Prijeđi na sadržaj
Ako nadogradite na Office 2021

Trebate li nadograditi na Office 2021?

U listopadu 2021. godine Microsoft je objavio oboje Office 2021. i Windows 11. Najnoviji paket produktivnosti došao je s redizajnom sučelja i poboljšanim ukupnim performansama za bolje iskustvo koje odgovara novom Windows.

Za dodatne informacije o dostupnim proizvodima posjetite Licencedeals' Microsoft Office Stranica 2021..

Ali što je novo za kupce? Korisnici s dobrim pamćenjem vjerojatno se sjećaju kako Office aplikacije su se mijenjale tijekom godina. Napravimo mali pregled njihovih najznačajnijih poboljšanja za nas ostale!

Koja je razlika između Office 2013, 2016., 2019. i Office 2021

Najistaknutija nadogradnja u Office 2013 Paket je uključivanje usluge u oblaku. Ostala poboljšanja vrijedna spomena su lakše rukovanje slikama i tada novo korisničko sučelje.

No, razvoj tehnologija bio je brz u posljednjem desetljeću. Od 2013. godine mnogo se toga promijenilo. S Office Izdanje 2021., Microsoft planira ukinuti podršku za svoju 2013 verziju  u 2023. godine. Osim toga Office 2013 nije kompatibilan s Windows 11. Dakle, ako planirate nadograditi svoj operativni sustav, trebat će vam noviji Office paket.

Slijedi Office 2016. Rad s mobilnim uređajima postao je puno glatkiji. Ostala poboljšanja uključivala su značajke suradnje, alat "Recite mi što da radim" i "Pametno pretraživanje" unutar aplikacija.

Većina značajki suradnje pokazala se nespretnom za one koji nisu pretplatnici Microsoftovih usluga u oblaku. Korisnici radne površine koji nisu pretplatnici Word 2016. i PowerPoint 2016. morala je spremiti dokumente kako bi podijelila svoje promjene s drugima i vidjela tuđa uređivanja. Za suradnju u stvarnom vremenu korisnici su morali koristiti manje moćne internetske verzije Word i PowerPoint. Računalni klijent Excel 2016 nije nudio suradnju uživo korisnicima koji nisu pretplaćeni.

Sljedeća verzija, Office 2019., uveo je funkciju "Tekst u govor" i tamnu temu za noćne ptice koje ostaju budne do kasno ispred računala. Ostala poboljšanja uključuju "Translator", "Latex Syntax", rad s 3D slikama itd. Poboljšane značajke suautorstva u sustavu Word Omogućite korisnicima da vide tko radi na istom dokumentu i koje promjene primjenjuju na datoteku. Ali suautorstvo u stvarnom vremenu ne odnosi se na Excel i PowerPoint. Ne-pretplatnici i dalje moraju koristiti Excel Na mreži i PowerPoint Na mreži za suradnju u stvarnom vremenu.

I ovdje smo došli do Office 2021! Unatoč redizajniranom izgledu, ne razlikuje se previše od 2019. i 2016. godine office Apartmani, tako da ne bi trebalo biti brige o krivulji učenja za manje tehnološki pametne korisnike. Sada ćemo opisati njegove nove značajke i poboljšanja!

Ako nadogradite na Office 2021

Novosti u programu Office 2021

  • U usporedbi s izdanjima iz 2013., 2016. i 2019., Office 2021. ima najviše poboljšane značajke suradnje. Suautorstvo u stvarnom vremenu konačno je dostupno u sve tri jezgre Office Aplikacije- Word, Exceli PowerPoint - sve dok se dokumenti nalaze na servisu OneDrive, Microsoftovoj pohrani u oblaku. Svatko može vidjeti tko radi na datoteci koju je otvorio i promjene koje drugi unose kako se događaju. Obojeni pokazivači označavaju identitet svake osobe i gdje se trenutno nalaze u dokumentu.
  • Novo u Word: Osim nadograđenih značajki suautorstva, druga poboljšanja uključuju "Predviđanja teksta" (pruža word prijedlozi kada počnete tipkati) i "Fokus retka" (omogućuje vam prolazak kroz tekst redak po redak bez ometanja). Još jedna prednost vrijedna spomena je podrška za OpenDocument format (ODF) 1.3. Pruža bolju kompatibilnost i pristup mnogim ODF značajkama.
  • Novo u Excel: Veliki skok od Excel 2016. i 2019.! Prošireni skup značajki verzije 2021. uključuje dinamička polja (omogućuje vam da napišete jednu formulu i vratite niz vrijednosti) i najmanje devet novih funkcija (XLOOKUP, LET, XMATCH itd.). Nešto je brži od verzije iz 2019. kada radi s velikim i složenim proračunskim tablicama. Funkcija LET omogućuje dodjeljivanje naziva rezultatima izračuna tako da te nazive možete koristiti u formuli. Pametan novi XLOOKUP olakšava prikaz vrijednosti iz masivnog niza podataka pretraživanjem tablica i raspona red po redak. Nova funkcija XMATCH traži stavku u rasponu ćelija i vraća njezin relativni položaj. Korisnici također mogu stvoriti prilagođeni prikaz lista koji prikazuje različite podatke za svakog korisnika dok radi na istoj datoteci.
  • Novo u PowerPoint: Poboljšana "Snimanje dijaprojekcije" omogućuje snimanje videozapisa izlagača, snimanje tinte, snimanje pokreta pokazivača itd. Tada sve to možete spremiti kao video datoteku. Tu je i značajka koja vam omogućuje stvaranje veze na slajd i slanje kolegi s mogućnošću uređivanja.
  • Novo u Outlook: Novi alat "Translator" najznačajnije je poboljšanje. Automatski prevodi e-poštu na više od 70 jezika izravno u poštanskom sandučiću. Korisnici također dobivaju "Trenutno pretraživanje" i mogu označiti e-poštu digitalnom tintom kada rade na dodirnom zaslonu.
  • Da bi privukao korisnike, Microsoft je dodao mnoge aplikacije i značajke koje su obično dostupne za Microsoft 365. Office Paket 2021 prvi put uključuje pristup servisu Microsoft Teams (ali da biste koristili poslovnu verziju aplikacije Teams, i dalje morate platiti pretplatu). Ostale tipične značajke MS-a 365 dodane u paketu 2021. su više burzovnih medijskih slika i ikona, ažurirana kartica za crtanje i većina već spomenutih osnovnih poboljšanja aplikacije.
  • Office 2021. nudi bolje značajke pretraživanja, podršku za OpenDocument format 1.3.i "AutoSave", koji automatski sprema promjene na OneDrive.
  • Vizualno osvježavanje: Spomenuli smo novi ažurni izgled Office 2021. Korisnici mogu uživati u modernom izborniku "Start", novim karticama na vrpci, zaobljenim kutovima i neutralnoj paleti za ugodnije vizualno iskustvo. Office 2021. podržava Hex boje, tako da nema više pretvaranja heksadecimalnih vrijednosti u RGB.
  • Sve aplikacije u paketu dobile su poboljšanje performansi.

U ovom trenutku dolazi najkompliciraniji dio za korisnike. Trebaju li nadograditi na verziju za 2021?

Ako nadogradite na Office 2021

Koji MS Office je prava opcija

Verzija za 2021 nudi bolje performanse, stabilnost i brzinu. Ali iskreno govoreći, nijedno od njegovih poboljšanja nije revolucionarno. Većina novih značajki u sustavu Office 2021 poznata je pretplatnicima na Microsoft 365 jer ih je Microsoft postupno dodavao u posljednjih nekoliko godina. Dakle, oni će biti novi samo za korisnike ranijih verzija trajnih licenci.

Ako već koristite verziju iz 2016. ili 2019 . i ne trebate te nove značajke i MS Teams za posao, bolje je potrošiti novac negdje drugdje. Uzmite u obzir i razdoblje podrške! Office 2021. dobit će samo pet godina potpore do 2026., u usporedbi s deset godina za Office 2016 i sedam za Office 2019. (koji završavaju 2025.). Možemo pretpostaviti da je ovo još jedan način na koji Microsoft potiče korisnike na njihov pretplatnički servis.

Paket 2021. dobar je izbor Ako ste kupili novo računalo i nemate postojeću prenosivu licencu zaOffice. U tom slučaju, nećete požaliti što ste počeli s Office 2021. i dobivanje svih pogodnosti.

Ali u svim drugim slučajevima, savjetujemo vam da Odlučite se za Office 2019. To je opcija za uštedu troškova s vrlo sličnim mogućnostima. I osim ako postoji nešto specifično za što morate nadograditi, Office 2019. održat će vas (i vaš proračun) sasvim u redu.

Kakvu vrstu licenci odabrati

Za razliku od pretplatničkih softverskih proizvoda (koji zahtijevaju mjesečnu ili godišnju naknadu), Office Licence za apartman su trajne (plaćate jednom i možete ih koristiti zauvijek ako želite). Poznati su i kao "lokalni" ili "samostalni". Te licence omogućuju instaliranje i ažuriranje aplikacija na uređaju do datuma završetka podrške. Nakon toga možete koristiti Office Paket bez ažuriranja ili ponovno platiti i nadograditi na sljedeću verziju.

Ali evo još jedne razlike. Dozvole mogu biti jednokratne ili prenosive. Jednokratna dozvola za aktivaciju omogućuje instalaciju samo na jednom računalu. Prenosivi zahtijeva Microsoftov račun, a putem tog računa možete ponovno instalirati Office Po potrebi se pakirajte na drugi uređaj. To znači da su prenosive trajne licence vjerojatno najbolja i najpreporučljivija opcija koju možete dobiti.

Provjerite sve izdanja i vrste licenci dostupnih kod nas na našem web-site.

 

Microsoft Office je vjerojatno najpopularniji skup aplikacija za produktivnost za office rad. Office 2021. je njihov najnapredniji paket, ali se ne razlikuje toliko od svojih prethodnika. Postoji širok izbor Office verzije i izdanja kako bi svatko mogao pronaći pravi paket za svoj dom ili posao. Uvijek nas možete kontaktirati za daljnju pomoć!

Ako opcije proizvoda ovog članka još uvijek nisu vaš čaj, imamo još jedno rješenje za vaše poslovanje! Korištenje korporativnog količinskog licenciranja percipirano je kao izbor velikih korporacija. Ali to nije istina! Certified pre-owned software omogućuje vam uštedu novca i dobivanje korporativnog količinskog licenciranja za vašu tvrtku. Pogledajte našu ponudu za Windows, Office i server na ovu stranicu i kontaktirajte nas kako bismo vam mogli pomoći da napravite najbolji izbor za svoje poslovanje.

Prethodni članak Usporedba obitelji i mafijaštva sustava Microsoft 365 OfficeSuite Family
Sljedeći članak Pohrana u oblaku: Kako zaštititi svoje uspomene