Comparație Adobe Acrobat Pro și PDF Extra

Comparație Adobe Acrobat Pro și PDF Extra

Portable Document Format (PDF) a apărut la începutul anilor 1990 ca o modalitate de a face schimb de documente cu precizie, indiferent de software-ul sau hardware-ul utilizatorilor. În zilele acelea, publicația desktop a folosit fișiere PDF în primul rând pentru a păstra calitatea înaltă a modelelor tipărite.

Dar acest timp este de mult apus. Astăzi, acest format de fișier s-a dezvoltat pentru a include multe caracteristici noi care îi cresc potențialul. Destul de multe produse software, cunoscute sub numele de editori PDF, permit conversia, editarea, protejarea și reorganizarea unor astfel de fișiere.

În această postare pe blog, vă vom prezenta două    Editoare PDF: Adobe Acrobat Pro și PDF Extra. Astfel, poți lua o decizie mai informată în funcție de nevoile și cerintele voastre.

Dar toate la timpul lor! Să începem cu cerințele generale ale produsului.

La ce să acordați atenție atunci când alegeți un editor PDF?

Un editor PDF profesionist ar trebui:

  • Editare Fișiere PDF bine, ca într-un document text. Asta înseamnă: adăugarea, editarea și ștergerea textului; adăugarea, redimensionarea sau ajustarea imaginilor; reordonarea paginilor; set link-uri, etc
  • Crearea unui document PDF de la zero sau scanarea copiilor tipărite
  • Converti PDF din și către diferite formate de fișiere (.docx, .xlsx, .pptx și multe altele). De preferință, faceți-o fără probleme și păstrați formatarea documentului sursă (inclusiv hyperlinkuri)
  • Căutarea și identificarea textului scanat din imagini utilizând tehnologia Optical Character Recognition (OCR)
  • Conectarea și completarea documentelor PDF electronice care omițează necesitatea unei imprimante
  • Revizuirea și adnotarea documentelor (de exemplu, evidențierea textului, formularea de comentarii și note, desenarea cu mâna liberă, inserarea ștampilelor)
  • Securizați datele sensibile din fișierele PDF utilizând parole, criptare, redactare de conținut și setări de permisiune.

Funcții necesare

Un editor PDF trebuie să poată crea, converti și exporta fișiere PDF. Este bine să aibă tehnologia OCR care aduce căutarea și editarea PDF-urilor la un nivel cu totul nou.

Opțiunile de colaborare sunt, de asemenea, esențiale în această eră a muncii de acasă. Un editor PDF ar trebui să vă permită să colaborați cu colegii și să partajați cu ușurință fișiere cu membrii echipei.

În funcție de fluxul dvs. de lucru, trebuie să luați în considerare disponibilitatea serviciilor cloud sau a aplicațiilor mobile.

O interfață intuitivă este, de asemenea, o funcție importantă. Indiferent de experiența utilizatorilor, aceștia ar trebui să poată îndeplini sarcinile de bază fără prea bătăi de cap.

Și nu în ultimul rând, un produs software bun ar trebui să vină cu asistență satisfăcătoare pentru clienți.

Adobe Acrobat Pro

Adobe este inventatorul formatului PDF. Compania este un brand bine stabilit care câștigă încrederea clienților.

Unii profesioniști consideră că Adobe Acrobat Pro DC este cel mai bun editor PDF de pe piață. Alții cred că există produse mai ușor de utilizat, cu suficiente funcții care sunt mai ieftine pe lângă asta. Indiferent de ce parte a acestui argument vă aflați, cu toții putem fi de acord că Adobe Acrobat Pro este una dintre alegerile de top ale clienților.

Pe  LicenceDeals , oferim licențe perpetue Adobe Acrobat Pro 2020 pentru ambele  PC și  Mac  și  Adobe Acrobat DC Pro licență de abonament 1 an. Licența Acrobat DC include un abonament la serviciul lor Document Cloud.

Prezentare generală a editorului Acrobat Pro

Adobe Acrobat este adesea considerat standardul industrial pentru crearea și editarea fișierelor PDF. Acest editor PDF oferă, probabil, cel mai cuprinzător set de funcții.

Pe lângă instrumentele obișnuite de editare , Acrobat Pro include reordonarea paginilor, rotirea și decuparea paginilor, adăugarea și eliminarea paginilor, divizarea și fuzionarea fișierelor PDF.

Există mai multe opțiuni pentru a crea PDF-uri cu Adobe Acrobat Pro. O modalitate este de a scana un document pe hârtie. O alta este să faceți o captură de ecran a documentului dintr-o aplicație care nu este acceptată și apoi să creați un PDF din clipboard. Un alt avantaj al Acrobat Pro este posibilitatea de a crea un PDF de pe un site web. Este nevoie de câțiva pași simpli de introducere a adresei URL și de selectare a ceea ce să convertiți. O altă modalitate prietenoasă de a crea fișiere PDF este să faceți clic pe Imprimare și să selectați Adobe ca opțiune de imprimantă.

Produsul este, de asemenea, foarte fiabil în conversia exactă a oricărui conținut în PDF-uri. Totul, de la tabele și fonturi la aspecte de pagină în Word, Excel și PowerPoint fișierele rămân aceleași. În plus, Acrobat Pro funcționează bine chiar și atunci când vine vorba de transformarea paginilor web (HTML), scanărilor și fișierelor imagine (PNG și JPEG). Cu siguranță toată lumea va fi fericită să uite de mizeria de necitit a textului aglomerat și a imaginilor deplasate!

În plus, caracteristica Export a fost îmbunătățită în comparație cu versiunile anterioare. Acum, se așteaptă ca utilizatorii să aibă mai puține provocări la exportul PDF-urilor în alte tipuri de documente.

Cu Adobe Acrobat, utilizatorii pot transforma documentele scanate în PDF-uri care pot fi căutate editabile. Recunoașterea optică a caracterelor Acrobat este excelentă. Textul este corect recunoscut și reprodus cu același font. Când fontul respectiv lipsește, aplicația îl creează automat.

Adobe Acrobat Pro oferă mai multe modalități de a crea formulare PDF de completare și de a semna electronic documente. Este ușor să adăugați comentarii, să evidențiați text și să inserați ștampile. Utilizatorii pot compara automat diferențele dintre două versiuni ale unui document PDF. De asemenea, pot valida și repara fișiere pentru standardele ISO și de accesibilitate.

Există unele mai multe avantaje. Colaborarea și caracteristicile de securitate sunt considerate una dintre cele mai bune. Acrobat Pro oferă opțiuni pentru protejarea fișierelor cu parole, criptare, redactarea informațiilor sensibile și eliminarea metadatelor.

Adobe Acrobat este unul dintre produsele premium disponibile atât pentru Windows, cât și pentru macOS. Există și aplicații mobile pentru iOS și Android.

Centrul de ajutor Adobe oferă asistență și resurse de învățare.

Alternativa gratuită Adobe PDF, Acrobat Reader, permite vizualizarea, semnarea, adnotarea, căutarea și partajarea fișierelor PDF. Utilizatorii au și acces la Document Cloud.

Pe de altă parte, Adobe pierde cu siguranță puncte din cauza lipsei de ușurință în utilizare. Este bine cunoscut faptul că utilizarea Acrobat Pro este o provocare. Este nevoie de timp pentru a se obișnui cu interfața sa complexă și navigarea. Nu toate instrumentele sunt ușor de găsit. Adesea, utilizatorii pentru prima dată se simt frustrați. Asta înseamnă că nu se pot descurca fără tutoriale și ghiduri. Dacă sunteți angajator, ar trebui să luați în considerare timpul necesar pentru formare.

Deși Adobe Editor oferă o gamă largă de instrumente, există încă lacune care trebuie completate. Din acest motiv, multe companii caută un editor PDF mai rentabil, care să aibă și toate funcțiile de care au nevoie.

Pentru a rezuma: Adobe Acrobat Pro este probabil partea de sus, dar o opțiune destul de scumpă pentru profesioniști. Asta înseamnă că este adesea inaccesibil pentru freelanceri și companii mici.

Adobe Acrobat Pro pro și contra:

✔️ set de funcții complet
✔️ creare precisă de fișiere PDF
✔️ tehnologie OCR fiabilă
✔️ instrumente de securitate puternice
✔️ disponibil pentru ambele Windows și macOS
❌ lipsesc unele caracteristici de lizibilitate
❌ provocare pentru utilizatorii neexperimentați
❌ preț mare

PDF Extra

PDF Extra este unul dintre cele mai cunoscute produse MobiSystems. Compania dezvoltă aplicații de productivitate pentru Windows, Android și iOS de peste 20 de ani. Prețul accesibil al acestui editor profesional PDF îl face o alternativă excelentă la alte editoare PDF de pe piață.

Pe  LicenceDeals , puteți găsi PDF Extra 2021 licență perpetuă pentru 1 PC și două variante de abonament: PDF Extra Personal 1 an/1 PC și  PDF Extra Team  1 an/6 PC-uri. Licența perpetuă include 5 GB spațiu de stocare gratuită pe MobiDrive, în timp ce abonamentul oferă 50 GB spațiu de stocare per utilizator.

PDF Extra Prezentare generală

Editorul MobiSystems face gestionarea documentelor rapidă și ușoară. Produsul are un set extins de instrumente pentru editarea și organizarea fișierelor PDF.

Cu caracteristicile de editare , puteți aplica orice modificări textului, imaginilor și machetelor. Puteți modifica structura și designul PDF-urilor. Aceasta include editări de text complet, redimensionarea și rotirea imaginilor locale, inserarea imaginilor de pe web și ajustarea elementelor suplimentare. Utilizatorii pot, de asemenea, să reorganizeze structura fișierului (de exemplu, să adauge, să șteargă, să reordoneze sau să extragă pagini) și să îmbine fișiere. Caracteristica Etichete și marcaje ajută la o mai bună navigare a fișierelor.

În ceea ce privește conversia, PDF Extra permite transformarea PDF-urilor în Word, Excelși ePub.

Există mai multe modalități de a semna documente PDF fără a imprima foi de hârtie. Puteți pune semnătura tastând, scriind de mână cu un instrument de desen sau inserând o imagine. PDF Extra oferă, de asemenea, posibilitatea de a utiliza formulare de completare. Împreună cu aceasta, utilizatorii pot eticheta starea documentului prin inserarea de ștampile. Acestea pot atașa fișiere întregi pentru relevanță și pot desena forme direct pe pagina PDF.

PDF Extra face posibilă lucrul la același document cu alți membri ai echipei. Caracteristica Adnotare duce colaborarea în echipă la un nivel superior. Permite inserarea comentariilor, evidențierea și colorarea textului și atașarea de instantanee ale altor fișiere.

Nu este nevoie să spun, un editor PDF bun ar trebui să protejeze fișierele și informațiile sensibile. Opțiunile de securitate includ parole, criptare cu certificate digitale și autentificare suplimentară prin marcaje temporale.

PDF Extra are grijă și de experiența de citire. Cititorii pot redescoperi confortul cărților de hârtie alegând diferite moduri de pagină, marcaje și opțiuni de imprimare.

PDF Extra este disponibil numai pentru PC. Există aplicații mobile pentru Android și iOS.

Există, de asemenea, o versiune gratuită. Include funcțiile Adnotare, Scriere și Citire împreună cu 5 GB spațiu de stocare gratuit în MobiDrive.

MobiSystems are un centru de asistență și servicii pentru clienți. Cu toate acestea, Centrul de ajutor oferă mai puține resurse de învățare decât omologul lor Adobe, de exemplu.

Insumarea: PDF Extra nu are multe dintre caracteristicile Adobe Pro. Cu toate acestea, oferă un set de instrumente decente, care va face pentru majoritatea echipelor. Și acest lucru - la un preț mai bun. Astfel, PDF Extra poate fi o alternativă rentabilă pentru persoane fizice și întreprinderi mici. Un alt avantaj este că PDF Extra face parte din pachetul Business Extra al OfficeSuite de la MobiSystems. Pachetul îl combină cu Documente, Foi de calcul, Diapozitive și Mail&Calendar, oferind o alternativă mai bogată în caracteristici la Microsoft 365 la un preț competitiv.

PDF Extra avantaje și dezavantaje:

❌ lipsesc unele caracteristici de securitate
❌ mai puține opțiuni de creare și conversie
❌ fără tehnologie OCR
❌ nu este disponibil pentru macOS
✔️ preț accesibil
✔️ set extins pentru editare și organizare
✔️ funcții de citire - user friendly
✔️ mai ușor de utilizat

Concluzie

Încă nu v-ați hotărât? Poate ar trebui să profitați de variantele de probă gratuite și apoi să decideți!

Cu toate acestea, când vine vorba de cumpărare, vizitați Secțiunea PDF și cumpărați editorul PDF ales. Gândiți-vă cu atenție la preferințele voastre. Cât de des utilizați PDF-uri în activitatea dvs.? De la care dintre funcțiile plătite aveți nevoie de fapt? Ce este înțelept din punct de vedere financiar pentru cazul vostru?

Dacă încă mai aveți întrebâri, contactați ne pentru mai multe detalii!

Articolul anterior Stocare în cloud: Cum să vă păstrați amintirile în siguranță
Articolul următor Prezentare generală Adobe Acrobat Pro