Преминаване към съдържанието
Сравнение между Microsoft 365 Business Standard и Office 2019 Home & Business

Сравнение между Microsoft 365 Business Standard и Office 2019 Home & Business

Microsoft Office съществува толкова дълго, че се е превърнал в нарицателно име. Ще бъде трудно да се намери човек, който не е използвал приложение на Microsoft Office поне веднъж в живота си.

Въпреки множеството софтуерни алтернативи за офис производителност, много фирми все още предпочитат Microsoft Office, за да вършат работата безпроблемно. Но след това идва по-трудната част: Коя версия и продукт на Microsoft Office да изберете?

В тази статия ще сравним два от най-популярните варианти за бизнеса. Office 2019 е самостоятелният пакет, чиито предшестващи версии водят началото си от 90-те години на миналия век. Другият - Microsoft 365 - е абонаментната услуга, която дебютира през 2011 г. под името Office 365 (като броя на дните в годината).

Когато купувате от  LicenceDeals , можете да избирате между  Office 2019 Home & Business прехвърляем  дигитален лиценз за PC и Mac. Налице е и по-достъпната версия  Office 2019 Home & Business постоянен лиценз за едно устройство.  Microsoft 365 Business Standard годишен абонаментен план също достъпен на нашия уебсайт.

Кои от тях са по-добри за вашата компания? Освен очевидния факт, че Office 2019 е еднократна покупка, а се абонирате месечно/годишно за Microsoft 365, има и други разлики. Нека ги разгледаме!

Microsoft 365 Business Standard

  • Обхваща най-новата версия на почти всички приложения на Microsoft: Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, Microsoft Teams, Exchange, Publisher (само за PC) и Access (само за PC)
  • Позволява използването на един лиценз на 5 компютъра/Mac, 5 таблета и 5 мобилни устройства
  • Съвместимост с операционни системи Windows от Windows 8 .1 и трите последни версии на macOS
  • Използва предимствата на подобрената интеграция с облака, така че потребителите да могат лесно да редактират и синхронизират всички файлове онлайн
  • Включва 1 TB безплатно място за съхранение за всеки потребител в OneDrive
  • Получавате автоматични поправки на грешки, подобрения, актуализации и нови функции веднага щом бъдат налични.
  • Включва поддръжка 24/7 без крайна дата на поддръжка (стига да сте с поддържана версия на операционната система и да продължавате да плащате абонамента си)
  • Изисква годишни плащания
  • Налично, докато абонаментът е включен
  • Изисква интернет връзка

Office 2019 Home and Business

  • Включва само основните приложения като Word, Excel, PowerPoint, OneNote и Outlook
  • Позволява инсталиране на един компютър за един лиценз. Ако видът на лиценза е прехвърляем, той може да бъде инсталиран отново на друго устройство, когато е необходимо.
  • На разположение за Windows 10 и 11 и трите последни версии на macOS
  • Освен безплатното място за съхранение в OneDrive от 5 GB, потребителите нямат допълнително място за съхранение и достъп до онлайн версиите на приложенията. Но все пак те могат да редактират файлове в движение чрез мобилни приложения за iOS и Android (Ако не плащат допълнително за съхранение в OneDrive, трябва да прехвърлят файлове между устройствата).
  • Получавате ограничени актуализации, без нови функции и без подобрения
  • Удължената подкрепа приключва през 2025 г. След това няма да има повече налични поправки
  • Изисква еднократно плащане, което прави първоначалните разходи високи. Ако клиентите искат да получат следващата версия, те трябва да направят отделна покупка.
  • Притежавате и използвате завинаги или поне за много дълъг период от време
  • Не изисква връзка с интернет за използване (интернет е необходим само за активиране)

Как да решите коя версия на Microsoft Office е по-подходяща за вашия бизнес?

1. Каква операционна система използва вашата фирма?

Ако е по-стара от Windows 10, но въпреки това се нуждаете от най-актуалната версия на Office, единствената опция за Вас е Microsoft 365.

2. Имате ли надежден ИТ екип?

Office 2019 идва с ограничена поддръжка (главно инсталация). Може да е проблем, ако срещнете някакви затруднения, свързани с приложенията за продуктивност.

3. Какви приложения са ви необходими?

Ако използвате само основните Word, PowerPoint и Excel, може да е по-добре да изберете Office 2019. Няма смисъл да плащате годишна такса за приложения и функции, които няма да използвате така или иначе. Но ако имате нужда от всички приложения и предимства на предлаганата услуга, тогава изберете Microsoft 365. Обхватът от функции, приложения и услуги е впечатляващ в сравнение с локалната версия.

4. Как и колко предпочитате да платите? 

Office 2019 е еднократна покупка, която го прави по-евтин в дългосрочен план. И все пак трябва да платите повече предварително. Това е добър вариант за тези, които остават на място и търсят предвидима цена.

С течение на времето стойността на абонамента се увеличава, но Microsoft настоява корпоративните клиенти активно да се ориентират към 365 продуктите. Абонаментът е единствената опция, която осигурява непрекъснатост на актуализацията при ниска цена на притежание. Като се има предвид бързото развитие на софтуерните продукти, базираният на абонамент Microsoft 365 си струва парите в дългосрочен план. Особено за тези, които търсят най-актуалните инструменти за продуктивност във всеки един момент.

5. Насърчава ли вашата организация гъвкавост, отдалечена работа и сътрудничество чрез чат и видео?

Ако отговорът е „да“, тогава Microsoft 365 е вашият избор. Множеството инструменти и безплатното облачно хранилище спомагат за повишаване на производителността в компанията. Ако не използвате комуникационните услуги на Microsoft и облачното хранилище и предпочитате „традиционните“ приложения на Office, изберете Office 2019. Имайте предвид, че той не се интегрира толкова тясно с останалите инструменти за сътрудничество на Microsoft.

6. Загрижени ли сте повече за надстройките или сигурността?

Ако не искате да мислите за надстройки и винаги да имате най-новата версия, изберете Microsoft 365. Ако предпочитате стабилност пред надстройки на функции, Office 2019 е правилният избор. Той е идеален за бизнеси с изисквания за сигурността или регулаторни изисквания за да използване на локални приложения. И по този начин няма нужда служителите да се обучават на нови функционалности и функции.

Като се имат предвид настолните версии на приложенията на Microsoft Office, не би трябвало да има значителна разлика в производителността. Това обаче ще се промени с течение на времето. Microsoft 365 непрекъснато се актуализира, докато Office 2019 остава същият.

Резюме

Microsoft 365

Предимства  Недостатъци
✔️ Използване на няколко устройства
✔️ Достъп до всички приложения и услуги
✔️ Непрекъснати актуализации и надстройки
✔️ Поддръжка за клиенти
    ❌ По-висока цена в дългосрочен план
    ❌ Редовните промени може да не се харесат на някои потребители
    ❌ Изисква връзка с интернет
    ❌ Възможно е да плащате за ненужни функции


      Office 2019

      Предимства  Недостатъци
      ✔️ Класическо изживяване за потребителите
      ✔️ Еднократна покупка, дългосрочна употреба
      ✔️ Няма нужда от интернет връзка
      ✔️ Няма нужда от постоянно обучение

        ❌ Намален обхват на функциите
        ❌ Без надстройки и ограничени актуализации
        ❌ Едно устройство за всеки лиценз
        ❌ Само пет години поддръжка
        ❌ Няма лесни опции за сътрудничество

           

          Office 2019 е за потребителите, които харесват  познатите класически функции и преживяване . Той е правилният избор, ако използвате основните приложения и закупите голям обем лицензи.

          Изберете  Microsoft 365 ако предпочитате да разпределите разходите и нямате фиксиран брой служители. Той ви дава  ползите от редовните актуализации през целия период докато сте абонат, без притеснения за съвместимостта на файловете и множество инструменти, базирани на облак, които подобряват начина на работа.

          Ако и двата продукта не отговарят на Вашите нужди, ние имаме и друго решение за вас! Използването на корпоративно лицензиране винаги се е възприемало като избор за големите корпорации. Но това не е вярно! Сертифициран предварително притежаван софтуер ви позволява да спестите пари и да получите корпоративен лиценз за вашата фирма. Разгледайте нашите предложения за Windows, Office и Сървър на  тази страница и се свържете с нас, за да ви съдействаме да направите най-добрия избор за нуждите на вашия бизнес.

          Предишна статия Облачно пространство: Как да защитите спомените си
          Следваща статия Сравнение между Adobe Acrobat Pro и PDF Extra