Преминаване към съдържанието
Преглед на продукта <span> "</span>Adobe Acrobat Pro"

Преглед на продукта  "Adobe Acrobat Pro"

Преносимият формат за документи (PDF) е бил създаден от Adobe в началото на 90-те години. Днес компанията е добре утвърдена и доверена марка в областта. 

PDF редакторът на Adobe Acrobat често се счита за стандарт в индустрията за създаване и редактиране на  PDF  файлове. Всъщност някои експерти смятат  Acrobat Pro DC  за най-добрия продукт на пазара. Без значение какво е вашето мнение, всички можем да се съгласим, че това е един от най-предпочитаните на клиенти.

Когато купувате от  LicenceDeals , можете да изберете между Adobe Acrobat Pro 2020 постоянен лиценз за  PC и Mac и Adobe Acrobat DC Pro VIP  1-годишен лиценз за абонамент за Adobe Acrobat DC Pro. Освен това получавате абонамент за услуга Document Cloud с вашия лиценз за Acrobat DC.

Adobe Acrobat Pro предимства и недостатъци:

✔️ пълен набор от функции
✔️ точно създаване на PDF
✔️ надеждна технология за оптично разпознаване на знаци

✔️ мощни инструменти за сигурност
✔️ съвместим както с Windows, така и с macOS
липсват някои функции за четливост
предизвикателство за неопитни потребители
по-висока цена

Предимства на Acrobat Pro

Acrobat Pro предоставя вероятно най-богатия набор от функции. Освен обичайните инструменти за редактиране, той включва промяна на реда на страниците, завъртане и изрязване на страници, добавяне и премахване на страници, както и разделяне и сливане на PDF файлове.

Adobe Acrobat Pro също предоставя множество възможности за създаване на PDF файлове. Един от начините е да сканирате хартиен документ. Друг е да направите скрийншот на документа от приложение, което не се поддържа, и след това да създадете PDF от клипборда. Още едно предимство на Acrobat Pro е възможността за създаване на PDF файл от уебсайт. Това отнема няколко прости стъпки на въвеждане на URL адреса и избор на това, което да се конвертира. Друг удобен начин за създаване на PDF файлове е да щракнете върху Print (Печат) и да изберете Adobe като опция за принтер.

Продуктът също така е много надежден при точното конвертиране на всякакво съдържание в PDF файлове. Всичко - от таблиците и шрифтовете до оформлението на страниците във файловете Word, Excel и PowerPoint - остава непроменено. Нещо повече, Acrobat Pro работи добре дори когато става въпрос за преобразуване на уеб страници (HTML), сканирания и файлове с изображения (PNG и JPEG). Със сигурност всички ще бъдат щастливи да забравят за нечетливата бъркотия от претрупан текст и разместени изображения!

Освен това функцията за експортиране е подобрена в сравнение с предишните версии. Очаква се сега потребителите да имат по-малко предизвикателства при експортирането на PDF файлове в други типове документи.

С Adobe Acrobat потребителите могат да превърнат сканираните документи в PDF файлове с възможност за редактиране и търсене. Оптичното разпознаване на символи в Acrobat е отлично. Текстът се разпознава правилно и се възпроизвежда със същия шрифт. Когато посоченият шрифт липсва, приложението го създава автоматично.

Adobe Acrobat Pro предлага няколко начина за създаване на PDF формуляри за попълване и електронно подписване на документи. Лесно е да добавяте коментари, да подчертавате текст и да поставяте печати. Потребителите могат автоматично да сравняват разликите между две версии на даден PDF документ. Също така те могат да валидират и поправят файлове за стандартите ISO и стандартите за достъпност.

Има още няколко предимства. Функциите за сътрудничество и сигурност се считат за едни от най-добрите. Acrobat Pro дава възможности за защита на файловете с пароли, криптиране, редактиране на чувствителна информация и премахване на метаданни.

Adobe Acrobat е един от най-висококачествените продукти както за Windows, така и за macOS. Има и мобилни приложения за iOS и Android.

Помощният център на Adobe предлага помощ и ресурси за обучение.

Безплатна алтернатива на Adobe PDF, Acrobat Reader ви позволява да преглеждате, подписвате, коментирате, търсите и споделяте PDF файлове. Потребителите също имат достъп до Document Cloud.

От друга страна, Adobe определено губи точки заради липсата на удобство за потребителя. Добре известно е, че използването на Acrobat Pro е предизвикателство. Необходимо е време, за да свикнете с неговия сложен интерфейс и навигация. Не всички инструменти са лесни за намиране. Често потребителите, които за пръв път използват програмата, се чувстват разочаровани. Това означава, че те не могат да се справят без уроци и ръководства. Ако сте работодател, трябва да вземете предвид времето, необходимо за обучение.

Обобщаване

Adobe Acrobat Pro е една от най-популярните, но този вариант е на значително по-висока цена. Така че често е недостъпна за фрийлансери и малки фирми. Заради това много компании търсят  по-изгодна версия на PDF редактор  където могат да намерят ключови функции.

Търсите най-добрия PDF редактор? Или просто експертни съвети за софтуерни лицензи?  LicenceDeals.com е тук за вас! Свържете се с  нас!

Предишна статия Сравнение между Adobe Acrobat Pro и PDF Extra
Следваща статия Преглед на продукта PDF Extra