Prijeđi na sadržaj
Microsoft 365 Business Standard i Office 2019 Home & Business Usporedba

Microsoft 365 Business Standard i Office 2019 Home & Business Usporedba

Microsoft Office postoji toliko dugo da je postalo kućno ime. Bit će teško pronaći nekoga tko nikada nije koristio Office aplikaciju barem jednom u životu.

Unatoč količini office softverske alternative za produktivnost, mnoge tvrtke i dalje preferiraju Microsoft Office da biste posao obavili glatko. Ali onda dolazi teži dio: Koji Microsoft Office Verzija i proizvod za odabir?

U ovom članku usporedit ćemo dvije najpopularnije opcije za poslovanje. Office 2019 . je samostalni paket čije verzije prethodnika potječu iz 1990-ih. Drugi - Microsoft 365 - je pretplatnički servis koji je debitirao 2011. pod Office 365 ime (kao u broju dana u godini).

U LicenceDeals, možete pronaći Office 2019 Home & Business prenosiv digitalne licence za PC i Mac. Tu je i pristupačnija Office 2019 Home & Business licenca za jednu aktivaciju na jednom uređaju. Microsoft 365 Business Standard Godišnji plan pretplate dostupan je i na našoj web stranici.

Što je od njih bolje za vašu tvrtku? Osim očite činjenice da kupujete Office 2019. samo jednom i pretplatite se mjesečno/godišnje na Microsoft 365, postoji više razlika. Pogledajmo ih!

Microsoft 365 Business Standard

  • Obuhvaća najnoviju verziju gotovo svake Microsoftove aplikacije: Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, Microsoft Teams, Exchange, Publisher (samo PC) i Access (samo PC)
  • Omogućuje korištenje jedne licence na 5 PC/Macova, 5 tableta i 5 mobilnih uređaja
  • Kompatibilan s Windows OS datira iz vremena Windows 8.1 i tri najnovije verzije sustava macOS
  • Koristi prednosti poboljšane integracije oblaka, tako da korisnici mogu jednostavno uređivati i sinkronizirati sve datoteke na mreži
  • Obuhvaća 1 TB besplatnog prostora za pohranu po korisniku na servisu OneDrive
  • Prima automatske ispravke pogrešaka, poboljšanja, ažuriranja i nove značajke čim postanu dostupne
  • Uključuje 24/7 podršku bez datuma završne podrške (sve dok ste na podržanoj verziji OS-a i nastavljate plaćati pretplatu)
  • Zahtijeva godišnja plaćanja
  • Dostupno sve dok je pretplata uključena
  • Potrebna je internetska veza

Office 2019 Home and Business

  • Uključuje samo bitne aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint, OneNote i Outlook
  • Omogućuje instalaciju na jednom računalu po licenci. Ako je vrsta licence prenosiva, po potrebi se može ponovno instalirati na drugi uređaj
  • Dostupno za Windows 10 i 11 i tri najnovije verzije sustava macOS
  • Osim besplatnog prostora za pohranu na servisu OneDrive od 5 GB, korisnici nemaju dodatni prostor za pohranu ni pristup internetskim verzijama aplikacija. Ali i dalje mogu uređivati datoteke u pokretu putem mobilnih aplikacija za iOS i Android (ako ne plaćaju dodatno za pohranu na servisu OneDrive, moraju prenositi datoteke s jednog uređaja na drugi)
  • Prima ograničena ažuriranja, nema novih značajki i nema nadogradnji
  • Proširena potpora završava 2025. Nakon toga više neće biti dostupnih popravaka
  • Zahtijeva jednokratno plaćanje, čineći unaprijed visoku cijenu. Ako kupci žele dobiti sljedeću verziju, moraju izvršiti zasebnu kupnju
  • Posjedovati i koristiti zauvijek ili barem jako dugo
  • Ne zahtijeva internetsku vezu za korištenje (potreban je internet samo za aktivaciju)

Kako odlučiti koji Microsoft Office Verzija je prava za vašu tvrtku?

1. Koji operativni sustav koristi vaša tvrtka?

Ako je starija od Windows 10, ali vam je potrebna najnovija verzija Office, vaša jedina mogućnost je Microsoft 365.

2. Imate li pouzdan IT tim?

Office 2019. dolazi s ograničenom (uglavnom instalacijskom) podrškom. To bi mogao biti problem ako se pojave bilo kakvi problemi povezani s aplikacijama za produktivnost.

3. Kakve su vam aplikacije potrebne?

Ako koristite samo bitno Word, PowerPoint i Excel, možda bi bilo bolje odabrati Office 2019. Nema smisla plaćati godišnju naknadu za aplikacije i otmjene značajke koje ionako nećete koristiti. Naprotiv, ako vam je potrebna svaka aplikacija i pogodnosti koje usluga nudi, idite na Microsoft 365. Opseg značajki, aplikacija i usluga impresivan je u usporedbi s lokalnom verzijom.

4. Kako i koliko želite platiti? 

Office 2019. je jednokratna kupnja koja ga dugoročno čini jeftinijim. Ipak, morate platiti više unaprijed. To je dobra opcija za one koji borave u prostorijama i traže predvidljivu cijenu.

Trošak pretplate s vremenom se povećava, ali Microsoft aktivno poziva korporativne klijente prema svojih 365 proizvoda. Pretplata je jedina opcija koja pruža kontinuitet ažuriranja uz nisku cijenu vlasništva. S obzirom na brzi razvoj softverskih proizvoda, Microsoft 365 koji se temelji na pretplati dugoročno vrijedi. Posebno za one koji traže najnovije alate za produktivnost u svakom trenutku.

5. Potiče li vaša organizacija fleksibilnost, rad na daljinu i suradnju putem chata i videozapisa?

Ako je odgovor "da", onda je Microsoft 365 vaša mogućnost. Bogata količina alata i besplatna pohrana u oblaku pomažu povećati produktivnost u tvrtki. Ako ne koristite Microsoftove komunikacijske servise i pohranu u oblaku i preferirate "tradicionalno" Office aplikacije, idite na Office 2019. Imajte na umu da se ne integrira tako čvrsto s ostalim Microsoftovim alatima za suradnju.

6. Jeste li više zabrinuti zbog nadogradnji ili sigurnosti?

Ako više nikada ne želite razmišljati o nadogradnjama i uvijek imati najnoviju verziju, odaberite Microsoft 365. Ako više volite stabilnost nego nadogradnje značajki, Office 2019. je pravi izbor. Savršen je za tvrtke sa sigurnosnim ili regulatornim zahtjevima za lokalno korištenje aplikacija. I na taj način nema potrebe za obukom zaposlenika o novim funkcionalnostima i značajkama.

S obzirom na Microsoftove verzije za stolna računala Office Aplikacije, ne bi trebalo biti značajne razlike u performansama. Međutim, to će se mijenjati kako vrijeme bude prolazilo. Microsoft 365 stalno se ažurira, dok Office 2019. ostaje ista.

Sažetak

Microsoft 365

Pro  Kontra
✔️ Korištenje na nekoliko uređaja
✔️ Pristup svim aplikacijama i uslugama
✔️ Kontinuirana ažuriranja i nadogradnje
✔️ Korisnička podrška
    ❌ Dugoročno skupa opcija
    ❌ Redovite promjene mogu naglasiti neke korisnike
    ❌ Potrebna je internetska veza
    ❌ Možda plaća nepotrebne značajke


      Office 2019

      Pro  Kontra
      ✔️ Klasično korisničko iskustvo
      ✔️ Plati jednom, koristi zauvijek
      ✔️ Nema potrebe za internetskom vezom
      ✔️ Nema potrebe za stalnim treningom

        ❌ Opseg smanjenih značajki
        ❌ Nema nadogradnji i ograničenih ažuriranja
        ❌ Jedan uređaj po licenci
        ❌ Samo pet godina potpore
        ❌ Nema jednostavnih mogućnosti suradnje

           

          Office 2019 je za korisnike koji vole poznate klasične značajke i iskustvo. Prava je opcija ako koristite osnovne aplikacije na lokaciji i kupite veliku količinu licenci.

          Odlučite se za Microsoft 365 ako više volite širiti troškove i nemate fiksni broj zaposlenika. To vam daje Prednosti redovitih ažuriranja Sve dok ste pretplatnik, ne brinite se za kompatibilnost datoteka i brojne alate temeljene na oblaku koji poboljšavaju način rada.

          Ako oba proizvoda još uvijek nisu vaša šalica čaja, imamo drugo rješenje za vas! Korištenje korporativnog količinskog licenciranja uvijek se smatralo izborom velikih korporacija. Ali to nije istina! Certified pre-owned software omogućuje vam uštedu novca i dobivanje dozvole za korporativni obujam za vašu tvrtku. Pogledajte našu ponudu za Windows, Office i Server na ovom stranicu i kontaktirajte nas kako bismo vam mogli pomoći da napravite najbolji izbor za svoje poslovanje.

          Prethodni članak Pohrana u oblaku: Kako zaštititi svoje uspomene
          Sljedeći članak Dodatna usporedba Adobe Acrobat Pro i PDF