Prijeđi na sadržaj
Samo nekoliko dana da dobijete ljetne softverske ponude! Uštedite do 10% do 4. lipnja!
Samo nekoliko dana da dobijete ljetne softverske ponude! Uštedite do 10% do 4. lipnja!
Microsoft 365 vs MS Office 2021: Koji je pravi izbor za vas?

Microsoft 365 vs MS Office 2021: Koji je pravi izbor za vas?

Kada je riječ o office softver za produktivnost, Microsoft Office već je desetljećima vrhunski izbor. Međutim, s različitim dostupnim verzijama, korisnicima bi moglo biti izazovno odabrati pravu koja najbolje odgovara njihovim potrebama.

Ovdje ćemo usporediti dvije najnaprednije opcije: Microsoft 365 i MS Office 2021. Ispitat ćemo njihove značajke, prednosti i nedostatke kako bismo vam pomogli u donošenju informirane odluke.

Počnimo s očitim! Najistaknutija razlika između okruženja Microsoft 365 i Office 2021. dolazi iz različitih licenciranja proizvoda. Microsoft 365 servis je utemeljen na pretplati koji omogućuje pristup najnovijim verzijama Microsoftovih aplikacija, uključujući Word, Excel, PowerPoint, Outlook I još mnogo toga. Korisnici plaćaju godišnju naknadu za pristup office i redovito primaju ažuriranja i nove značajke.

MS Office 2021. je, s druge strane, klasična softverska aplikacija instalirana na računalnom uređaju. Uključuje bitne aplikacije poput Word, Excel, PowerPoint i Outlook u svim izdanjima, plus neke dodatne aplikacije u najopsežnijim paketima 2021. godine. Korisnici kupuju office Pakirajte samo jednom, ali ne primajte česta ažuriranja kao u sustavu Microsoft 365.

U LicenceDeals, možete pronaći puni opseg Office 2021 izdanja (koja se nude kao trajne, prenosive ili količinske dozvole) i najpopularnija MS 365 godišnji pretplatnički planovi.

Pogledajmo sada pobliže što je na stolu!

Značajke i prednosti okruženja Microsoft 365

  • Omogućuje pristupnajnovijoj premium verziji Microsoftovih aplikacija
  • Omogućuje korištenje licence za pretplatu na računalu/Macu, tabletu i mobilnom uređaju (broj dopuštenih uređaja po korisniku ovisi o planu)
  • Koristi prednosti poboljšane integracije oblaka za jednostavno uređivanje i sinkronizaciju datoteka na mreži
  • Obuhvaća 1 TB besplatnog prostora za pohranu po korisniku na servisu OneDrive
  • Prima automatske ispravke pogrešaka, poboljšanja, ažuriranja i nove značajke čim se objave
  • Uključuje 24/7 podršku bez datuma završne podrške (sve dok ste na podržanoj verziji OS-a i nastavite plaćati pretplatu)
  • Zahtijeva godišnja plaćanja
  • Dostupno sve dok je pretplata uključena
  • Potrebna je internetska veza

Značajke i prednosti MS Office 2021

  • Uključuje uglavnom bitne MS aplikacije
  • Omogućuje instalaciju na jednom računalu po licenci. Ako je vrsta licence prenosiva, po potrebi se može ponovno instalirati na drugi uređaj.
  • Osim besplatnog prostora za pohranu na servisu OneDrive od 5 GB, korisnici nemaju dodatni prostor za pohranu ni pristup verzijama internetskih aplikacija. Ali i dalje mogu uređivati datoteke u pokretu putem mobilnih aplikacija za iOS i Android (ako ne plaćaju dodatno za pohranu na servisu OneDrive, moraju prenositi datoteke s jednog uređaja na drugi)
  • Prima ograničena ažuriranja, nema novih značajki i nema nadogradnji
  • Potpora završava u listopadu 2026. Ne postoji produljeno razdoblje podrške. Nakon datuma završetka podrške više neće biti dostupnih popravaka
  • To je jednokratna kupnja, što unaprijed čini visoku cijenu (ali dugoročno jeftinijom). Ako kupci žele dobiti sljedeću verziju, moraju izvršiti zasebnu kupnju
  • Posjedovati i koristiti zauvijek ili barem jako dugo
  • Ne zahtijeva internetsku vezu (potreban je internet samo za aktivaciju), čime se omogućuje izvanmrežno korištenje
Microsoft 365 vs MS Office 2021: Koji je pravi izbor za vas?

Kako odabrati pravi Microsoft Office Opcija za vas

Odluka između sustava Microsoft 365 i MS Office 2021. ovisi o nekoliko čimbenika. Razmotrite vrstu aplikacija koje su vam potrebne, veličinu tvrtke / kućanstva i proračun.

Broj aplikacija:

Što vam je više aplikacija potrebno, to je vaš prividni izbor Microsoft 365. Njegov opseg značajki, aplikacija i usluga impresivan je u usporedbi s bilo kojom lokalnom verzijom. S druge strane, nema potrebe plaćati otmjene značajke ako koristite samo bitne Word, PowerPoint i Excel.

Daljinski ili lokalno:

Ako vaša tvrtka potiče fleksibilnost, rad na daljinu i suradnju, Microsoft 365 možda je najbolja opcija koja omogućuje pristup svim aplikacijama i alatima u oblaku. Međutim, ako su vam potrebne osnovne aplikacije na lokaciji, jednokratna kupnja MS Office 2021. mogla bi biti praktičan izbor.

Nadogradnje ili sigurnost:

Drugi ključni čimbenik koji treba uzeti u obzir su nadogradnje i sigurnost. Ako želite biti u toku s najnovijim značajkama i ažuriranjima, Microsoft 365 vaš je najbolji izbor. Alternativno, ako više volite pouzdano i stabilno sučelje s ograničenim ažuriranjima i poboljšanjima, MS Office 2021. je za vas. Idealno je za tvrtke sa sigurnosnim ili regulatornim zahtjevima da koriste aplikacije samo izvan mreže i lokalno.

Cijena:

Posljednje, ali ne najmanje važno, cijena je presudan čimbenik. Jednokratna kupnja Office 2021. dugoročno ga pojeftinjuje. Jedini korak unatrag je da plaćate više unaprijed. Stoga je ova opcija razumna za one koji favoriziraju predvidljivost. Trošak pretplate dodaje se tijekom vremena, ali pretplata pruža ažuriranja po niskoj cijeni vlasništva. Dakle, Microsoft 365 dugoročno vrijedi novca. To je najbolja opcija za one koji traže najnovije alate za produktivnost u svakom trenutku.

Zaključak

Microsoft 365

Pro  Kontra
✔️ Korištenje na nekoliko uređaja
✔️ Pristup svim aplikacijama i uslugama
✔️ Kontinuirana ažuriranja i nadogradnje
✔️ Korisnička podrška
    ❌ Dugoročno skupa opcija
    ❌ Redovite promjene mogu naglasiti neke korisnike
    ❌ Potrebna je internetska veza
    ❌ Možda plaća nepotrebne značajke

      Office 2021

      Pro  Kontra
      ✔️ Klasično korisničko iskustvo
      ✔️ Plati jednom, koristi zauvijek
      ✔️ Nema potrebe za internetskom vezom
      ✔️ Nema potrebe za stalnim treningom

        ❌ Opseg smanjenih značajki
        ❌ Nema nadogradnji i ograničenih ažuriranja
        ❌ Jedan uređaj po licenci
        ❌ Ograničeno razdoblje potpore
        ❌ Nema jednostavnih mogućnosti suradnje

         

        Microsoft 365 i Microsoft Office 2021 izvrsne su opcije za one koji traže pouzdan office rješenje za produktivnost. Odabir između njih zahtijeva pažljivo razmatranje značajki, prednosti i nedostataka. U konačnici, odluka ovisi o vašim jedinstvenim potrebama i proračunu.

        Bez obzira odaberete li Microsoft 365 ili MS Office 2021, LicenceDeals nudi pristupačne mogućnosti određivanja cijena kako biste osigurali pristup savršenom softverskom rješenju. Ako vam je potrebna daljnja pomoć, ne ustručavajte se kontaktirajte nas!

        Prethodni članak Microsoft Office Usporedba izdanja
        Sljedeći članak Kako Microsoft Open licencni program može pomoći vašem poslovanju?