmantojot Adobe Acrobat, lietotāji var pārvērst skenētus dokumentus rediģējamos PDF formātos ar meklēšanas iespēju. Acrobat optiskā rakstzīmju atpazīšana ir lieliska. Teksts tiek pareizi atpazīts un atveidots ar to pašu fontu. Ja minētā fonta nav, programma to izveido automātiski.

Adobe Acrobat Pro piedāvā vairākus veidus, kā izveidot aizpildāmas PDF veidlapas un elektroniski parakstīt dokumentus. Ir viegli pievienot komentārus, izcelt tekstu un ievietot zīmogus. Lietotāji var automātiski salīdzināt atšķirības starp divām PDF dokumenta versijām. Tāpat viņi var validēt un labot failus atbilstoši ISO un pieejamības standartiem.

Ir vēl dažas priekšrocības. Sadarbības un drošības funkcijas tiek uzskatītas par vienām no labākajām. Acrobat Pro nodrošina iespēju aizsargāt failus ar paroli, šifrēšanu, sensitīvas informācijas rediģēšanu un metadatu noņemšanu.

Adobe Acrobat ir viens no premium produktiem, kas pieejami gan Windows un macOS. Ir mobilās lietotnes arī iOS un Android ierīcēm.

Adobe palīdzības centrs piedāvā atbalsta un mācību resursus.

Bezmaksas Adobe PDF alternatīva Acrobat Reader ļauj skatīt, parakstīt, anotēt, meklēt un koplietot PDF failus. Lietotājiem ir piekļuve arī dokumentu mākonim.

No otras puses, Adobe noteikti zaudē punktus par lietotāja ērtības trūkumu. Ir labi zināms, ka Acrobat Pro lietošana ir sarežģīta. Lai pierastu pie tās sarežģītās saskarnes un navigācijas, ir nepieciešams laiks. Ne visi rīki ir viegli atrodami. Bieži vien lietotāji, kas to dara pirmo reizi, jūtas neapmierināti. Tas nozīmē, ka viņi nevar iztikt bez pamācībām un ceļvežiem. Ja esat darba devējs, jums ir jāapsver apmācībai nepieciešamais laiks.

Lai gan Adobe Editor piedāvā plašu rīku komplektu, joprojām ir jāaizpilda nepilnības. Šī iemesla dēļ daudzi uzņēmumi meklē rentablāku PDF redaktoru, kurā joprojām ir visaptverošas funkcijas.

Rezumējot: Adobe Acrobat Pro, iespējams, ir labākais, bet diezgan dārgs risinājums profesionāļiem. Tas nozīmē, ka brīvmāksliniekiem un maziem uzņēmumiem tā bieži vien ir nepieejama.

Adobe Acrobat Pro Plusi & Mīnusi:

✔️ visaptverošs funkciju kopums
✔️ precīza PDF izveide
✔️ uzticama OCR tehnoloģija
✔️ spēcīgi drošības rīki,
✔️ pieejams abiem Windows un macOS 
❌ trūkst dažu lasāmības funkciju
❌ izaicinājums nepieredzējušiem lietotājiem
❌ dārgs

PDF Extra 

PDF Extra ir viens no MobiSystems vadošajiem produktiem. Uzņēmums ir izstrādājis produktivitātes lietojumprogrammas Windows, Android un iOS vairāk nekā 20 gadus. Šī visaptverošā profesionālā PDF redaktora risinājuma saprātīgā cena padara to par lielisku alternatīvu citiem tirgū esošajiem PDF redaktoriem.

Pie LicenceDeals, jūs varat atrast PDF Extra 2021 beztermiņa licenci priekš 1 PC un divas abonēšanas licences:  PDF Extra Personal 1 gads/1 dators un PDF Extra Team 1 gada/6 datori. Beztermiņa licence ietver 5 GB bezmaksas MobiDrive krātuvi, bet abonements licencē 50 GB krātuvi katram lietotājam.

PDF Extra pārskats

MobiSystems redaktors ļauj salīdzinoši ātri un viegli pārvaldīt dokumentus. Produktam ir visaptveroša rīku kopa PDF failu rediģēšanai un organizēšanai.

Izmantojot rediģēšanas funkcijas, varat veikt izmaiņas tekstā, attēlos un izkārtojumos. Jūs varat mainīt savu PDF dokumentu struktūru un dizainu. Tas ietver pilna teksta rediģēšanu, vietējo attēlu izmēru maiņu un pagriešanu, attēlu ievietošanu no tīmekļa un papildu elementu pielāgošanu. Lietotāji var arī reorganizēt faila struktūru (piemēram, pievienot, dzēst, mainīt lapu secību vai izņemt lapas) un apvienot failus. Labākai failu navigācijai palīdz etiķešu un grāmatzīmju funkcija.

Attiecībā uz konvertēšanu PDF Extra ļauj pārveidot PDF failus Word, Excel un ePub.

Ir vairāki veidi, kā parakstīt PDF dokumentus, nedrukājot papīra lapas. Varat parakstīties, rakstot ar rakstāmmašīnu, ar roku, izmantojot zīmēšanas rīku vai ievietojot attēlu. PDF Extra nodrošina arī iespēju izmantot aizpildāmas veidlapas. Līdztekus tam lietotāji var marķēt dokumenta statusu, ievietojot zīmogus. Viņi var pievienot veselus failus, lai tie būtu nozīmīgi, un zīmēt figūras tieši uz PDF lapas.

PDF Extra ļauj strādāt ar vienu un to pašu dokumentu kopā ar citiem komandas locekļiem. Funkcija Anotēt paaugstina komandas sadarbības līmeni. Tā ļauj ievietot komentārus, izcelt un iekrāsot tekstu un pievienot citu failu momentuzņēmumus.

Nav nepieciešams teikt, ka labam PDF redaktoram ir jāaizsargā faili un sensitīva informācija. Drošības iespējas ietver paroles, šifrēšanu ar digitālajiem sertifikātiem un papildu autentifikāciju, izmantojot laika zīmogus.

PDF Extra rūpējas arī par lasīšanas pieredzi. Lasītāji var sajust papīra grāmatu komfortu, izvēloties dažādus lappušu režīmus, grāmatzīmes un drukāšanas iespējas.

PDF Extra ir pieejams tikai datoram. Android un iOS ir mobilās lietotnes.

Ir arī pieejama bezmaksas versija. Tas ietver Annotate, Fill&Sign un Read līdzekļus kopā ar 5 GB bezmaksas krātuvi pakalpojumā MobiDrive.

MobiSystems ir klientu atbalsta un palīdzības centrs. Tomēr palīdzības centrs piedāvā mazāk mācību resursu nekā adobe kolēģis.

Rezumējot: PDF Extra trūkst daudzu Adobe Pro funkciju. Tomēr tā piedāvā pienācīgu rīku kopumu, kas būs piemērots lielākajai daļai komandu. Un tas - par labāku cenu. Tādējādi PDF Extra var būt rentabla alternatīva privātpersonām un maziem uzņēmumiem. Vēl viena priekšrocība ir tā, ka PDF Extra ir daļa no MobiSystems OfficeSuite paketes Business Extra. Šajā paketē tas ir apvienots ar Documents, Sheets, Slides un Mail&Calendar, nodrošinot daudzfunkcionālāku alternatīvu Microsoft 365 par konkurētspējīgu cenu.

PDF Extra plusi un mīnusi:

❌ trūkst dažu pretviltošanas elementu
❌ mazāk opciju Izveidot un konvertēt
❌ nav OCR tehnoloģijas
❌ nav pieejams operētājsistēmai macOS
✔️ pieejamu cenu
✔️ plašs komplekts rediģēšanai un organizēšanai
✔️ lasītājam draudzīgas funkcijas
✔️ vieglāk lietojams

Secinājums

Vai joprojām neesat izdomājis? Varbūt jums vajadzētu veikt bezmaksas izmēģinājumu un pēc tam izlemt!

Tomēr, kad runa ir par pirkšanu, apmeklējiet mūsu PDF sadaļa un iegādājieties izvēlēto PDF redaktoru. Rūpīgi pārdomājiet savas vēlmes. Cik bieži jūs izmantojat PDF failus savā darbā? Kādas maksas funkcijas jums faktiski ir nepieciešamas? Kas ir finansiāli gudrs jūsu gadījumā?

Ja jums joprojām ir šaubas, sazinies ar mums pēc ekspertu padoma!

Iepriekšējais raksts Microsoft 365 Business Standard un Office 2019 Home & Business Salīdzinājums
Nākamais raksts Adobe Acrobat Pro pārskats