Treci la conținut
Reducerea cu ocazia aniversării LicenceDeals va fi valabilă până pe 23 aprilie! Grăbiți-vă să obțineți oferte cu reduceri de până la 10%.
Reducerea cu ocazia aniversării LicenceDeals va fi valabilă până pe 23 aprilie! Grăbiți-vă să obțineți oferte cu reduceri de până la 10%.
Ar trebui să faceți upgrade la Office 2021

Ar trebui să faceți upgrade la Office 2021?

În octombrie 2021, Microsoft a lansat Office 2021 și Windows 11. Cel mai recent pachet de productivitate vine cu o nouă interfață și o performanță generală îmbunătățită pentru o experiență mai bună pentru a se potrivi noului sistem de operare Windows.

Pentru mai multe informații despre produsele disponibile, vizitați pagina  Licencedeals" Microsoft  Office 2021.

Dar ce este nou pentru clienți? Utilizatorii cu memorie bună își amintesc probabil cum s-au schimbat aplicațiile Microsoft Office de-a lungul anilor. Să aruncăm o privire la cele mai semnificative îmbunătățiri ale acestora pentru restul dintre noi!

Care este diferența dintre Office 2013, 2016, 2019 și Office 2021

Cea mai notabilă actualizare în Office 2013 suită a fost includerea serviciilor cloud. Alte îmbunătățiri demne de menționat sunt manipularea mai ușoară a imaginilor și noua interfață de utilizator de atunci.

Dar dezvoltarea tehnologiilor a fost rapidă în ultimul deceniu. Din 2013, multe lucruri s-au schimbat. Odată cu lansarea Office 2021, Microsoft intenționează să înceteze suportul pentru versiunea sa din 2013 în 2023. Mai mult, Office 2013 nu este compatibil cu Windows 11. Deci, dacă intenționați să actualizați sistemul de operare, veți avea nevoie de o suită Office mai recentă.

Următorul vine Office 2016. Lucrul cu dispozitivele mobile a devenit mult mai ușor. Alte îmbunătățiri au inclus funcții de colaborare, un instrument "Spune-mi ce să fac" și o "Căutare inteligentă" în cadrul aplicațiilor.

Majoritatea funcțiilor de colaborare s-au dovedit neîndemânatice pentru cei care nu sunt abonați la serviciile cloud Microsoft. Utilizatorii fără abonament pentru Word 2016 și PowerPoint 2016 de desktop au trebuit să salveze documentele pentru a le partaja modificările cu alții și pentru a vedea editările altor persoane. Pentru colaborarea în timp real, utilizatorii au trebuit să folosească versiunile online mai puțin puternice ale Word și PowerPoint. Clientul desktop Excel 2016 nu a oferit colaborare live celor care nu sunt abonați.

Următoarea versiune, Office 2019, a introdus funcția "Text to speech" și tema întunecată pentru cei care stau până târziu în fața PC-ului. Alte îmbunătățiri includ "Translator", "Latex Syntax", lucrul cu imagini 3D etc. Funcțiile îmbunătățite de coautorat din Word permit utilizatorilor să vadă cine lucrează la același document și ce modificări aplică la fișier. Dar coautoratul în timp real nu se aplică la Excel și PowerPoint. Cei care nu sunt abonați trebuie să folosească în continuare Excel Online și PowerPoint Online pentru a colabora în timp real.

Și iată-ne ajunși la Office 2021! În ciuda aspectului său reproiectat, nu este prea diferit de suitele office din 2019 și 2016, așa că nu ar trebui să existe îngrijorări cu privire la curba de învățare pentru utilizatorii mai puțin pricepuți la tehnologie. Acum, haideți să prezentăm noile sale caracteristici și îmbunătățiri!

Ar trebui să faceți upgrade la Office 2021

Ce este nou în Microsoft Office 2021

  • În comparație cu versiunile 2013, 2016 și 2019, Office 2021 are cele mai îmbunătățite funcții de colaborare. Coautoratul în timp real este în sfârșit disponibil în toate cele trei aplicații Office de bază - Word, Excel și PowerPoint - atâta timp cât documentele se află în OneDrive, serviciul de stocare în cloud al Microsoft. Toată lumea poate vedea cine lucrează la fișierul pe care l-a deschis și modificările pe care le fac ceilalți pe măsură ce acestea au loc. Cursorii colorați indică identitatea fiecărei persoane și locul în care se află în prezent în document.
  • Nou în Word: Pe lângă funcțiile îmbunătățite de coautorat, alte îmbunătățiri includ "Text predictions" (oferă word sugestii atunci când începeți să tastați) și "Line focus" (vă permite să parcurgeți textul rând cu rând fără a vă distrage atenția). Un alt beneficiu care merită menționat este suportul pentru formatul OpenDocument (ODF) 1.3. Acesta oferă o mai bună compatibilitate și acces la multe dintre caracteristicile ODF.
  • Nou în Excel: Salt major față de Excel 2016 și 2019! Setul extins de caracteristici al versiunii 2021 include array-uri dinamice (vă permite să scrieți o formulă și să o faceți să returneze un array de valori) și cel puțin nouă funcții noi (XLOOKUP, LET, XMATCH etc.). Este ușor mai rapidă decât versiunea 2019 atunci când lucrați cu foi de calcul mari și complexe. Funcția LET permite atribuirea de nume rezultatelor calculelor, astfel încât să puteți utiliza aceste nume într-o formulă. Noua funcție inteligentă XLOOKUP facilitează afișarea valorilor dintr-o serie masivă de date prin căutarea în tabele și intervale rând cu rând. Noua funcție XMATCH caută un element într-un interval de celule și returnează poziția sa relativă. Utilizatorii pot crea, de asemenea, o vizualizare de foaie personalizată care afișează date diferite pentru fiecare utilizator în timp ce lucrează la același fișier.
  • Nou în PowerPoint: "Înregistrare prezentare" îmbunătățită permite înregistrarea video a prezentatorului, înregistrarea cernelii, înregistrarea mișcărilor indicatorului, etc. Apoi puteți salva totul ca fișier video. Există, de asemenea, o funcție care vă permite să creați un link către un diapozitiv și să îl trimiteți unui coleg cu opțiunea de a-l edita.
  • Nou în Outlook: Noul instrument "Translator" este cea mai notabilă îmbunătățire. Acesta traduce automat e-mailurile în peste 70 de limbi direct în cutia poștală. De asemenea, utilizatorii beneficiază de "Căutare instantanee" și pot marca e-mailurile cu cerneală digitală atunci când lucrează pe un ecran tactil.
  • Pentru a atrage clienții, Microsoft a adăugat multe aplicații și funcții disponibile în mod obișnuit pentru Microsoft 365. Suita Office 2021 include pentru prima dată acces la Microsoft Teams (dar pentru a utiliza versiunea de afaceri a Teams, trebuie să plătiți în continuare un abonament). Alte caracteristici tipice pentru MS 365 adăugate în suita 2021 sunt mai multe imagini și pictograme stock media, o filă de desen actualizată și majoritatea îmbunătățirilor aplicațiilor de bază deja menționate.
  • Office 2021 oferă funcții de căutare mai bune, suport pentru formatul OpenDocument 1.3. și "AutoSave", care salvează automat modificările pe OneDrive.
  • Actualizare vizuală: Am menționat noul aspect actualizat al Office 2021. Utilizatorii se pot bucura de un meniu "Start" modern, de noi file în panglică, de colțuri rotunjite și de o paletă neutră pentru o experiență vizuală mai plăcută. Office 2021 suportă culorile Hex, deci nu mai este nevoie să convertiți valorile hexagonale în RGB.
  • Toate aplicațiile din suită au beneficiat de o îmbunătățire a performanțelor.

În acest moment, vine partea cea mai complicată pentru utilizatori. Ar trebui să treacă la versiunea 2021?

Ar trebui să faceți upgrade la Office 2021

Care MS Office este opțiunea potrivită

Versiunea 2021 oferă performanțe, stabilitate și viteză mai bune. Dar, sincer vorbind, nici una dintre îmbunătățirile nu este revoluționară. Cele mai multe dintre noile funcții din Office 2021 sunt familiare abonaților Microsoft 365, deoarece Microsoft le-a adăugat treptat în ultimii doi ani. Deci acestea vor fi noi numai pentru utilizatorii versiunilor anterioare cu licență perpetuă.

Dacă utilizați deja versiunea 2016 sau 2019 și nu aveți nevoie de aceste noi caracteristici și de MS Teams pentru muncă, este mai bine să vă cheltuiți banii în altă parte. Luați în considerare și perioada de suport! Office 2021 va beneficia de doar cinci ani de suport până în 2026, față de zece ani pentru Office 2016 și șapte pentru Office 2019 (care se termină amândouă în 2025). Putem bănui că aceasta este încă o modalitate pentru Microsoft de a îndemna clienții spre serviciul lor de abonament.

Suita 2021 este o alegere bună Dacă ați cumpărat un computer nou și nu aveți o licență transferabilă existentă pentru Office. În acest caz, nu veți regreta că veți începe cu Office 2021 și veți beneficia de toate avantajele.

Dar, în toate celelalte cazuri, vă sfătuim să optați pentru Office 2019. Este o opțiune mai economică, cu capacități foarte asemănătoare. Și, dacă nu există ceva specific pentru care trebuie să faceți upgrade, Office 2019 vă va menține (și bugetul) în bună stare.

Tipul de licențe din care să alegeți

Spre deosebire de produsele software pe bază de abonament (care necesită o taxă lunară sau anuală), licențele suitei Office sunt perpetue (plătiți o singură dată și o puteți utiliza pentru totdeauna, dacă doriți). Acestea sunt cunoscute și ca fiind "on-premise" sau "standalone". Aceste licențe permit instalarea și actualizarea aplicațiilor pe dispozitivul dvs. până la data de încheiere a suportului. După această dată, puteți utiliza suita Office fără actualizări sau puteți plăti din nou și trece la următoarea versiune.

Dar iată o altă distincție. Licențele pot fi unice sau transferabile. Licența cu activare unică permite instalarea doar pe un singur calculator. Cea transferabilă necesită existența unui cont Microsoft și, prin intermediul acestui cont, puteți reinstala suita Office pe un alt dispozitiv atunci când este necesar. Asta înseamnă că licențele perpetue transferabile sunt probabil cea mai bună și mai recomandată opțiune pe care o puteți obține.

Verificați toate versiunile și tipurile  de licențe disponibile pe  magazinul nostru online.

 

Microsoft Office este probabil cel mai popular set de aplicații de productivitate pentru office . Office 2021 este cea mai îmbunătățită suită a lor, dar nu diferă atât de mult de predecesoarele sale. Există o mare varietate de versiuni și ediții Office , astfel încât toată lumea poate găsi pachetul potrivit pentru casa sau afacerea sa. Ne puteți contacta oricând pentru asistență suplimentară!

Dacă opțiunile de produse din acest articol încă nu curespund la nevoile voastre, avem o altă soluție pentru afacerea voastră! Utilizarea licențelor de volum corporative a fost percepută ca o alegere a corporațiilor mari. Dar această nu este adevărat! 
Software pre-deținut certificat vă permite să economisiți bani și să obțineți o licență de volum corporativă pentru compania dvs. Consultați ofertele noastre pentru Windows, Office și Server pe această 
pagină contactați-ne pentru a vă putea ajuta să faceți cea mai bună alegere pentru afacerea dvs.

Articolul anterior Comparație între Microsoft 365 Family și MobiSystems OfficeSuite Family 
Articolul următor Stocare în cloud: Cum să vă păstrați amintirile în siguranță